My Twitter Feed

16 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Πάντα μοναδικά τα κρασιά μας!

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Αϊδαρίνη στην Γουμένισσα οργανοληπτικός έλεγχος των οίνων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που παράγονται στην περιοχή του νομού Κιλκίς. Μετά από τις εργαστηριακές αναλύσεις ακολούθησε ο οργανοληπτικός έλεγχος από πενταμελή επιτροπή της Περιφέρειας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατά την διαδικασία πιστοποιήθηκαν ως έτοιμοι προς εμφιάλωση 30 τόνοι κρασιού με τα χαρακτηριστικά της ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ.

Τα συμπεράσματα της επιτροπής για τα χαρακτηριστικά των κρασιών της χρονιάς του 2006 συνοψίζονται στο παρακάτω κείμενο του προέδρου της επιτροπής οινολόγου Λίγα Θωμά:

Το 2016 χαρακτηρίστηκε γενικά σαν μία καλή χρονιά χωρίς όμως εκρηκτικές εκφάνσεις στο σύνολο της Ελληνικής οινικής επικράτειας.

Η “Γουμένισσα” είχε τα χαρακτηριστικά αυτής της γενικής εικόνας. Όμως στην Βορειοελλαδίτικη αυτή περιοχή, εδέησε οι ωριμότητες να αγγίξουν τα ανώτερα όρια.

Η γευστική δοκιμή των κρασιών αυτής της σοδειάς, σήμερα, μας δίνει πρόδηλα τα χαρακτηριστικά της.

Στο χρώμα θα βρούμε εντάσεις άνω του μετρίου στο κόκκινο, ανάλογα με τον τρόπο και την διάρκεια των εκχυλίσεων που ο οινοποιός εφάρμοσε. Πάντως στο ζωντανό κόκκινο.

Αρωματικά τα κρασιά παρουσιάζουν ατόφιους τους χαρακτήρες του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκα στην έκφραση ώριμων κόκκινων φρούτων και στις αποκλίσεις τους, σε αυτές του γλυκού του κουταλιού, αλλά όχι στην διάσταση αυτή των υπερώριμων φρούτων και της μαρμελάδας. Η φρεσκάδα κυριαρχεί. Η ωρίμανσή τους στο βαρέλι δείχνει, όχι μόνο αρωματικά, την διαφορετικότητα που οι οινοποιοί ορίζουν στις πρακτικές τους με την υπογραφή τους. Εκεί θα βρούμε, στο στόμα, από την απλή μεστότητα μέχρι και τον πλούτο σώματος, αλλά πάντως με λιωμένες τανίνες και διάρκεια επίγευσης.

Η χαρισματική οξύτητά τους συνηγορεί σε αυτό και σε όλες τις περιπτώσεις προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτά τα μοναδικά κρασιά ανώτερης ποιότητας του ελληνικού οινικού αμπελώνα.

 

οινοποιός

Σχολιάστε