My Twitter Feed

29 Φεβρουάριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μέγιστη τιμή για τον Αλεξ. Αλέρου -

Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος, 2020

Ερώτηση για καστανοπαραγωγούς -

Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος, 2020

Κορονοϊός έπληξε τα καρναβάλια -

Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος, 2020

Νεκρός 40χρονος με τρακτέρ -

Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος, 2020

«Πράσινο φως» για νέα σχολεία -

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020

ΚΚΕ: Πυροσβεστική στο Πολύκαστρο -

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020

ΣΕΓΑΣ: Στους κορυφαίους ο Αλέξ. Αλέρου -

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020

Αντικρούει τα περί πειθαρχικής ποινής -

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος, 2020

Ο κορονοϊός του Πέτσα

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Τελικώς ο κορονοϊος δεν ήρθε με λέμβο αλλά με εισιτήριο πρώτης θέσης από το Μιλάνο.

Μία γυναίκα 40 ετών, τραπεζικό στέλεχος και σύζυγος επιχειρηματία, έφερε τον κορονοϊό στην Αθήνα. Ούτε πρόσφυγας, ούτε φτωχοδιάβολος σε φουσκωτή βάρκα. Τι σημασία έχει θα μου πείτε ποιος τον έφερε, αφού τον έφερε. Καμία, αφού αυτό θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή.

Ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο και αλληλεξαρτώμενο κόσμο, σε βαθμό που αρκετές φορές δεν μας αρέσει, αλλά αυτό δεν αλλάζει. Μια χειραψία που ξεκίνησε από την μακρινή Κίνα, μπορεί να καταλήξει σε ένα κρεβάτι εντατικής στα Γιάννενα.

Το ποιος έφερε τον ιό έχει σημασία μόνο εξαιτίας της δήλωσης που έκανε ο Υπουργός επί του Τύπου παρακαλώ, Στέλιος Πέτσας, με εντολή Μητσοτάκη φυσικά (διαφορετικά θα τον είχε αποπέμψει) σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες έπρεπε να εγκλειστούν σε κλειστές δομές γιατί κινδυνεύουμε από τον ιό.

Η δήλωση δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα όπως άλλωστε αποδείχθηκε. Η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σχεδίου που δεν ήταν αποδεχτό από τις τοπικές κοινωνίες, αμέσως ακριβώς μετά το φιάσκο της στρατιωτικής εισβολής στα νησιά , προσπάθησε να δημιουργήσει φόβο ώστε να προχωρήσει στις επιλογές της.

Δεν υπάρχει πιο βρόμικη τακτική απ το να τρομοκρατείς τους πολίτες σου για να περάσεις πολιτικές. Και επειδή ο φόβος είναι το τηλεκοντρόλ των ανθρώπων, ο Πέτσας το πήρε στο χέρι του και άρχισε να το πατά για να δει το έργο της επιθυμίας του.

Ανεύθυνος και αδιάφορος για όσα μπορούσε να προκαλέσει, δηλαδή πανικό, ξενοφοβία, πράξεις βίας .

Δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικές ώρες από τις δηλώσεις Πέτσα, και απ ό,τι φαίνεται το ίδιο το κανάλι στο οποίο τις έκανε, έπεσε θύμα της σκληρής πραγματικότητας. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο σύζυγος της κυρίας που επέστρεψε με τον κορονοϊό από το Μιλάνο, σχετίζεται με τον μιντιακό Όμιλο.

Μακάρι να γίνει γρήγορα καλά η άτυχη γυναίκα, αλλά κυρίως, μακάρι να καταλάβει και ο Πέτσας και ο Μητσοτάκης και όσοι επιχειρούν να χτίσουν μικροπολιτικές κατασκευές πάνω στον ανθρώπινο πόνο, πως αυτό είναι και παραμένει μια αθλιότητα. Το κάρμα είναι σκύλα λένε οι Αγγλοσάξονες. Στην καταστροφή στο Μάτι είχε και πάλι επιχειρηθεί να ασκηθεί πολιτική πάνω στον ανθρώπινο πόνο και καταλήξαμε , να διορίζει ο Μητσοτάκης σε θέση ευθύνης στα Υπουργεία όσους κατηγορούσε ως υπεύθυνους.

Αυτή τη φορά επιχειρήθηκαν πολιτικά οφέλη με ψευδείς ισχυρισμούς και προσπάθεια ενοχοποίησης των ανθρώπων που φτάνουν κατατρεγμένοι στη χώρα. Τελικώς ο κορονοϊος δεν ήρθε με λέμβο αλλά με εισιτήριο πρώτης θέσης από το Μιλάνο και θα επεκταθεί όπως είναι απολύτως φυσικό. Μπορείς όμως να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση που λειτουργεί έτσι; Αυτοί που είχαν στα νησιά το μετάνιωσαν. Κατέληξαν να τους δέρνουν οι πραιτωριανοί του Μητσοτάκη επειδή πίστεψαν όσα τους έλεγε.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε