My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ο Τζιτζικώστας σε επιχειρήσεις

Τρεις πρότυπες επιχειρήσεις στο Κιλκίς επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στο Κιλκίς, ξεναγήθηκε στις επιχειρήσεις και συνομίλησε με τις διοικήσεις τους και τους εργαζόμενους, για την πορεία τους και για τις γενικότερες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες.

Στο Πεδινό Κιλκίς ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την εταιρία «Μανιτάρια Κεχαγιά», που ιδρύθηκε το 1988, λειτουργεί στην περιοχή από το 2013 και είναι μια πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μανιταριών «Πλευρώτους».

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την «Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος» (ΚΕΒΕ), στη Νέα Σάντα Κιλκίς, μια καινοτόμο επιχείρηση, που αξιοποιεί τεχνολογίες ρομποτικής και δίνει έμφαση στην παραγωγή δομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, που είναι οικολογικά και συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, υιοθετώντας τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των καθαρών τεχνολογιών δόμησης.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την «ELVIAL ΑΕ», στο Βιομηχανικό Πάρκο Αγίου Παντελεήμονα Κιλκίς, που είναι μια πλήρως καθετοποιημένη, καινοτόμος και υπερσύγχρονη εταιρία, με ισχυρή θέση στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά του αλουμινίου. Η εταιρία παράγει προηγμένα συστήματα αλουμινίου και βιομηχανικό προφίλ, με ρομποτική διαχείριση, σε τεχνολογικά καινοτόμες εγκαταστάσεις.

«Η καρδιά της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών της Κεντρικής Μακεδονίας χτυπά εδώ, στο Κιλκίς. Επισκέφτηκα τρεις πολύ σημαντικές επιχειρήσεις, τρεις από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις όχι μόνο του Κιλκίς, αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας. Επιχειρήσεις που είναι πρότυπες και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα της ανάπτυξης που θέλουμε για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι φωτεινό παράδειγμα ότι η Περιφέρειά μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να επεκταθεί μια επιχείρηση. Με τη χρήση της καινοτομίας και των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών, οι επιχειρήσεις αυτές είναι εξωστρεφείς και έχουν κατακτήσει σημαντική θέση, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά διεθνώς. Το σημαντικότερο είναι πως αυτές οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι η καλύτερη απάντηση στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας, καθώς απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, συνεισφέροντας αποφασιστικά στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν χαρακτηρίσαμε τυχαία την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ως τρίτο πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας, μαζί με τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Είμαστε δίπλα στις υγιείς επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια, τις ενισχύουμε αξιοποιώντας σε όφελός τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για την άσκηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση επενδύσεων. Αξιοποιούμε 130 εκ. ευρώ για την ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων, που θα τονώσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Όσο ενισχύεται η επιχειρηματικότητα, δυναμώνει η Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δελτίο τύπου από Απ. Τζιτζικώστα

Σχολιάστε