My Twitter Feed

8 Ιούνιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

H ΔΗΜ.ΤΟ. Κιλκίς για τα διόδια -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Σύσκεψη για τα διόδια στη ΠΚΜ -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Ειδικά τιμολόγια για τα διόδια -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Ζητούν συνάντηση για τα διόδια -

Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017

Ακόμα περιμένουν την ύδρευση! -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

«Ανάσα» ο νόμος για τα δάνεια -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

Μηνύματα για τις πανελλαδικές -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

Ζητά έκτακτο ΔΣ για τα διόδια -

Τρίτη, 6 Ιούνιος, 2017

Πάμε σινεμά με…Ορειβατικό;

The Wildest Dream (2010)-tainiaΣυνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς: Την Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία ΄ The wildest dream΄ σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς, με είσοδος ελεύθερη.

The Wildest Dream

ΣκηνοθεσίαΆντονι Γκέφεν

Πάιζουν: Κόνραντ Άνκερ, Λιο Χούλντινγκ, με τις φωνές των Λίαμ Νίσον, Νατάσα Ρίτσαρντσον, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Χιου Ντάνσι

Χρονολογία παραγωγής: 2010

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 93′

Γλώσσα: Αγγλικά

 

Σύνοψη: Η ορειβατική ταινία «The Wildest Dream» ακολουθεί τα ίχνη του Βρετανού εξερευνητή George Mallory στην τελική του προσπάθεια να φτάσει στη κορφή του Έβερεστ το 1924 και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κατακτούσε την υψηλότερη κορφή του κόσμου. Ντυμένος με μια γκαμπαρντίνα και φορώντας παπούτσια με καρφιά στις σόλες, ο Mallory ρίσκαρε τα πάντα κυνηγώντας το όνειρό του. Για τελευταία φορά εθεάθη ζωντανός μόλις 244 μέτρα πιο κάτω από τη κορφή του βουνού πριν πλησιάσουν τα σύννεφα και εξαφανιστεί για πάντοτε, μέσα σε αυτά. Ο θάνατος του Mallory συγκλόνισε τον κόσμο. Το 1999, ο διάσημος ορειβάτης Conrad Anker ανακάλυψε τη παγωμένη σωρό του Mallory, ψηλά στη λεγόμενη «ζώνη θανάτου» του Έβερεστ. Το γεγονός αυτό ήταν μια εμπειρία που σημάδεψε τη ζωή του Anker. Αξιοσημείωτο σε αυτή την υπόθεση, είναι πως τα προσωπικά αντικείμενα που κουβάλαγε ο Mallory βρέθηκαν σχεδόν άθικτα μέσα στα ρούχα του. Όμως το μόνο πράγμα που έλειπε ήταν η φωτογραφία της συζύγου του, της Ruth, την οποία ο Mallory είχε υποσχεθεί να τη τοποθετήσει στη κορφή εάν πετύχαινε το στόχο του. «Στοιχειωμένος» από αυτή τη παλιά ιστορία ο Anker επιστρέφει στο Έβερεστ για να λύσει το μυστήριο γύρω από τη μοιραία αποστολή και την εξαφάνιση ενός από τους μεγαλύτερους εξερευνητές του κόσμου.

Το «Wildest Dream» είναι μια ταινία περιπέτειας που κόβει την ανάσα, στην οποία προβάλλονται ανέκδοτες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό πράγμα που την κάνει ακόμη πιο συναρπαστική. Ο Anker μαζί με τον εξαιρετικό Βρετανό αναρριχητή Leo Houlding ξεκινούν τη δική τους αναζήτηση της κατάκτησης του Έβερεστ, ακολουθώντας την αρχέτυπη διαδρομή της βορειοανατολικής κορυφογραμμής που έκανε ο Mallory το 1924. Στόχος τους είναι  να ανακαλύψουν εάν ο Mallory και ο συνορειβάτης του Andrew “Sandy” Irvine πραγματικά έφτασαν στη κορφή. Στη προσπάθειά τους πρέπει να κάνουν ελεύθερη ανάβαση στο κακόφημο «Second Step», που είναι ένας απότομος βράχος 27,5 μέτρων, με τον ίδιο τρόπο που έπρεπε να το κάνουν ο Mallory και ο Irvine 8 δεκαετίες νωρίτερα.

Οι επόμενες προβολές:

Δευτέρα 15: Επιλεγμένες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Πάτρας.

Δευτέρα 22 Απριλίου: ‘Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ’ σε συνεργασία με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Δευτέρα 22 έως Παρασκευή 26 Απριλίου: ‘Τα σχολεία του Κιλκίς πάνε σινεμά’ . Πρωινές προβολές των ταινιών ΄Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα’ για τους μαθητές δημοτικού και ‘Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ’ για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς.

Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη

στην οικονομική υποστήριξη των χορηγών,

την συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς

και το προαιρετικό εισιτήριο των θεατών .

 

Σχολιάστε