My Twitter Feed

21 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Ο Γεωργαντάς για το κτήριο ΤΕΙ

Ο Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφορικά με τις δηλώσεις εντός της Βουλής της βουλευτού Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου σχετικά με την τύχη του παραρτήματος Κιλκίς του  ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

TEI KILKIS«Είναι παρήγορο ότι η κ. Αγαθοπούλου αποφάσισε να ασχοληθεί με το ΤΕΙ Κιλκίς και ελπίζω η διάθεσή της αυτή να έχει και συνέχεια, όταν εντός του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσα στη Βουλή, απαντώντας στη σχετική αναφορά της περί της τύχης του κτηρίου, θα έρθει ολοκληρωμένη πρόταση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τόσο για το κτηριακό όσο και για τον εμπλουτισμό του αντικειμένου σπουδών του Παραρτήματος.

Επειδή όμως η κ. Αγαθοπούλου με τη δήλωσή της αφήνει να πλανώνται εντυπώσεις για «πολιτικά παιχνίδια» επί του θέματος, είναι σκόπιμη η υπενθύμιση αδιάσειστων γεγονότων που αποκαλύπτουν την αλήθεια και την πραγματική συνεισφορά ενός εκάστου  στην προώθηση του καίριου για τα συμφέροντα της πόλης και του νομού ζητήματος του ΤΕΙ Κιλκίς.

Το Σεπτέμβριο του 2013  όταν διαπιστώθηκε ότι με την εφαρμογή του σχεδίου ΑΘΗΝΑ και τη μεταφορά του παραρτήματος από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών) παραλείφθηκε η μεταφορά – μετάταξη  του διοικητικού προσωπικού, κατέθεσα τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με την οποία θεραπευόταν το ανακύψαν ζήτημα. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε (και) την εν λόγω τροπολογία, ενώ η συνάδελφος Βουλευτής Κιλκίς «έλαμψε δια της απουσίας» της από τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Στη συνέχεια και επί του κτηριακού – υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την εποχή δεν ήταν δυνατή η μεταφορά του καθώς δεν είχε επισήμως παραληφθεί ακόμα από τον ανάδοχο εργολάβο-  με συνεχείς παρεμβάσεις και συνεργασίες του πέτυχα τη θετική γνωμάτευση της Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη μεταφορά κατά κυριότητα κι όχι μόνο τη συνήθη κατά χρήση μεταφορά, σε  ένα έργο (κατασκευή του κτηρίου) που ήταν ενταγμένο στο Γ’ Κ.Π.Σ.

Πριν τρεις μήνες  κατέθεσα τροπολογία για την μεταφορά και του κτηρίου στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας για να εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα. Όταν διαπιστώθηκε ότι απαιτούνταν και η θετική εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών, απέσυρα  την τροπολογία και την επανακατέθεσα προ διμήνου μαζί με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Θ.  Καράογλου. Υπενθυμίζω ότι η εκκρεμότητα περί το κτηριακό του ΤΕΙ Κιλκίς αφορά και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αφού ανήκει  στην ιδιοκτησία του και έχει την ευθύνη της συντήρησής του.

Στην προ εβδομάδος συζήτηση τη Βουλή επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, ως Υφυπουργός Παιδείας είχα την ευθύνη της εισήγησης του νομοσχεδίου. Για λόγους δεοντολογίας δεν ήταν δυνατόν ως Υφυπουργός να συζητήσω την τύχη μιας τροπολογίας που υπέβαλα ως βουλευτής. Όταν η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς του κτηρίου και της τύχης της τροπολογίας, εξήγησα από του βήματος της Βουλής ότι εντός του Δεκεμβρίου σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που καταθέτουμε εντός των ημερών,  θα επιλυθεί οριστικά το θέμα και μάλιστα άφησα σαφώς να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τον εμπλουτισμό του αντικειμένου σπουδών του παραρτήματος ώστε εφεξής να λειτουργεί ως Τμήμα ΤΕΙ του μητρικού ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.  

Αν όλα τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα γεγονότα και στοιχεία που παρέθεσα αποτελούν «πολιτικά παιχνίδια» δικά μου ή της κ. Αγαθοπούλου  αφήνω να το αξιολογήσουν οι πολίτες του Κιλκίς.  Εκείνοι άλλωστε κρίνουν ποιος εργάζεται με συνέπεια και επιμονή για την επίλυση τοπικών θεμάτων- αιτημάτων και ποιος ασκείται σε ανούσιες δηλώσεις με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.»

Δελτίο τύπου από Γ. Γεωργαντά

Σχολιάστε