My Twitter Feed

21 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανδημία: Στα ύψη εν μέσω θέρους -

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Δραματική μείωση του πληθυσμού μας -

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Κόντρα για το ψήφισμα των “47” -

Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2022

Κρίσιμη κατάσταση στα σιτηρά -

Τρίτη, 19 Ιουλίου, 2022

Σε απόγνωση 47 εργαζόμενοι -

Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2022

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις -

Σάββατο, 16 Ιουλίου, 2022

2ο ΠειΓυ: Πρώτο και στην Ευρώπη! -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Συνέχεια δράσης για τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ -

Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2022

Ο ναρκισσισμός της κυβέρνησης

Του Γιώργου Φραγγίδη.


Βιώνουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, με τους πολίτες να αναζητούν όχι μόνο μια ανάσα θερινής δροσιάς αλλά μια ουσιαστική ανακούφιση από τα πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, από τους φόρους στα αγαθά πρώτης ανάγκης και από την υπερκερδοσκοπία των αγορών ενέργειας.

Η απάντηση της κυβέρνησης στην οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι η επιδοματική πολιτική με… κουπόνια, όπως τα powerpass, fuelpass, samosevia pass. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει, δυστυχώς, φέρει τους πολίτες της χώρας στη δυσμενή θέση να αναμένουν για λίγα ευρώ στο διαδίκτυο, ως μια σύγχρονη ουρά φιλανθρωπικού συσσιτίου.

Όμως, λησμονά πως η Ελληνίδα και ο Έλληνας δεν είναι επαίτες και πως το «παντεσπάνι» των πρόσφατων μέτρων στήριξης αποτελεί μια σταγόνα στον ωκεανό του κύματος ακρίβειας που σαρώνει τις ζωές τους.

Οι καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές έγιναν πια ένα «όνειρο θερινής νυκτός», μιας και οι περισσότεροι Έλληνες θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στα αστικά κέντρα από την οικονομική δυσπραγία και το φόβο του «πώς θα ξεχειμωνιάσουμε». Ο ακραίος πολιτικός ναρκισσισμός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την οδηγεί στην εφαρμογή αδιέξοδων και αναποτελεσματικών πολιτικών. Μακριά από τα προβλήματα που καταπονούν την ασφαλή και ισότιμη διαβίωση των πολιτών, εφαρμόζει σχέδια που κυριολεκτικά ουδεμία σχέση έχουν με την ελληνική πραγματικότητα. Αποπροσανατολίζει καθημερινά το λαό, προσπαθώντας με επικοινωνιακά τεχνάσματα περί ανύπαρκτων, ουσιαστικά, παροχών, όπως αυτό των 600 ευρώ, να πείσει τους πολίτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάψει πια να «ωραιοποιεί» την πραγματικότητα και να δεχτεί ότι, αργά ή γρήγορα, θα έρθει αντιμέτωπος με τη λαϊκή ετυμηγορία.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταθέτει στοχευμένες προτάσεις για τη διαχείριση της σύγχρονης αυτής κοινωνικοοικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση των διευρυμένων κοινωνικών ανισοτήτων. Επιμένει στην αναγκαιότητα υιοθέτησης της επιβολής πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, καθώς και στη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, προτείνουμε τη δημιουργία ενός δημόσιου αποθέματος κατοικιών, που θα διατίθενται προς ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια χρησιμοποιώντας τα ακίνητα του Δημοσίου αλλά και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την κατασκευή και ενοικίαση κατοικιών με κοινωνικά κριτήρια και προσιτό ενοίκιο, ειδικά για νέες οικογένειες. Επίσης, παροχή κινήτρων σε ιδιοκτήτες μακροχρόνια αναξιοποίητων κατοικιών για να τις ανακαινίσουν, με την υποχρέωση να τις διαθέσουν για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές. Για την παράταξή μας, η στέγαση είναι ένα θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα.

Οι πολίτες, μέρα με τη μέρα, δίνουν στη σοσιαλδημοκρατική παράταξη ένα ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και το επιλέγουν για την ξεκάθαρη στάση του, για τις πολιτικές του θέσεις και για την ισχυρή αντιπολιτευτική του φωνή στη Βουλή.

Οραματιζόμαστε καλύτερες μέρες για την Ελληνίδα και τον Έλληνα, γιατί αυτές οι μέρες τους αξίζουν δικαιωματικά, για τους μόχθους που καταβάλλουν για να στηρίξουν την οικογένειά τους αλλά και για να κρατήσουν τη χώρα μας ψηλά.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με ένα ισχυρό προγραμματικό και πολιτικό σχεδιασμό δεσμεύεται να κάνει πάλι τον πολίτη να νιώσει ασφαλής μέσα στη χώρα του, σε μια χώρα με θεμέλια την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σχολιάστε