My Twitter Feed

25 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αλέξανδρος: Έβαλε δύσκολα στη Καβάλα -

Δευτέρα, 25 Μάρτιος, 2019

Επενδύσεις 8,5 εκατ. από Κουκάκη -

Κυριακή, 24 Μάρτιος, 2019

Κόμμα Σάββα για ευρωεκλογές! -

Κυριακή, 24 Μάρτιος, 2019

Επίσκεψη Βορίδη στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 22 Μάρτιος, 2019

«Συμμετέχω» στο Γηροκομείο -

Παρασκευή, 22 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι με τον Χρ. Γιαννούλη -

Παρασκευή, 22 Μάρτιος, 2019

Ο Αμοιρίδης τις διαφοροποιήσεις -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Επιχορήγηση ΓΝΚ από Δήμο Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Ο ευεργέτης του Πειραιά!

Της Άντα Ψαρρά.


Έγιναν χθες στον Πειραιά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικηταρά από τον «τελευταίο μεγάλο ευεργέτη» εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μνήμη του πατέρα του.

Όπως ήταν λογικό, συγκινημένοι παρακολούθησαν την τελετή όσοι Πειραιώτες έσπευσαν στο σημείο, ο δήμαρχος, οι εκπρόσωποι απογόνων του ’21 και φυσικά ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον οποίο ανήκει και η προσφώνηση του Β. Μαρινάκη ως ευεργέτη.

Στην πανηγυρική ομιλία του ο μιντιάρχης Β. Μαρινάκης θύμισε τους ήρωες για τους οποίους συχνά στην Ελλάδα οι πολιτικές εξουσίες επιφύλαξαν την απαξίωση και τις άδικες κατηγορίες. Ανάμεσά τους ο ξεχασμένος μέχρι τον θάνατό του Νικηταράς, ο Κολοκοτρώνης, ο Σωκράτης και ο Κίμων ο Αθηναίος που «εξοστρακίστηκε για ένα μεγάλο διάστημα από την Αθήνα παρ’ όλη τη σημαντική συνεισφορά του στη δημιουργία της υπερδύναμης του χρυσού αιώνα του Περικλή».

Μετά την αναφορά σ’ αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους και στους ήρωες που αρχικά απαξιώθηκαν, ο εφοπλιστής πέρασε στο σήμερα, φορτισμένος προφανώς από τις δικές του περιπέτειες με τη δικαιοσύνη και τη σκευωρία που, όπως δηλώνει ,εξυφαίνεται σε βάρος του: «Σήμερα, η κυβέρνηση επαναφέρει στο προσκήνιο αυτή την αρνητική παράδοση της φυλής (!) μας. Προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα άλυτα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει, σπιλώνει τη φήμη κάποιων εκ των επιφανέστερων Ελλήνων, με διαρκή και πολύπλευρη προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Τους στοχοποιεί, «τιμωρώντας» τους για τη θέση τους στον δημόσιο βίο, πετώντας τόνους λάσπης καθημερινά και προχωρώντας σε μια πρωτοφανή δολοφονία χαρακτήρων, με τη βοήθεια πρόθυμων κρατικών λειτουργών».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση, αργά ή γρήγορα, οι ήρωες και οι ευεργέτες παίρνουν τη θέση που τους αξίζει.

Θα μας επιτρέψει να επισημάνουμε εδώ ότι σαν να έχασε λιγάκι την αίσθηση του μέτρου μέσα στη συγκίνησή του ο κ. Μαρινάκης συγκρίνοντας τις δικές του περιπέτειες με εκείνες του Κολοκοτρώνη ή του Σωκράτη! Ξέχασε, δε, ότι και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων κατηγορήθηκε για τα στημένα παιχνίδια και μετά από πολλά εισαγγελικά χέρια επί σημερινής κυβέρνησης κρίθηκε αθώος για τα στημένα αλλά όχι για κάποια εμβάσματα στο Ντουμπάι.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο η ομιλία Μαρινάκη, ο οποίος έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό χαρακτηρίζει «χούντα» την εκλεγμένη κυβέρνηση, ενώ το ίδιο κάνουν και τα στελέχη του στα διάφορα ΜΜΕ. Το θέμα είναι ότι τα είπε όλα άθελά του ο μητροπολίτης στην αγωνία του να υμνήσει τον ευεργέτη: «Τον ευγνωμονώ εκ βάθους ψυχής διότι όλα όσα προσφέρει ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι από επιχειρήσεις στην Ελλάδα (!) αλλά είναι από μια καταξιωμένη επιχειρηματική δράση εκτός Ελλάδος, όπου εκεί μεγαλύνει «το μέγα της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων». Γι’ αυτό τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω εκ βάθους ψυχής».

Αυτό με την προσφορά και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας με κάπως αδιευκρίνιστο το τι γίνεται στις εντός Ελλάδας επιχειρήσεις και στα μονοπώλια του Τύπου δεν ήταν φυσικά της παρούσης.

Σίγουρα όμως ήθελε να αναφερθεί ο μητροπολίτης στο «μέγα της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων» που εκπροσωπεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν στα δεκάδες καράβια του ανεμίζουν μόνο παναμέζικες και άλλες σημαίες ευκαιρίας και ούτε ένα δεν έχει ελληνική σημαία, παρ’ όλες τις κραυγαλέες φοροαπαλλαγές των Ελλήνων εφοπλιστών;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε