My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Ο σκληρός Απρίλης του `17

Του Θανάση Καρτερού.


Αυτό που οι πάντες υποψιάζονταν, και οι διαρροές επιβεβαίωναν, εδώ και μήνες έγινε φανερό χθες μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν άφησαν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί, και δεν θα συνεχιστεί, άλλο το παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, είπε, καταγγέλλοντας ανοιχτά ότι κάθε φορά που οι διαπραγματεύσεις φτάνουν στο παρά ένα, κάποιοι προβάλλουν νέες απαιτήσεις και μεταφέρουν τα γκολπόστ. Και ενημερώνοντας ότι ζήτησε τη σύγκληση συνόδου κορυφής των κρατών του ευρώ αν εδώ και τώρα δεν μπει τέρμα στην ατέρμονη διαπραγμάτευση. Δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες, είπε. Που σημαίνει ότι έφτασε στο αμήν και το αποφάσισε να αφήσει λιγάκι τις ευρωπαϊκές ευγένειες.

Διότι το παραξήλωσαν και οι δικοί μας με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και τα λοιπά εύγευστα, όταν όλοι ξέρουν ότι το ΔΝΤ δεν παίζει μόνο του τις κουμπάρες, και τις αμπάρες. Ότι χωρίς ευρωπαϊκές λόγχες η έφοδος Τόμσεν θα είχε ηττηθεί από καιρό. Ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παίζει το δικό του παιχνίδι. Και ότι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη η δύναμη, και η τακτική, όσων αντιλαμβάνονται την Ευρώπη όχι ως ένωση που υπηρετεί κοινά συμφέροντα, αλλά ως ένωση που υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.

Άντε να τελειώσει μέσα στον Απρίλιο αυτή η βασανιστική διαδικασία, που εκτός από τις οικονομικές της επιπτώσεις, θα μας στείλει στον ψυχίατρο. Γιατί, βλέπετε, εκτός από τις κουμπάρες απ’ έξω, έχουμε και τους κουμπάρους από μέσα. Οι οποίοι με τίποτε δεν αλλάζουν το χαβά τους. Για όλα φταίει η ελληνική πλευρά. Ο Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση. Ο Τσίπρας εξοργίζει το ΔΝΤ. Ο Τσίπρας βάζει τρικλοποδιές στη Λαγκάρντ. Ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, οι εξαποδώ μας οδηγούν στην καταστροφή. Και, το πιο φρέσκο αυτό, μετά τη χθεσινή συνάντηση, ο Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό, εξ ου και ζητάει σύνοδο κορυφής. Ράβδος εν γωνία, άρα ο Τσίπρας έφερε μπόρα.

Το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε, Οι αυλικοί: οι στρατηγοί της υποταγής απ έξω. Ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Βενιζέλος, οι βαρόνοι: Οι λοχίες της υποταγής από μέσα. Από χθες και ο δεκανεύς Ψαριανός στο μέτωπο.

Ο σκληρός Απρίλιος του 2017 για μια κυβέρνηση και μια χώρα. Και μακάρι να δικαιωθούν αυτή τη φορά οι αισιόδοξοι…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε