My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο σχεδιασμός για τα νοσοκομεία

*Συνάντηση της Αγαθοπούλου με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ.

Η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, όπως είχε δεσμευτεί κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Κιλκίς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Τσαλικάκη Δημήτριο, και συζήτησαν για τον σχεδιασμό που υπάρχει για τα νοσοκομεία σε Κιλκίς και Γουμένισσα.

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι τα νοσοκομεία του Ν. Κιλκίς έχουν ανάγκη ενίσχυσης, κυρίως όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό. Ο κ. Τσαλικάκης ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες των κρίσεων, της προκήρυξης που η υλοποίησή της εκκρεμεί από το 2019, ολοκληρώνονται άμεσα και θα ενισχυθεί το νοσοκομείο του Κιλκίς με 5 γιατρούς και της Γουμένισσας με 2 γιατρούς. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα.

Η κ. Αγαθοπούλου επεσήμανε τα προβλήματα που προκύπτουν σε κλινικές του νοσοκομείου Κιλκίς, λόγω έλλειψης γιατρών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παθολογική κλινική, καθώς πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της, καθώς και να εξασφαλιστεί η καθημερινή της εφημέρευση, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα. «Εκτός από την προκήρυξη του 2019, που τώρα υλοποιείται, θα πρέπει να βγει άμεσα η προκήρυξη και για τις 2500 θέσεις μόνιμων γιατρών που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το 2020», είπε χαρακτηριστικά, «και η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς να είναι στις προτεραιότητες της νέας προκήρυξης».

Επίσης, τονίστηκε το διαχρονικό κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου, οι ελλείψεις σε χειριστές και γιατρούς για την λειτουργία του αξονικού τομογράφου και του ψηφιακού μαστογράφου αλλά και για την δημιουργία και την λειτουργία της ΜΕΘ.

Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να στηριχθεί, όχι με ΣΔΙΤ, αλλά με μόνιμο προσωπικό και γενναία χρηματοδότηση, ώστε να παρέχονται δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες. Η κ. Αγαθοπούλου ξεκαθάρισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί στο πλαίσιο της άσκησης των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων και το επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε