My Twitter Feed

21 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς

Του Χρήστου Σπίγκου.


Σε λίγες εβδομάδες η καλοκαιρινή εσωστρέφεια τελειώνει με την εκλογή νέου ή νέας Προέδρου και την εκλογή νέων κομματικών οργάνων. Στο Κιλκίς θα εκλεγεί νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, με κύριο μέλημα να γυρίσουμε όλοι σελίδα. Επιτρέψτε μου να διατυπώσω δημόσια τι θα ήθελα εγώ από το καινούργιο καθοδηγητικό όργανο του νομού μου.

Εν πρώτοις τα νέα μέλη θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι έχουν μπροστά τους πολλή δουλειά. Το Κόμμα μας οφείλει να ξαναβρεί την περπατησιά του κοιτώντας την κοινωνία και όχι τον καθρέφτη του. Έξω από την ασφάλεια του κομματικού μισοσκόταδου, εκεί που οι λέξεις δεν κόβονται στη μέση από τα μισόλογα και τις υπεκφυγές, μας περιμένει ανοιχτό πεδίο διαλόγου με τον σύντροφο που μας χαιρέτισε και πήγε σπίτι του εξαιτίας της αλαζονείας κάποιου ψευδεπίγραφου τοπικού αξιωματούχου. Εκεί θα συναντήσουμε τον άγνωστο ψηφοφόρο που στις τελευταίες εκλογές διάλεξε κάποιους άλλους από θυμό, αγανάκτηση ή απορία, λίγο παρακάτω θα ακούσουμε την κριτική για εχθροπαθείς συμπεριφορές κατά συντρόφων ή μη, επειδή τόλμησαν να κατακρίνουν το αλάθητο κομματικών αρχιερέων και τέλος, πίσω από τα κομματικά λάβαρα και τις σημαίες θα αποκαλύψουμε την ελλοχεύουσα ιδιοτέλεια.

Η πτώση των εκλογικών ποσοστών και η αδυναμία συγκρότησης δημοτικού ψηφοδελτίου δεν είναι απόρροια μόνον των αδυναμιών μας σε κεντρικό επίπεδο, αλλά πρωτίστως ημών των ιδίων, που δεν μάθαμε ακόμα να χαμηλώνουμε το δάχτυλο του πολιτικού διδακτισμού και να ακούμε την ένσταση του πολίτη για μια σειρά ζητήματα της καθημερινότητάς του.

Οι επόμενοι δεν θα πρέπει να είναι εργαλεία κάποιου μηχανισμού χειραγώγησης μελών, με κατευθυνόμενες ψηφοφορίες, προς δόξαν του συσχετισμού των εσωκομματικών δυνάμεων που διχάζει και καταστρέφει τη συλλογικότητα. Η τελευταία λύνει προβλήματα και παράγει πολιτική. Οι ομαδοποιήσεις προκαλούν οργανωτική παραλυσία και πολιτική απέχθεια.

Μπροστά μας έχουμε την πρόκληση να συσπειρωθούμε όλοι μας γύρω από τον ή την καινούργιο(α) Πρόεδρο, να αναδείξουμε τα σημαντικά προβλήματα του τόπου μας και με τη συνδρομή του Βουλευτή μας να προωθήσουμε το εφικτό και το δέον. Ο κόσμος κουράστηκε από συνωμοσιολογίες, απολίτικες συμπεριφορές και παιδαριώδεις ακτιβισμούς. Η κυβερνητική παντοδυναμία της ΝΔ δεν επιτρέπει σε κανένα μέλος ή στέλεχος να συνεχίζει να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης του Κόμματος, πόσο μάλλον σήμερα που η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού δείχνει περίτρανα την καταδίκη αλαζονικών συμπεριφορών. Τα οικονομικά αδιέξοδα του λαού μας δεν αντιμετωπίζονται με εκθέσεις ιδεών, επικοινωνιακά τρικ και εικόνες που εξυπηρετούν την αυτοαναφορικότητα και τον πολιτικό ναρκισσισμό, χωρίς να απαντούν στην αγωνία και την απόγνωση.

Ευελπιστώ ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού Κιλκίς θα ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι την ικανοποίηση των πάσης φύσεως χειραγωγών.

Άρθρο στο facebook

Σχολιάστε