My Twitter Feed

12 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ο εμβολιασμός δεν πάει καλά” -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΙΒΙΠΕΚ: Υπέρ αλλά μη τοξικά -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση Γεωργαντά για Βιβλιοθήκη -

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΛΜΕ: Κι άλλες παραιτήσεις αιρετών -

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Έξι νέοι γιατροί στα Νοσοκομεία μας -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

“Ο εμβολιασμός δεν πάει καλά”

(Βίντεο) Ο εμβολιασμός δεν προχωράει καλά στο νομό Κιλκίς, τόνισε ο Γιώργος Φραγγίδης σε συνέντευξή του στο ΑΡΤ ΤV.

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ενώ η πορεία των εμβολιασμών στον νομό μας ξεκίνησε καλά με τρία μόνο κέντρα ενώ περιμένουμε να αρχίσουν να λειτουργούν άλλα δύο, η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Ο κ. Φραγγίδης έκανε λόγο για “χαμηλό ποσοστό πολιτών που εμβολιάζονται ανά ηλικιακή κατηγορία αλλά δυστυχώς και στα νοσοκομεία”, ενώ το ίδιο παρατηρείται και για το ποσοστό των εργαζομένων.

“Είναι έκδηλη η έλλειψη επαρκούς και σωστής ενημέρωσης του κόσμου, ακόμα και του νοσηλευτικού προσωπικού. Γιατί, ξέρετε, ακούγονται πολλά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει η αμφιβολία του καθενός και να μην είναι πρόθυμος να κάνει το εμβόλιο”, τόνισε.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης ο βουλευτής Κιλκίς είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Για τις αιτίες που οδηγούν σε συνεχή lockdowns και πώς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί

Πηγαίνουμε από lockdown σε lockdown, γιατί ενώ η κυβέρνηση είχε το χρονικό περιθώριο να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα, δυστυχώς δεν το έκανε. Αντιθέτως, επαναπαύθηκε στην επιτυχία που είχαμε ως χώρα στην πρώτη φάσης της πανδημίας, σε σχέση με άλλες χώρες. Ως αποτέλεσμα, δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Στον τουρισμό, επίσης δεν είχαμε τα μέτρα που έπρεπε και, βέβαια, εδώ ευθύνη έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω μη θέσπισης ενιαίου πρωτοκόλλου. Η κυβέρνηση, επιπλέον, δεν ενημέρωσε τον κόσμο επαρκώς για την αντιμετώπιση του ιού και για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στην περίοδο της πανδημίας. Δεν έκανε τίποτα σε σχέση με τα σχολεία. Ακόμα και σήμερα, που πάμε για τρίτο lockdown, ο αριθμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες είναι ο ίδιος που ήταν και τον Μάρτιο, στη πρώτη φάση. Δεν έκανε τίποτα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα και πάλι ο κόσμος να συνωστίζεται στα λεωφορεία και ο κίνδυνος να αυξάνεται. Δεν έχει κάνει τίποτα, επίσης, για τις μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και γενικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο επωμίστηκε ένα τεράστιο βάρος. Οι άνθρωποι αυτοί, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δίνουν καθημερινά μεγάλο αγώνα με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής. Και είναι πολλοί, δυστυχώς, εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους λόγω του επαγγέλματος που κάνουν, λόγω της βοήθειας που προσφέρουν και της ενεργούς συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν έχει κάνει δυστυχώς τίποτα η Κυβέρνηση. Προχωράει με οριζόντια μέτρα, με τα lockdowns. Κατά συνέπεια, αυτό αδικεί και διάφορες περιοχές, που σήμερα είναι στο πράσινο και όχι στο κόκκινο. Θα μπορούσαν να γίνονταν μαζικά τεστ σε κάθε περιοχή, σε κάθε Νομό, ανά 15/20 ημέρες, ώστε να έχει μια ακριβή εικόνα για το τι γίνεται σε κάθε Νομό. Έτσι, ο Νομός που δεν έχει κρούσματα να μην κλείνει, να μην οδηγείται ο κόσμος στην απογοήτευση και στην απόγνωση. Τα κρούσματα με ψυχολογικά προβλήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Όλα αυτά δείχνουν ολιγωρία της Κυβέρνησης.

Για τους φόβους της αγοράς για ανεργία, λουκέτα και ύφεση

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι τραγικά. Ζούμε την πανδημία του κορωνοϊού και ζούμε παράλληλα μια οικονομική πανδημία. Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και άλλες υπολειτουργούν. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι σήμερα στην ανεργία ή εργάζονται με ελαστικό ωράριο και μικρές αμοιβές, που δεν φτάνουν για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της καθημερινότητας. Ζούμε σε μια απρόβλεπτη κατάσταση. Έτσι όπως πάμε, με τα γενικά lockdowns, φοβάμαι, ότι όταν πλέον καταφέρουμε να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης – πράγμα που εύχομαι να γίνει σύντομα, αν και δεν το βλέπω – αφού ο κόσμος κάνει τα εμβόλια, τότε θα φανεί η πραγματική εικόνα στην οικονομία και το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Για τον αργό ρυθμό εμβολιασμού σε πανελλαδικό επίπεδο

Μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί το 4% του πληθυσμού. Χρειάζεται να εμβολιαστεί το 60% με 70%, δηλαδή περίπου 5,5 εκατομμύρια Έλληνες. Εάν σκεφτείτε, ότι πρέπει να γίνουν δύο δόσεις του εμβολίου, σημαίνει 11 εκατομμύρια. Έτσι όπως πάμε, το καλοκαίρι ακόμα θα εμβολιάζεται κόσμος και μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα έχει καταφέρει να εμβολιαστεί. Να σημειωθεί, επίσης, ότι δεν έχουμε τα 1.018 κέντρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, έχουμε περίπου τα μισά. Με βάση τον αριθμό τον εμβολίων που έχουμε σήμερα, ό,τι και να κάνουμε, όσα εμβολιαστικά κέντρα και να έχουμε, δεν θα μπορέσουν να εμβολιαστούν οι πολίτες της χώρας μας στο 60-70% για να έχουμε την ανοσία της αγέλης και να μπορέσουμε να επιζήσουμε από αυτή την πανδημία.

Για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, το ΕΣΥ ήταν «στο κόκκινο». Εμείς εδώ στο Κιλκίς το ζήσαμε. Στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν υπάρχει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ούτε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί που νόσησαν στην περιοχή να νοσηλεύονται εδώ στο νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη στήριξη. Δεν υπήρχαν κρεβάτια ΜΕΘ για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα στο πλαίσιο της αναμονής κάποιοι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Για το παράδειγμα που οφείλει να δίνει η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος στους πολίτες

Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Πρέπει πρώτα η ηγεσία να δίνει το παράδειγμα που ζητάει από τον κάθε πολίτη, δηλαδή να προσαρμοστεί στα μέτρα, να φοράει μάσκα, να κρατάει αποστάσεις, να πλένει τα χέρια του. Αυτό πρώτα και κύρια να το δείχνουν η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, οι πολιτικοί. Δυστυχώς, η εικόνα που βγάζει η Κυβέρνηση από την πρόσφατη περιοδεία του Πρωθυπουργού είναι, ότι άλλα ισχύουν για τους πολίτες και άλλα ισχύουν για τους πολιτικούς. Αυτό είναι ένα λάθος παράδειγμα προς τον πολίτη, που ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες του και δεν τον πείθει να εμβολιαστεί. Εύχομαι ο κόσμος να ακούσει αυτά που λένε οι λοιμωξιολόγοι και γενικά οι ειδικοί και να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Δείτε την συνέντευξη:

Σχολιάστε