My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Τι είπε ο Ν. Κακλαμάνης στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Ο Γεωργαντάς στους πρόσφυγες

Με επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση.

Για «έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου από την πλευρά της Κυβέρνησης και πλήρη απουσία της Κεντρικής Διοίκησης σε σχέση με το ζήτημα της συγκέντρωσης προσφύγων στην Ειδομένη», κάνει λόγο ο Γ. Γεωργαντάς, μετά από επίσκεψή του στην περιοχή τo περασμένο Σάββατο 22 Αυγούστου.

soupli-georgantasΘυμίζοντας ότι πριν δύο μήνες είχε ενημερώσει την αρμόδια υπουργό κ. Χριστοδουλοπούλου για την αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος στην περιοχή και είχε ζητήσει να ενισχυθεί ο Δήμος Παιονίας και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου έτσι ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες κατά τη διέλευση των προσφύγων, ο βουλευτής Κιλκίς προτείνει μέτρα για «ουσιαστική αντιμετώπιση» της κατάστασης.

Κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη, ο κ. Γεωργαντάς είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Ξανθούλα Σουπλή, η οποία τον οδήγησε στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού και του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια στην αγροτική περιοχή που βρίσκεται πλησίον της μεθοριακής γραμμής, όπου εκεί ο κ. Γεωργαντάς διαπίστωσε για ακόμη μία φορά τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες διαμένουν προσωρινά οι πρόσφυγες επιχειρώντας κατά περιόδους να εισέλθουν στη FYROM.

«Οι άθλιες συνθήκες υγιεινής , η έλλειψη επαρκούς σίτισης και οι κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση η οποία μας προσβάλλει όλους ως ανθρώπους», τονίζει ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος συνομίλησε με άντρες της αστυνομικής δύναμης που υπάρχει στην περιοχή «και η οποία με αυταπάρνηση και κάτω από άθλιες συνθήκες προσπαθεί να διευκολύνει του πρόσφυγες», επισημαίνει ο βουλευτής.

georgantasΥπογραμμίζοντας ότι «το κλείσιμο των συνόρων και τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου από την πλευρά της Κυβέρνησης και την πλήρη απουσία της Κεντρικής Διοίκησης», ο υπενθυμίζει επείσης  ότι «ζητήθηκε να υπάρξει μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μια συνεννόηση με τη FYROM», αλλά «δυστυχώς αυτό το δίμηνο με κανένα τρόπο η επίσημη Κυβέρνηση δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο ζήτημα αυτό και ο Δήμος Παιονίας καμία ενίσχυση δεν έχει σ’ ένα έργο που υπερβαίνει τις δυνατότητές του».

Στην ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ τονίζει επείσης ότι:

«Η συνέχιση αυτής της κατάστασης και μάλιστα σε μία ευαίσθητη περιοχή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και πρέπει άμεσα η προσπάθεια των Τοπικών Φορέων, των Αστυνομικών Αρχών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (οι οποίες έχουν μία αξιοσημείωτη παρουσία) να υπαχθούν όλες υπό την κεντρική καθοδήγηση του Υπουργείου έτσι ώστε και αποτελεσματικές να είναι και εντός του πλαισίου της μεταναστευτικής πολιτικής, την ευθύνη της οποίας έχει η Κυβέρνηση, να κινούνται.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα των ζημιών που έχουν προκληθεί από τους πρόσφυγες στις καλλιέργειες της περιοχής για τις οποίες πρέπει να βρεθεί τρόπος αποκατάστασής τους.»

Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα για όλα τα παραπάνω ζητήματα σχετική ερώτηση στη Βουλή επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο «να ενεργοποιήσει τις Κεντρικές Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου το οποίο οφείλει να είναι παρόν σε μία κατάσταση η οποία χρίζει ουσιαστικής αντιμετώπισης και να μην επικεντρώνονται κάποιοι μόνο στη θεωρητική και ουτοπική πολλές φορές προσέγγισή του».

Σχολιάστε