My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Φραγγίδης για πολιτικές εξελίξεις

Με τίτλο “γιατί πανηγυρίζετε κ. Τσίπρα;”, το μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση-ανακοίνωση:

“Ποιος δε θυμάται άραγε εκείνες τις πραγματικά εντυπωσιακές δηλώσεις του Πρωθυπουργού από το 2012 ως την ανάληψη της εξουσίας, τον Γενάρη του 2015; Τότε που θα έσκιζε τα Μνημόνια και μάλιστα μέρα μεσημέρι. Που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και θα επανέφερε τη 13η σύνταξη. Μεγάλα και καταστροφικά ψέματα που ειπώθηκαν με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας.

Και ποια είναι σήμερα η πραγματικότητα που βιώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης;

20 νέοι  φόροι, άμεσοι και έμμεσοι, που έχουν γονατίσει την ελληνική οικογένεια και την πραγματική οικονομία.

Φόροισε βενζίνη, πετρέλαιο-υγραέριο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, μπύρα, κρασί, καφέ, ηλεκτρονικό τσιγάρο, σταθερή τηλεφωνία και internet.

Αύξηση του ΦΠΑ από το 23 στο 24%. Μείωση τουαφορολόγητου από τα 9550 ευρώ όπου το βρήκε η κυβέρνηση στα 5685 ευρώ

Απώλεια εισοδήματος για τους συνταξιούχουςμέσω της προσωπικής διαφοράς και της μείωσης του αφορολόγητου.

Νέοι που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους νιώθοντας προδομένοι.

Οι κυβερνώντες όμως δε διστάζουν να πανηγυρίζουν.

Πανηγυρίζουν για το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα του 2016. Ξεχνούν όμως ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ξεχνούν ότι δε συνδέεται με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, μιας και οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό

Πάνω από όλα ξεχνούν ότι το πλεόνασμα κατά κύριο λόγο οφείλεται  στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Πανηγυρίζουν την ώρα που ο πολίτης γονατίζει από τα φορολογικά βάρη.

Δε μπορείτε να πανηγυρίζετε κ.Τσίπρα για την υπερφορολόγηση των πολιτών της μεσαίας τάξης και των πιο αδύνατων.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Χωρίς να κερδίσουν τίποτα για το χρέος, δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν και νέα μέτρα. Κλείσανε την αξιολόγηση και με τις νέες δεσμεύσεις εντείνουν την λιτότητα όπως: μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου, πωλήσεις μονάδων ΔΕΗ, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, φάρμακα στα supermarketκλπ.. τώρα θα μιλήσουν για νέες αυταπάτες…Και εφηύραν νέοευφυολόγημα. Ισχυρίζονται  δε θα τα εφαρμόσουν αν δεν πάρουν κάτι για το χρέος. Ποιον αλήθεια θα κοροϊδέψουν αυτή τη φορά;  Κανέναν!

Η πραγματική οικονομία μιλάει. Και μιλάει με αριθμούς. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δις ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δις ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αδυνατεί να κατανοήσει ότι με τέτοια δεδομένα οι επιδόσεις στο πλεόνασμα δε μπορούν να επαναληφθούν.

Ας μην κρυβόμαστε. Στην πραγματικότητα σε λίγες μέρες οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να ψηφίσουν ένα τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Θα κληθούν να επικυρώσουν μια συνθηκολόγηση με όρους ήττας.

 Συνθηκολόγηση που:

  1. Προϋποθέτει την προνομοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων για τους οικονομικά ασθενέστερους, με την περικοπή των κύριων συντάξεων, και την μείωση του αφορολόγητου.
  2. Δεν περιλαμβάνει καμία ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος, με μοναδική πια ελπίδα μήπως και αποδώσει κάτι η πίεση που θα ασκήσει το ΔΝΤ στην Ε.Ε.
  3. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια σε στόχους για απαράδεκτα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα(3,5% του ΑΕΠ), που θα μας αλυσοδέσουν στο δίλημμα «Grexit ή Διαρκής λιτότητα».
  4. Παραχωρεί στο ΔΝΤ την κυριότητα του προγράμματος. Θα είναι εκείνο που θα κρίνει αν υλοποιούνται οι στόχοι, αν και πότε θα δοθούν τα αντίμετρα και αν απαιτείται η λήψη  νέων μέτρων.

Στην πρόσφατη έκθεσή του το ΔΝΤ αμφισβητεί  ευθέως ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί το 2018, και προαναγγέλλει και νέα επιπλέον μέτρα. Και η Κυβέρνηση περιορίστηκε στο να προβάλλει  ως επιχείρημα τον ήδη ψηφισμένο «κόφτη» για το 2018, που είναι κόφτης μισθών και συντάξεων. Λες και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί «νέο μέτρο».

Για αυτό και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα ψηφίσει κανένα νέο μέτρο.

Όλοι πια καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν καταστρέφει μόνο το σήμερα, αλλά υποθηκεύει και το αύριο.

Οι Έλληνες πολίτες νιώθουν προδομένοι από το λαϊκισμό και τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ξέρουν ακόμα ότι τις λύσεις δε θα τις δώσουν οι συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.Να διαμορφώσουμε μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση. Μέσα από το σχέδιο «Ελλάδα» θέλουμε και επιδιώκουμε  να συναντηθούμε με τα εκατομμύρια των ξεχασμένων Ελλήνων.

Με τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης που πνίγονται από τα χρέη και τους φόρους, Με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται καθημερινά να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο.

Με τους φτωχούς και τους άνεργους που πλήττονται από την κρίση,

Με τους μικρομεσαίους που δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης,

Με τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα τους.

Χρειαζόμαστε μια νέα Εθνική αυτοπεποίθηση και αυτή όλοι μαζί θα χτίσουμε.”

 

 

Σχολιάστε