My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πάει για κόμμα και συνεργασίες

-prota-parastatidisΜε την ενεργό συμμετοχή του Θόδωρου Παραστατίδη, η οργάνωση “Κοινωνία Πρώτα” βρίσκεται πλέον σε πορεία προς τη συγκρότηση κόμματος. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της πρώτης πανελλαδικής της συνδιάσκεψης, στις 25 Ιανουαρίου 2014, όπου και θα αποφασιστεί οριστικά το παραπάνω βήμα.

Στη συνέντευξη, στην οποία συμμετείχε κι ο Κιλκισθιώτης ανεξάρτητος βουλευτής, τονίστηκε πως η οργάνωση κινείται πολιτικά και ιδεολογικά στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και βλέπει θετικά μια μορφή συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από το μνημόνιο.

Η οργάνωση, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων κι οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, κατέθεσε σειρά προτάσεων για το πολιτικό σύστημα, τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι αντιτάσσεται στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και επιδιώκει μια ευρύτατη συμμαχία προοδευτικών αριστερών δυνάμεων, φιλοδοξώντας να παίξει τον ρόλο του καταλύτη.

Όσο για την “κίνηση των 58″, ο Οδ. Βουδούρης σημείωσε ότι θεωρεί κύριο αντίπαλο την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι προφανές ότι θέλουν να πάνε με τον Σαμαρά πρόσθεσε. Από την πλευρά του ο Π. Μουτσινάς την χαρακτήρισε ως “εφεδρεία του συστήματος”, ενώ ο Θ. Παραστατίδης υπογράμμισε πως η κίνηση επιχειρεί να εγκλωβίσει ένα κομμάτι κόσμου και να το κατευθύνει προς την Κεντροδεξιά, ενώ πρόκειται για ένα εγχείρημα που έχει στόχο την αναπλήρωση του ΠΑΣΟΚ, με υλικά όμως που προέρχονται από αυτό.

 

Σχολιάστε