My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Ο Γκουντενούδης για τα σχολεία

Ανακοίνωση-απάντηση κατά του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Αριστ. Παπαδόπουλου και της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρ. Γκουντενούδης, για το θέμα της επανίδρυσης των σχολείων Γοργόπης και Τούμπας.

sxoleio-001Ο κ. Γκουντενούδης καταλογίζει, στον μεν πρώτο επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής Παιονίας, στη δε δεύτερη, άσκηση μικροπολιτικής. Παράλληλα αναφέρεται σε «μάχες» που έδωσαν η νυν και η πρώην δημ. αρχή για το ζήτημα «της κατάργησης των δυο σχολείων».

Η ανακοίνωση:

«Με οδυνηρή  έκπληξη ανέγνωσα τις ανακοινώσεις του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Αρ. Παπαδόπουλου και της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με ανακοίνωση του Δήμου Παιονίας σχετικά με την επανασύσταση των δημοτικών σχολείων Γοργόπης και Τούμπας στα όρια του Δήμου Παιονίας.

Ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω την ίδια «κομματική γλώσσα» που χαρακτηρίζει τα δυο κείμενα. Ο μεν κ. Παπαδόπουλος ξεχνώντας ότι αποτελεί υπηρεσιακό στέλεχος της Πολιτείας στον  ευαίσθητο χώρο της παιδείας επιτίθεται κατά της δημοτικής αρχής, διότι δήθεν δεν συνέβαλε στην απόφαση επανασύστασης των σχολείων, αμφισβητώντας ακόμα και την αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης να έχει λόγο επί του θέματος, η δε Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διατελούσα σε αφάνεια  επί μήνες και έτη σε πολύ σοβαρότερα θέματα του Δήμου Παιονίας, νομίζει ότι βρήκε εύφορο έδαφος για να ασκήσει μικροπολιτική.

Επειδή τόσο ο ίδιος όσο και σύμπασα η διοίκηση του δήμου δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να επιδιδόμαστε σε μικροπολιτικά παίγνια, υπενθυμίζουμε εν περιλήψει τα σημαντικά:

Για το ζήτημα της κατάργησης των δυο σχολείων και η νυν και η πρώην δημοτική διοίκηση της Παιονίας έδωσαν μάχες, ενώ επανειλημμένα και το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε την επανασύσταση των δυο σχολείων, απόφαση που ήταν εκ του νόμου αναγκαία.

Θα χρειαζόμασταν σελίδες επί σελίδων για να υπενθυμίσουμε τα διαβήματα διαμαρτυρίας, τις συναντήσεις και τις συσκέψεις  στις οποίες συμμετείχαμε,  είτε προκαλέσαμε στο Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα επί του θέματος των δυο σχολείων.

Με την ανακοίνωσή μας ευχαριστήσαμε και όσους συνέβαλαν στη θετική εξέλιξη. Και προφανώς ανάμεσά τους είναι, κατά το ελάχιστο διάστημα που προΐσταται  της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, και ο κ. Παπαδόπουλος. Μας εκπλήσσει μόνο που ο ίδιος λησμόνησε ότι «υπήρχε ζωή» και πριν αναλάβει o ίδιος τη Διεύθυνση.

Τέλος, στη Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ θα συνιστούσαμε ολίγη νηφαλιότητα και σεμνότητα. Όταν η Παιονία επί έτη δοκιμάζεται από την παράνομη μετανάστευση, όταν στο έδαφός της κατασκήνωσαν επί μήνες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όταν οι αγρότες της έχουν τα μύρια όσα προβλήματα, όταν οι πολίτες πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων,  χωρίς ποτέ να ακούσουμε τις θέσεις και τη δράση του εν λόγω κομματικού φορέα, είναι κωμικό να δράττεται της ευκαιρίας για να υπενθυμίσει την παρουσία του σε ένα θέμα που κατ’ εξοχήν αντενδείκνυται ο κομματικός ή -το ακόμα χειρότερο -μικροκομματικός λόγος.

Αυτά και ελπίζω ότι θα πρυτανεύσει η σύνεση και δεν θα χρειαστεί να επανέλθω.

Σχολιάστε