My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα φωτοβολταϊκά αγροτών

fotovoltaika“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε καταθέσει εγκαίρως τις ενστάσεις του για τον τρόπο που προωθήθηκε από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε παραγωγική γεωργική γη, κατά προτεραιότητα και με δήθεν ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες, δημιουργώντας τους προσδοκίες για ένα «νέο Ελντοράντο». Τελικά το Ελντοράντο, όπως αποδεικνύουν και οι σημερινές κινητοποιήσεις των αγροτών, αφορά μόνο τις εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελ και τις τράπεζες”.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ, προσθέτοντας τα εξής:

Η εκχώρηση στον όμιλο Πειραιώς της ΑΤΕ, της οποίας η θυγατρική ΑΤΕ leasing που είχε εγκρίνει και αναλάβει τη χρηματοδότηση των περισσότερων αγροτικών φ/β, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις στη σύναψη συμβάσεων συνέβαλαν στο να καταλήξουν τα επιτόκια δανεισμού σε υπέρογκα ποσά.

 Η προωθούμενη οριζόντια αύξηση της ειδικής εισφοράς «αλληλεγγύης» επί του τζίρου στο 32-35% και η αναστολή στη σύναψη συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης, ωθούν τους αγρότες στην απόγνωση. Τα νέα μέτρα δεν αποσκοπούν μόνο σε πρόσθετη οικονομική αφαίμαξη χάριν των δανειστών, αλλά και στην εκκαθάριση του κλάδου από τους αγρότες, προκειμένου να συγκεντρωθεί το σύνολο των εγκατεστημένων μονάδων στους μεγάλους ομίλους του κλάδου.

 Σαν ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποστηρίζουμε την προώθηση των ΑΠΕ στην πρωτογενή παραγωγή και τη σταδιακή απεξάρτηση της γεωργίας από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά είμαστε ριζικά αντίθετοι στην θυσία της παραγωγικής γεωργικής γης στα συμφέροντα των επιχειρήσεων του κλάδου των ΑΠΕ.

Η στοιχειώδης υποχρέωση της μνημονικής συγκυβέρνησης και ιδίως της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και του ΥΠΕΚΑ, είναι να διασφαλίσουν τους αγρότες που παραπλάνησαν και ενέπλεξαν σε αυτή την περιπέτεια, και να αποτρέψουν την ολοσχερή οικονομική καταστροφή τους.”

 

Σχόλια
3 Σχόλια to “Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα φωτοβολταϊκά αγροτών”
 1. Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

  Εκδήλωση-ομιλια του Συριζα για:

  Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 60.000 ευρώ πρόστιμο στον συριζαίο (και πρώην πασόκο) αρχισυνδικαλιστή.
  Προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση 60.000 ευρώ και με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο «πολύς» πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.
  Ο τροτσκιστής συνδικαλιστής, που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την μαρξιστική-τροτσκιστική φράξια «Ξεκίνημα» του ΠΑΣΟΚ, έγινε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και κάθε τόσο μας άλλαζε τα… φώτα, και εσχάτως κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων – υπερτιμολογήσεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.
  ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΣΑΣ

 2. Ο/Η aris λέει:

  Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος ότι ανήκει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ο αρχισυνδικαλιστής (πρώην ΠΑΣΟΚΟΣ) Φωτόπουλος. Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι στις πρόσφατες εκλογές στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εκλέχτηκε σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο που έκανε με πρώην συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
  Φιλότιμες οι προσπάθειές σας να επιτίθεστε στον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν μασάει ο κόσμος. Το παραμύθι ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι αν κυβερνήσει θα ΄εχουμε χάος, είναι πλέον για τα μικρά παιδιά.
  Αυτό που συμβαίνει στην χώρα και ότι θα συμβεί, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι έργο όσων κυβέρνησαν μέχρι τώρα. Αυτό το συμπέρασμα είναι ανεξήτιλα γραμμένο στο τσιμίδι (μυαλό) του καθενός. Όσο και να ωραιοποιείται την κατάσταση με τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ η πραγματικότητα σας ξεπερνάει και θα είναι ζοφερή για όσους βάζουν πλάτες στα μνημόνια ως νέοι γερμανοτσολιάδες.

 3. Ο/Η Ταγματασφαλίτης λέει:

  Ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης – Πούλος είναι γιος του γνωστού συνδικαλιστή Γιώργου Χαρίση, αντιπροέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, μέλος της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Η μητέρα του Ουρανία Πούλου, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές σε δήμο της Ανατολικής Αττικής.
  Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

Σχολιάστε