My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Σούλης για Ημέρα κατά ναρκωτικών

Σε μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιος Καζαντζίδης, αναφέρει τα εξής:

“Στις 7 Δεκεμβρίου 1987 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε με σχετική απόφαση του την 26η Ιουνίου κάθε έτους ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους». Στόχος προφανώς η καλύτερη δυνατή επικοινωνία του μηνύματος ότι η χρήση και η παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών, αυτής της σύγχρονης μάστιγας των καιρών μας, πλήττει όλο και περισσότερο τις κοινωνίες του πλανήτη και ωθεί νέους ανθρώπους και σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα παιδιά φαλκιδεύοντας το μέλλον τους.

Οι επιπτώσεις των ναρκωτικών είναι λίγο πολύ γνωστές αλλά επιγραμματικά τα επίσημα στοιχεία σοκάρουν. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 210.000.000 άνθρωποι , ηλικίας 15 – 64 ετών ήτοι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει δοκιμάσει ναρκωτικά και οι θάνατοι φτάνουν και ίσως ξεπερνούν ακόμη τις 300.000 την ίδια στιγμή που οι έμποροι και οι διακινητές κάνουν χρυσές δουλειές καθώς τα έσοδα τους αγγίζουν το ιλλιγιώδες ποσό των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων αδιαφορώντας για ότι πιο ιερό την ανθρώπινη ζωή.

Η χώρα μας που λόγω θέσης της αποτελεί μια εκ των εισόδων και εξόδων της Ευρώπης μετρά κοντά στους 10.000 θανάτους ενώ περί τα 15.000 – 20.000 άτομα έχουν κατηγορηθεί αφού παραβίασαν τις σχετικές διατάξεις περί ναρκωτικών ουσιών από το 1995 οπότε και τηρούνται σχετικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι συμπατριώτες μας που έχουν καταγραφεί ως χρήστες έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη με την πλειονότητα τους να είναι άνεργοι, απόφοιτοι λυκείου και πολλοί εξ αυτών να μην έχουν αποφοιτήσει ούτε καν από την υποχρεωτική εκπαίδευση ενώ οι ουσίες που κυριαρχούν είναι η ηρωίνη και η κοκαϊνη με την ηπατίτιδα C να θερίζει στις πιάτσες των χρηστών κάποιας εξαρτησιογόνας ουσίας και το ΑΙDS να ακολουθεί. Το πλέον όμως ανησυχητικό εύρημα είναι ότι οι μικροί μαθητές που έχουν εγκλωβισθεί στον μάταιο κόσμο των ναρκωτικών (κυρίως της κοκαϊνης) αγγίζει το 20% με τάσεις που αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο καθώς έχει επικρατήσει (ψευδώς) ότι η χρήση της κάνναβης είναι ακίνδυνη.

Είναι χρέος της Πολιτείας να ενσκήψει στον αγώνα για την προστασία και αποτροπή από την χρήση ναρκωτικών ουσιών διαφυλάττοντας τον ενεργό πληθυσμό (νέους) το αύριο του τόπου από την μάστιγα της εποχής μας. Η θέσπιση αυστηρότερων νόμων (για τους διακινητές και εμπόρους) και η στήριξη και ενίσχυση των δομών αντιμετώπισης και θεραπείας από τη χρήση ναρκωτικών είναι το σημαντικότερο βήμα όλων.

Συγχρόνως η εμπέδωση του χαρακτηρισμού ότι οι απλοί χρήστες είναι ασθενείς και θύματα (των εμπόρων) όχι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και η ουσιαστική συμβολή της Παιδείας με την διδασκαλία και την συνεχή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε όλες τις σχολικές και φοιτητικές-σπουδαστικές μονάδες θα καταστήσουν σαφές τον κίνδυνο ώστε να υπάρξει η κλιμάκωση ενός αγώνα ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ενός αγώνα που ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.”

Σχολιάστε