My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Κυριάκος κουνάει το δάχτυλο…

…που όμως δεν δείχνει τα εκατομμύρια.

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Προσέξτε πώς έχουν τα πραγματικά γεγονότα. Ο Θέμος Αναστασιάδης,έφτιαξε μια εφημερίδα μαζί με τον Τάσο Καραμήτσο και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος τελικώς αποχώρησε αφού πλατσούρισε στα βρώμικα νερά της κοινής μπανιέρας.

Οι τρεις τους έφτιαξαν μια εταιρεία η οποία πήρε δάνεια για να αγοράσει τις προσωπικές τους μετοχές στο Πρώτο Θέμα. Αγόρασαν δηλαδή από τον εαυτό τους και ενθυλάκωσαν χρήμα με δάνεια που δόθηκαν ακριβώς γι αυτό το σκοπό.. Έτσι έγιναν και πλούσιοι και εκδότες με τα δικά μας λεφτά.

Στη συνέχεια ο Θέμος πιάστηκε με πέντε εκατομμύρια μαύρο χρήμα. Αρχικώς αρνήθηκε ότι ήταν μαύρο. Στη συνέχεια πλήρωσε τον αναλογούντα φόρο για να μην πάει φυλακή. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ απέδειξαν πως εκτός από μαύρο χρήμα είχε και πέντε offshoreγια τις οποίες όμως ουδέποτε ελέγχθηκε αν η περιουσία τους (κότερα, σπίτια κλπ) δικαιολογούνταν από το πόθεν έσχες του (με τα λεφτά μας) εκδότη.

Το ελληνικό Δημόσιο, επέβαλε ωστόσο 5 εκατομμύρια πρόστιμο στο Θέμο για τα μαύρα. Όχι μόνο δεν πλήρωσε (γιατί ουκ αν τι λάβετε εκ του έχοντος σε offshore) αλλά το δικαστήριο τον πιστοποίησε ως άπορο.Η εφημερίδα του έχει δάνεια 42 εκατομμυρίων και η σχέση που υπάρχει μεταξύ δανείων και προσωπικών κεφαλαίων που έχουν μπει στην εφημερίδα οδηγεί στο συμπέρασμα πως πάει για φούντο. Συνεχίζει όμως να κάνει ακριβές προσφορές, να διαφημίζεται στην τηλεόραση και να αγοράζει μετοχές σε πρακτορεία Τύπου.

Οι Τράπεζες επειδή πλέον ελέγχονται από τον ευρωπαικό μηχανισμό πρέπει να κάνουν απαιτητά τα δάνεια γιατί πρακτικά είναι θαλασσοδάνεια. Ξαφνικά εμφανίζονται επενδυτές. Μια (offshore φυσικά πάλι) εταιρεία, η VELVET SUCCESS, δίνει στον εκδότη του Πρώτου Θέματος 1,8 εκατομμύρια. Η ίδια δίνει και 800.000 στην κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη η οποία έχει και η ίδια offshore ενώ συνδέεται με συνέταιρο που έχει πολλές offshore και ελέγχεται για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Υπάρχει όμως και άλλος επενδυτής.

Είναι ο κύριος Διονύσης Παναγιωτάκης, καναλάρχης , φίλος του Βενιζέλου και του Στουρνάρα. Χρωστάει στις ελληνικέςτράπεζες πάνω από 10 εκατομμύρια και σε πιστωτές επίσης πολλά εκατομμύρια. Καταφέρνει όμως να περάσει μέσα από τις τράπεζες στις οποίες χρωστάει, 5εκατομμύρια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Πρώτο Θέμα (μαγικός αριθμός το 5 μαζί με το «εκατομμύρια» για το Πρώτο Θέμα).

Τρία τα θαύματα για τον κύριοΠαναγιωτάκη που πρέπει να ελέγξει ο φίλος του και Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας : και έχει λεφτά τελικώς παρότι μπατήρης και τα περνάει από τις τράπεζες στις οποίες χρωστάει και δεν χτυπάει συναγερμός στους μηχανισμούς ελέγχου.

Ας αφήσουμε στην άκρη την ποιότητα δημοσιογραφίας του Πρώτου Θέματος, πού δηλαδή κάποιος συμφωνεί και πού διαφωνεί σε όσα γράφει και ας μείνουμε στον νόμο και τάξη που τόσο αγαπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εμφανίζεται άλαλος εδώ και δύο βδομάδες για τη συμμετοχή της συζύγου του σε αυτό το σύστημα της μαύρης διαπλοκής.

Ενοχλεί η παραβατικότητα του Ρουβίκωνα, σοκάρει το άβατο των Εξαρχείων, τρομάζει ο Θέμος Αναστασιάδης μαζί με τον «συνέταιρο» Κυριάκο για όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά θεωρούν τόσο οικείο και συμβατό με το σύστημά τους, το μαύρο χρήμα και τις offshore. Σίγουρα υπάρχει εξήγηση. Αλλά δεν θα τη δώσει ποτέ ο Κυριάκος ή ο Θέμος οι οποίοι θα συνεχίσουν να κουνάνε το δάχτυλο που (φευ) δεν θα δείξει ποτέ τα 5 εκατομμύρια.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε