My Twitter Feed

23 Ιούλιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μαζεύουν τα σκουπίδια με ιδιώτες -

Τρίτη, 23 Ιούλιος, 2019

Υπογραφές για την Ισότητα -

Τρίτη, 23 Ιούλιος, 2019

Καλαμπόκι: Στόχος η αναβάθμιση -

Τρίτη, 23 Ιούλιος, 2019

Δικαστικό: Πάμε πάλι απ` την αρχή! -

Τρίτη, 23 Ιούλιος, 2019

Αναφορές σε Κιλκίς και…διμέτωπος -

Δευτέρα, 22 Ιούλιος, 2019

Για τα απορρίμματα της Παιονίας -

Δευτέρα, 22 Ιούλιος, 2019

Ορίστηκε υπεύθυνος Τουρισμού -

Πέμπτη, 18 Ιούλιος, 2019

Τα σκουπίδια πνίγουν τη Παιονία! -

Τετάρτη, 17 Ιούλιος, 2019

Ο δικός μας λαϊκισμός είναι καλός

Του Τάσου Παππά.


Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (20-7-2019): «Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει τελειώσει, το δηλητήριο έχει ποτίσει οριζόντια τα πολιτικά κόμματα. Θα τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα με όπλο την επιχειρηματολογία μας στη Βουλή και την αλήθεια στην κοινωνία».

Ωραία λόγια. Σου φέρνουν δάκρυα στα μάτια και ανατριχίλα στο κορμί. Οχι σαν τις μεγαλόστομες τιποτολογίες που εκτοξεύουν συνήθως οι νικητές των εκλογών. Εδώ υπάρχει συμβόλαιο με τον λαό. Οι μεμψιμοιρίες δεν έχουν θέση.

Προκύπτουν όμως ορισμένα ερωτήματα:

● Δύο κορυφαίοι υπουργοί δηλώνουν σήμερα ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η πιστή τήρηση των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά το κόμμα του πρωθυπουργού έλεγε προεκλογικά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικώς επιζήμια. Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Ο κ. Μητσοτάκης διόρισε υφυπουργό Δικαιοσύνης έναν δικαστικό λίγες μέρες μετά την αφυπηρέτησή του. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά κατηγορούσε τον Αλ. Τσίπρα για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης επειδή είχε τοποθετήσει την κ. Θάνου σε άμισθη θέση στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά την αποχώρησή της από την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε στη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον κ. Τσουβάλα. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά τον εγκαλούσε για εκκωφαντική ανεπάρκεια όταν ήταν επικεφαλής της Αστυνομίας τις μέρες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης δήλωσε ότι η υπόθεση του Ελληνικού είναι πολύπλοκη, η γραφειοκρατία δυσκολεύει την προσπάθεια και ότι μπουλντόζες θα μπουν στο τέλος του χρόνου. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα υπογράψει τη σχετική υπουργική απόφαση την πρώτη βδομάδα μετά τις εκλογές. Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε τον ανιψιό του, Γρ. Δημητριάδη, διευθυντή του γραφείου του. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά ζήτησε από τους υπουργούς του να μη διορίζουν συγγενείς τους σε θέσεις στους χώρους ευθύνης τους και είχε χαλάσει τον κόσμο όταν ο ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού πήγε στο μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις από φέτος και όχι από το 2020. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά και αυτός και πρωτοκλασάτα στελέχη του έλεγαν ότι θα παραλάβουν ρημαγμένη χώρα, καμένη γη και άδεια ταμεία από τους αγραβάτωτους αριστεριστές. Φαίνεται ότι οι άπλυτοι μαδουριστές εκτός από μπάφους στα υπόγεια έκαναν και νοικοκυρεμένη διαχείριση. Το είπε για άλλους λόγους ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά είναι σωστό: «Κανονικά, θα έπρεπε να κάνετε ένα μικρό εικόνισμα στον κ. Τσίπρα καθώς ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας απερχόμενος πρωθυπουργός δεν ευεργέτησε τόσο γενναιόδωρα τον διάδοχό του». Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Ο πρωθυπουργός τοποθέτησε γενικούς γραμματείς κομματικά στελέχη. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στην προηγούμενη κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έστηνε κομματικό κράτος. Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει διευθυντής στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ και στην ΕΥΠ. Σωστό; Σωστό. Ναι, αλλά είχε κατηγορήσει τους συριζαίους για έλεγχο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και για χρησιμοποίηση των μυστικών υπηρεσιών για κομματικές σκοπιμότητες. Δεν είναι αυτό λαϊκισμός; Σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια.

● Οταν άλλα λες προεκλογικά και άλλα κάνεις μετεκλογικά δεν είναι λαϊκισμός; Οταν γλείφεις εκεί που έφτυνες δεν είναι δημαγωγία; Ναι, αν πρόκειται για τους αντιπάλους σου. Αν τα κάνεις εσύ, δεν είναι λαϊκισμός. Είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ανάγωγα

Απέναντι στην προσωπική «πρόκληση» του κ. Βελόπουλου, αν θα υπογράψει την πρόταση του κόμματός του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης εσχάτης προδοσίας από τον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Επειδή εγώ γνωρίζω καλά νομικά, ξέρω τι είναι η εσχάτη προδοσία. Γι’ αυτό, όχι σε μένα αυτά». Μάλιστα. Υποθέτω πως ο κ. Βορίδης δεν συμφωνεί ότι οι Τσίπρας – Κοτζιάς διέπραξαν το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στα υπουργικά έδρανα δίπλα του, σχεδόν κολλητά, κάθεται υπουργός που τότε έλεγε αυτά που σήμερα λέει ο κ. Βελόπουλος περί εσχάτης προδοσίας. Ας τον ρωτήσει. Δεν είναι νομικός, το παίζει όμως θεματοφύλακας του πατριωτισμού.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε