My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ο αντιαριστερός κ. Σαμαράς…

…και το “ευχαριστώ” του κ. Βενιζέλου

 

 

 

 

Του Γιάννη Καραγιαννίδη (ΚΙΛΚΙΣ24)

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-Έκπληκτοι οι χθεσινοί τηλεθεατές των “δελτίων των οκτώ” θα παρακολούθησαν την αντι-αριστερή αγόρευση του Αντ. Σαμαρά απ` το βήμα της Βουλής! Ο πρόεδρος της ΝΔ, βασιλικότερος του βασιλέως πλέον όσον αφορά το μνημόνιο, στην προσπάθειά του ν` αντιπαρατεθεί στην πολιτική των κομμάτων της αριστεράς, επιδόθηκε σε μια επί μακρού επίθεση εναντίον του “αριστερού κινδύνου”, θυμίζοντάς μας εποχές που για την παράταξή του πολλοί θεωρούσαν ότι είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Εμείς, όμως, λέμε ότι την περιμέναμε αυτήν την επίθεση, και βεβαίως την κατανοούμε. Ο κ. Σαμαράς έχει αντιληφθεί ότι παρήλθαν  οι εποχές που οι ηγέτες του κόμματός του επιδίδονταν σε ανοίγματα προς τον χώρο της αριστεράς, επιδιώκοντας να προσκομίσουν πολιτικά ή πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη. Ξέχασε τις κυβερνήσεις συνεργασίας του Κ. Μητσοτάκη με την αριστερά (ακόμη και με την κομμουνιστική τοιαύτη), λησμόνησε ακόμα και τους εγκωμιαστικούς λόγους του προκατόχου του, Κ. Καραμανλή, για τον Μαρξ και για τους αγώνες της ελληνικής αριστεράς.

Για τον νυν πρόεδρο της ΝΔ η αριστερά δεν είναι πλέον ένα ακίνδυνο, μουσειακού χαρακτήρα, πολιτικό μόρφωμα,  του οποίου τα εκθέματα στις προθήκες της ιστορίας μπορείς κάπου-κάπου να εκθειάζεις ανέξοδα, σε πείσμα των πραγματικών σου “πιστεύω”. Η αριστερά σήμερα είναι ο κύριος πολιτικός αντίπαλος, καθώς ΠΑΣΟΚ σχεδόν δεν υπάρχει, κι εκείνο που …υφίσταται είναι πλέον σύμμαχος. Κι αυτό το τελευταίο έχει αμφίδρομη αναγνώριση. Γι` αυτό κι ο παμπόνηρος Ευ. Βενιζελος διαδέχτηκε τον αρχηγό της ΝΔ στο βήμα της Βουλής εκφέροντας ως πρώτη λέξη ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς τον εταίρο του στην κυβέρνηση, στην ασκούμενη πολιτική και στα ιδεολογικά προτάγματα!

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να επιδίδεται ακόμα σε αντι-πασοκικές κορώνες προκειμένου να πείσει ότι για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το καταρρέον, ισχυρότερο ως χθες μεταπολιτευτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, όμως ως έμφρων άνθρωπος καταλαβαίνει πολύ καλά ότι το εφελές ακροατήριο που παλαιότερα αρέσκονταν σε τέτοιου είδους νανουριστικά παραμυθάκια, έχει περιοριστεί δραματικά γι αυτόν στις μέρες μας. Τώρα πλέον παίρνει σάρκα και οστά το φάντασμα της αριστεράς! Που απ` το περιθώριο της τρέχουσας πολιτικής ζωής εισβάλλει στο κάδρο της κολασμένης δαντικής Ελλάδας.

Απ` τη πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, γνωρίζοντας ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σπεύδει σε φληναφήματα και ψιμύθια για τον πρόεδρο της ΝΔ, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον σταθερότερο πολιτικό σύμμαχο τώρα και στο μέλλον, το εγγύς, απώτερο ή απώτατο. Γιατί, η επιστροφή στο “λαμπρό παρελθόν” δεν θα `ναι όνειρο απατηλό μονάχα για τον λαό-θύμα αλλά και για τα κόμματα-θύτες. Άρα, οι στοιχειωδώς έξυπνοι πιλιτικοί σ` αυτά τα κόμματα, έχουν ξεχάσει πια, τις παλιές ένδοξες εποχές της ανέξοδης αντιπαράθεσης στα λόγια και της συμφέρουσας διανομής και νομής της εξουσίας στην πράξη.

Τώρα, Αντ. Σαμαράς κι Ευ. Βενιζέλος βλέπουν καθαρά ότι αν θέλουν να επιβιώσουν πολιτικά κι αυτοί και τα κόμματά τους πρέπει να πορευτούν μεταξύ τους χέρι-χέρι, κι αν χρειαστεί και με τον Καρατζαφέρη. Κι ότι ήλθε η ώρα, να παν` και με τη Ντόρα. Κι αν θέλει, άντε και με τον Κουβέλη. Κι επειδή η πολιτική αυτοσυντήρηση είναι το κατ` εξοχήν χαρακτηριστικό των εξουσιαστών, είναι βέβαιο ότι επιθυμούν σφόδρα την πολιτική τους επιβίωση. Αυτό, όμως, δεν είναι ικανή συνθήκη για να το καταφέρουν. Κι εγώ θα `θελα να βγάλω ένα εκατομμύριο έξω για ν` αγοράσω ένα βαπόρι, όπως ο αξιότιμος κύριος Ισίδωρος Κούβελος, αλλά δεν μπορώ να βγάλω ούτε ένα τάλληρο απ` τη τσέπη μου ν` αγοράσω μια πλαστική βαρκούλα για τη μπανιέρα μου!

Σχόλια
2 Σχόλια to “Ο αντιαριστερός κ. Σαμαράς…”
  1. Ο/Η Βλαχάκης Ζήσης λέει:

    Τώρα τους κατάλαβες;;;;;;;;; ΑΡΙΣΤΕΡΑ=ΕΥΡΩ.
    http://www.zougla.gr/politiki/article/katagelies-iou-xalvatzi-gia-to-ke

  2. Ο/Η theo λέει:

    Πλαστικές βαρκούλες πάντως υπάρχουν…αν θέλεις να σου στείλω μερικές του Νικολάκη,έχω περίσσευμα!

Σχολιάστε