My Twitter Feed

15 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Παραιτήθηκε κι ο Λ. Δημητριάδης -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Ο μορφωμένος κ. Νίκος Δήμου

Του Απόστολου Διαμαντή.


Τα κλισέ των δημοσιογράφων και των λοιπών, που σκοτώνουν το χρόνο τους κάνοντας σαχλά tweet για να τα διαβάζουν οι φαν τους – αντί να κάνουν κάτι πιο σοβαρό και αξιοπρεπές – είναι σχεδόν αφόρητα. Το πολιτικό μίσος είναι τέτοιο που σχεδόν δεν βλέπουν μπροστά τους. Έτσι, ο μεν Τσίπρας δεν ξέρει αγγλικά και είναι αμόρφωτος, ο Καμμένος είναι σχεδόν ηλίθιος και ψεκασμένος, ο δε Κυριάκος είναι ένας ανίκανος, παιδί του μπαμπά του.

Όλα αυτά θα ήταν χαριτωμένα, εάν δεν αποκάλυπταν τόσο μεγάλο φανατισμό, εντελώς ακατάλληλο για τις θλιβερές μας περιστάσεις. Προχθές ο διαφημιστής και συγγραφέας ελεύθερων δοκιμίων Νίκος Δήμου έγραψε πως εάν ο Τσίπρας είχε παντρευτεί τη δασκάλα του θα γινόταν κι αυτός Μακρόν, ενώ τώρα που παντρεύτηκε την Περιστέρα έμεινε αμόρφωτος!

Φυσικά το πήρε πίσω ως κακό χιούμορ. Το χιούμορ όμως αυτό θα μπορούσε να ήταν πολύ καλό, εάν είχε κάποια αναφορά στην πραγματικότητα. Χιούμορ με αερολογίες δεν γίνεται. Δεν πρόκειται τότε για χιούμορ, αλλά για το σχόλιο που κάνει η κακεντρεχής Τασσώ Καββαδία όταν βλέπει την αστεφάνωτη Μάρω Κοντού.

Διότι, αυτός που κάνει το σχόλιο για την δήθεν αμόρφωτη Περιστέρα, δεν είναι βεβαίως και ο Προυστ. Ούτε ο Ντεριντά. Είναι ένας κειμενογράφος με εξυπνάδες που κάνει καλές πωλήσεις. Πωλήσεις όμως κάνει και η κα Λένα Μαντά. Ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως είναι η μαντάμ Κιουρί.

Οπότε, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς, που έλεγε και ο αείμνηστος Μένιος, όταν δεν σου το επιτρέπει η θέση του. Δεν είμαι οπαδός του Τσίπρα, ούτε φίλος του πρωθυπουργικού ζεύγους, αλλά είναι προφανώς εντελώς ποταπό να γίνονται τέτοια σχόλια. Εν πάσει περιπτώσει η Μπαζιάνα έχει διδακτορικό στα Δίκτυα και ο Τσίπρας είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό. Αγράμματους δεν τους λες. Ειδικά εάν είσαι ένας τίμιος, επιτυχημένος διαφημιστής – συγγραφέας.

Αλλά ας υποθέσουμε πως ο πρωθυπουργός μας ήταν παντελώς αμόρφωτος. Και λοιπόν; Υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ πρωθυπουργού και αμόρφωτου; Όχι. Ο πολιτικός δεν είναι υποχρεωμένος να έχει πτυχίο. Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν είχε και ο Νικόλαος Πλαστήρας δεν ήταν διδάκτωρ ούτε συγγραφέας. Στην πολιτική λοιπόν δεν είναι προσόν να ξέρεις γράμματα, αλλά να είσαι σοβαρός, τίμιος, πατριώτης και έξυπνος. Αυτές είναι οι βασικές αρετές. Δεν σου ζητάει το πτυχίο σου ο Ιερώνυμος για να σε ορκίσει.

Από κοινωνική άποψη τώρα, όσο πιο μορφωμένος είναι κάποιος, όσο πιο πνευματικά βαθύς, όσο πιο σπουδαίος, τόσο λιγότερα λέει. Συνήθως, από τη γενική εμπειρία, αυτός που κοκορεύεται για το ποιόν του και τις γνώσεις του είναι συνήθως τενεκές ξεγάνωτος.

Βεβαίως ο Νίκος Δήμου δεν εκθείασε τον εαυτό του. Έβρισε τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Οπότε κατατάσσεται απλώς στην κατηγορία του πολιτικώς μισαλλόδοξου.

Και αυτή είναι η ασφαλέστερη οδός για να καταστήσεις συμπαθέστερο αυτόν που βρίζεις. Αντί δηλαδή να ψάξεις γιατί ο «αμόρφωτος Τσίπρας» σου πήρε άνετα 3 εκλογές μέσα σε ένα χρόνο, κάνεις μοχθηρά tweet για να εκτονωθείς.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε