My Twitter Feed

4 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νομικός και κομματικός Βορίδης

Του Τάσου Παππά.


Και ο Μάκης Βορίδης στους υπουργούς που παρακολουθούνταν από το Predator. Είναι ο τέταρτος ή ο πέμπτος υπουργός; Εχω χάσει το μέτρημα. Είχε ενημερωθεί από την αρμόδια αρχή, αλλά ούτε το έκανε γνωστό στους κοινούς θνητούς ούτε πήρε κάποια πρωτοβουλία προκειμένου να μάθουμε τι έχει συμβεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγόρησε για σκόπιμη αδράνεια και αυτός απάντησε με διάφορα επιχειρήματα όχι και πολύ πειστικά: «Επειδή με κατηγορεί ο κ. Κασσελάκης ότι δεν έκανα κάτι, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κάτι να κάνω. […] Ολες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, έχουν γίνει. Η μήνυση το μόνο που θα έκανε ήταν να περιπλέξει τη δικογραφία. Δεν ξέρω κάτι για να εισφέρω. Αν ήξερα, να το καταλάβω. […] Αν κάποιος έρθει να μου πει το “ποιος” (σ.σ. τον παρακολουθούσε), αυτό αποκτά ένα νόημα».

Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει; Νομικός είναι, ξέρει καλά ποιες κινήσεις του θα ήταν οι ενδεδειγμένες εφόσον βεβαίως ήθελε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του σκανδάλου. Είναι όμως και κορυφαίος αξιωματούχος μιας κυβέρνησης που έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο, οπότε οποιαδήποτε ενέργειά του θα έπληττε την κυβέρνηση. Ο νομικός Βορίδης λοιπόν έκανε στην άκρη για να περάσει ο κομματικός Βορίδης.

Θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο αν ήταν στα πράγματα μια άλλη κυβέρνηση, ας πούμε της μισητής Αριστεράς; Θα έλεγε ότι το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη και εγώ δεν μπορώ να εισφέρω κάτι; Θα ήταν τόσο διακριτικός, τόσο νηφάλιος, τόσο καθωσπρέπει; Σε καμία περίπτωση. Θα ξεσήκωνε τον κόσμο, θα εκτόξευε βαριές κατηγορίες εναντίον της αδίστακτης κυβέρνησης, θα χρησιμοποιούσε όλα τα ένδικα μέσα για να βρει το δίκιο του και θα απαιτούσε να πέσει γρήγορα άπλετο φως για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, θα κατέθετε ερωτήσεις στη Βουλή, θα έβαζε το κόμμα του να μπει μπροστά στην υπόθεση, θα ζητούσε τις παραιτήσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, των γενικών γραμματέων, των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, των κλητήρων, θα διακινούσε υπαινιγμούς για την αργοπορία της Δικαιοσύνης, θα πήγαινε στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να στριμώξει τη λαομίσητη κυβέρνηση, θα, θα, θα… Τώρα απολύτως τίποτα.

Και καλά, μια μήνυση κατ’ αγνώστων δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Μήπως όμως έπρεπε να μηνύσει τον διοικητή της ΕΥΠ γιατί είχε αφήσει να αλωνίζουν οι διαχειριστές του Predator στην Ελλάδα; Μήπως έπρεπε να μηνύσει τους ιδιοκτήτες των εταιρειών που είχαν στην κατοχή τους το παράνομο λογισμικό; Μήπως έπρεπε να μηνύσει τον συνάδελφό του υπουργό, τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, που μας είχε φλομώσει στις θεωρίες συνωμοσίας και ενοχοποιούσε πότε άγνωστους ιδιώτες, πότε τον Ερντογάν, πότε τον Πούτιν, πότε την Κίνα, πότε τις πρεσβείες της Ουκρανίας και της Αρμενίας; Μήπως θα έπρεπε να μηνύσει τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών που έβαλε την υπογραφή για να δώσουμε το Predator στο Σουδάν και τη Μαδαγασκάρη, αν και η κυβέρνηση υποστήριζε ότι ούτε το είχαμε, ούτε το χρησιμοποιήσαμε, ούτε το δώσαμε αλλού;

Μήπως έπρεπε να μηνύσει τον κ. Δημητριάδη που ήταν ο αρμόδιος με εντολή του πρωθυπουργού να παρακολουθεί τη λειτουργία της ΕΥΠ, η οποία είχε αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι; Μήπως σε τελική ανάλυση όφειλε να μηνύσει τον πρωθυπουργό, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και για να εξηγήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε διένυσε μια τεράστια απόσταση που ξεκίνησε από το «δεν ξέρω» και το «δεν έπρεπε να ξέρω», για να καταλήξει στην εκτίμηση πως για όλα φταίει ένα ρυπαρό δίκτυο της ΕΥΠ που αυτονομήθηκε; Οπότε αυτό που συνάγεται είναι ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του και όφειλε να παραιτηθεί, όπως θα έκαναν οι… κουτόφραγκοι πρωθυπουργοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Με όλα αυτά τα «μήπως» απέφυγε να αναμετρηθεί ο κ. Βορίδης.

Ανάγωγα

Νικήτας Κακλαμάνης στο Attica TV: «Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός που διορίζει τους υπουργούς, δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν. Οποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται». Μα, η λέξη παραίτηση έχει εξοριστεί από το λεξιλόγιο των υπουργών της κυβέρνησης των ατσίδων.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε