My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ο Υγείας στο Harvard

mardas-dimitrisΤου Δημήτρη Μάρδα.


Ο Υπουργός Υγείας της χώρας  προσκλήθηκε στο European Club του Harvard Kennedy School, σε ένα ίδρυμα με ινστιτούτα έρευνας ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Κάθε πείραμα που αναφέρεται σε ένα κοινωνικό φαινόμενο ή σε μια χώρα, εύλογα εμπίπτει στα ενδιαφέροντά του. Γιατί λοιπόν προσκλήθηκε ο συγκεκριμένος Υπουργός; Για να παρουσιάσει το θέμα με γενικότερο τίτλο: «Η Ελλάδα της κρίσης ως πειραματόζωο» και με υποσύνολο την «Υγεία στην Ελλάδα».

Αν αφήνει νεκρούς ή όχι το προαναφερθέν πείραμα, αυτό δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον. Ο ‘ερευνητής’ Υπουργός νοιάζεται μόνο για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, τις οποίες θεωρεί ως επιτυχημένες, γιατί εξοικονομούνται κάποια χρήματα!. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι γίνεται επιλεκτική εξοικονόμηση χρημάτων, που όλως τυχαίως θίγει τους πολίτες. Εκεί όπου θίγονται συμφέροντα επιχειρηματιών (Βλ. κρατικές προμήθειες) η ταχύτητα των αλλαγών σε πολλούς τομείς είναι όμοια μιας βοϊδάμαξας.

Παρόμοιο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσίαζαν βέβαια και τα πειράματα του ιατρού αξιωματικού Μένγκελε επί Ναζιστικής Γερμανίας…Και εκεί ο Γερμανός επιστήμονας, που φέρει τον τίτλο του αγγέλου του θανάτου, με το μυαλό του προήγαγε και την επιστήμη, καθώς η ιατρική επί εποχής του έκανε θαύματα, κατά τους υποστηριχτές του!

Οι όποιοι νεκροί απλά εξυπηρετούν την επιστήμη ή την πολιτική, σύμφωνα με κάποια μυαλά πολιτικών ή επιστημόνων! Και φυσικά δεν έχουν τέτοια μυαλά όσοι προσκαλούν Υπουργούς και Πρωθυπουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους! Προσκαλούνται ενίοτε και τα παραδείγματα προς αποφυγή, αφού θεωρούνται αξιοπερίεργα φαινόμενα στους ερευνητές των Πάν/μιων ή Ινστιτούτων με επίκεντρο ενδιαφέροντος τον άνθρωπο!

Σχολιάστε