My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πάρτε μέτρα σε Ευζώνους-Δοϊράνη

*Έκκληση Βεργίδη για παύση των μετακινήσεων προς τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο κ. Βεργίδης εξέφρασε με δήλωσή του, την έντονη ανησυχία του για την αυξητική τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στις χώρες των Βαλκανίων και ειδικά στη Βόρεια Μακεδονία, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς να σταματήσουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους στη γειτονική χώρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων υγειονομικού ελέγχου στις δύο πύλες εισόδου στην ελληνική επικράτεια (Δοϊράνη και Εύζωνοι), για όσους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς και άλλων περιοχών επισκέπτονται τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδο στην χώρα πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας εξαιτίας της υψηλής διασποράς του ιού, εν τούτοις κάτοικοι όχι μόνο της ΠΕ Κιλκίς αλλά και γειτονικών περιοχών, πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις στη γειτονική χώρα, κυρίως σε κοντινές πόλεις στη γραμμή των συνόρων, γεγονός που θορυβεί τις Αρχές ότι μπορεί να υπάρξει εισαγωγή του ιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς καλεί τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου όσοι επισκέπτονται τη γειτονική χώρα να υποβάλλονται – κατά την επιστροφή τους – σε υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι αρμόδιες Αρχές ίσως πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας σε όσους πραγματοποιούν επισκέψεις στη γειτονική χώρα, την οποία “θερίζει” ο κορονοϊός.

«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο των μετακινήσεων στη γειτονική χώρα. Είναι απολύτως απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί, τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών, τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ο καθένας και η καθεμία ατομικά έχουμε ευθύνη, απέναντι στον εαυτό μας, και έναντι της κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Βεργίδης.

Καλεί δε, τους πολίτες της ΠΕ Κιλκίς να μην εκθέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς η έξαρση του κορονοϊού στη γειτονική χώρα είναι πραγματικότητα. Τονίζει δε, πως η ατομική και συλλογική ευθύνη δεν πρέπει να αποτελεί “σχήμα λόγου”, αλλά έμπρακτη απόδειξη της καθημερινότητας.

Σχολιάστε