My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

SOS από το σχολείο της Μεγ. Βρύσης -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ANKI: Γαστρονομία και τουρισμός -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Λ. Καχριμάκη -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Παιονίας

Σε ανακοίνωσή της για τον προϋπολογισμό 2024 του Δήμου Παιονίας με τίτλο “μπροστά οι ανάγκες του λαού της Παιονίας”, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

“Ο προϋπολογισμός του Δήμου Παιονίας για το 2024 αποτύπωσε για άλλη μια φορά το αντιδραστικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι Δήμοι, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από διαδοχικές κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις, σε καιρούς μνημονιακούς και μεταμνημονιακούς. Ζητούμενο όλων η εξοικονόμηση πόρων για την ενίσχυση της κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Τελικά κράτος εχθρικό για τους φτωχούς, φιλικό για τους πλουσίους!

Μπορεί κανείς να είναι ευχαριστημένος από τις κρατικές επιχορηγήσεις για το 2024 προς το Δήμο Παιονίας ύψους 516.120 € για το Τεχνικό Πρόγραμμα (ΣΑΤΑ), από τις 61.000 € για πυροπροστασία, από τις 72.400 για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων ή τα 343.259,70 € για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων; Μπορεί κανείς να είναι ευχαριστημένος με το πάγωμα των προσλήψεων στους Δήμους και τις νέες αρμοδιότητες που μας φορτώνει διαρκώς το κράτος;

Η ανεργία στην Παιονία τσακίζει κόκαλα, οι αυτοαπασχολούμενοι είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο, οι βιοπαλαιστές αγρότες ξεκληρίζονται και η νεολαία μεταναστεύει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους φορτώνει νέα βάρη μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου.

Κι όμως! Αυτό έπραξε η δημοτική αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση του “Ναι σε όλα” υπερψηφίζοντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του Δήμου. Διόλου τυχαίο βέβαια μιας και όλοι μαζί διαχρονικά κάθε αδυναμία του Δήμου τη μετατρέπουν σε αναθέσεις σε εργολάβους και επιχειρηματίες, όλοι μαζί τη μετατρέπουν σε δάνεια, όλοι μαζί τη μετατρέπουν σε νέα δημοτικά τέλη και φόρους για το λαό.

Αυτό τον πολύπαθο λαό της Παιονίας και όχι τους προνομιούχους της περιοχής, επέλεξαν για άλλη μια φορά να φορτώσουν περίπου 4 εκ. € βάρη, που σημαίνει αναλογία ιδίων εσόδων Δήμου προς κρατική χρηματοδότηση άνω του 50% κάτι που αποτελεί επίδοση ρεκόρ για τα χρονικά του Δήμου Παιονίας! Για άλλη μια φορά αυτοί που συμβάλλουν στο 95% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού καλούνται να καλύψουν ακόμη μεγαλύτερο μέρος της λειτουργίας του Δήμου, μέσω των ανταποδοτικών υπηρεσιών του. Τόση δικαιοσύνη και ευαισθησία!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας καταψήφισε τον προϋπολογισμό, όχι με όρους κακής διαχείρισης ή έλλειψης αναπτυξιακού προσήμου, όπως αρέσκεται να προσάπτει στη διοίκηση η αντιπολίτευση αλλά γιατί αποτυπώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και ουσιαστικά νομιμοποιεί της συνέχιση της.

Παράλληλα καταθέσαμε στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής, ένα σχέδιο αντεπίθεσης, για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, οι δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη τους και εδώ στην περιοχή μας αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για ένα άλλο ελπιδοφόρο μέλλον.

Ούτε πολυτέλεια αποτελεί, ούτε ουτοπία η αύξηση της χρηματοδότησης και του Δήμου που θα προέλθει από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, την κατάργηση των δαπανών που υπηρετούν το ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας, την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων προς την Τοπική Διοίκηση.

Μόνο έτσι θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού για να συμβάλλει ο Δήμος στην αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή. Μόνο έτσι θα κατασκευαστούν έργα πολιτικής προστασίας για να νιώσουμε πραγματικά ασφαλείς. Μόνο έτσι θα αναβαθμίσουμε τις κοινωνικές δομές πρόνοιας για να μπορούμε πέρα από ένα πιάτο φαί να συμβάλλουμε ουσιαστικά αυτούς τους συνανθρώπους μας να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. Μόνο έτσι θα αναβαθμίσουμε τις πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές μας για να μπορούν τα παιδιά μας, οι νέοι άνθρωποι να χαίρονται πραγματικά τη ζωή και να στεριώσουν επιτέλους στον τόπο τους.”

Σχολιάστε