My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ο κλάδος του Ελληνικού Αλουμινίου

Ελευθέριος Ταφρόγλου, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

Ελευθέριος Ταφρόγλου, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

Τη συνεισφορά του κλάδου του Ελληνικού Αλουμινίου στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά και τις προκλήσεις που αυτός αντιμετωπίζει στην παρούσα συγκυρία ανέδειξε η σημερινή εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Φέροντας τον τίτλο «Ελληνικό Αλουμίνιο: Ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ελλάδας», η εκδήλωση έλαβε χώρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου, φορέων, ΜΜΕ και, φυσικά, επιχειρήσεων του κλάδου.

Η παρούσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αντίστοιχης διοργάνωσης τον Φεβρουάριο στην Αθήνα, η οποία είχε αποτελέσει το πλαίσιο για σημαντικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Πολιτείας για το μέλλον του Ελληνικού Αλουμινίου και της εγχώριας βιομηχανίας συνολικά.

Για τα χαρακτηριστικά, με έμφαση στην εξωστρέφεια, του ελληνικού κλάδου του Αλουμινίου και τον βαθμό στον οποίο έχει επηρεαστεί από την οικονομική ύφεση μίλησε στη δική του εισήγηση ο κ. Ελευθέριος Ταφρόγλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε δύο ζητήματα που «ταλανίζουν» τον κλάδο, αυτό των παράνομων διακινήσεων και εισαγωγών και εκείνο του ενεργειακού κόστους. Ο κ. Ταφρόγλου επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση των κρατικών επενδύσεων για την ανάπτυξη της βιομηχανίας ως ενός από τους κλάδους-ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας.

Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος εξήγγειλε τη δρομολόγηση από την κυβέρνηση ενεργειών που θα επιτρέψουν να υπάρχουν δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων, σχολείων και άλλων δημόσιων κτηρίων στα επόμενα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη δημιουργία πλαισίου ώστε να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση των κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων και των αλουμινοκατασκευών, στα δημόσια κτίρια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους εισηγητές να απαντούν στα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι, σε συμφωνία και με τον αρχικό στόχο της να αποτελέσει γνήσιο πεδίο γόνιμου διαλόγου και δημιουργικής σύνθεσης για το σύνολο των παραγόντων του ελληνικού αλουμινίου.

Δελτίο τύπου από Ελληνική Ένωση Αλουμινίου

Σχολιάστε