My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο αθλητισμός ψάχνει….

Κώστας Μηναρετζής, προπονητής στίβου…το όραμα δίχως χρήματα.

Του Κωνσταντίνου Μηναρετζή (Προπονητής Στίβου)

—————————————————————————————————————————————————————————————————–Την χειρότερη χρονιά από την ίδρυσή του θα πρέπει να προετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ αν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για περικοπές μαμούθ στον προϋπολογισμό των αθλημάτων στο πλαίσιο των μειώσεων που επιβάλλει το μνημόνιο. Από μέρα σε μέρα το Υπουργείο θα ανακοινώσει τους προϋπολογισμούς των Ομοσπονδιών και ήδη η διοίκηση βρίσκεται σε ασκήσεις επί χάρτου, με τα σενάρια περικοπών να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον Παναγόπουλο να ψάχνει να βρει πως να χωρέσει δαπάνες έξι εκατομμυρίων ευρώ σε κουστούμι τριών!

Είναι απίστευτο, αλλά κάτω από τα μισά θα πέσει ο προϋπολογισμός του ΣΕΓΑΣ, με βάση τις αισιόδοξες προβλέψεις που κάνουν λόγο για τρία εκατομμύρια ευρώ, όταν οι λειτουργικές δαπάνες της ομοσπονδίας ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια. Ο κόσμος του στίβου θα πρέπει να προετοιμασθεί για οδυνηρές περικοπές, απολύσεις και το κυριότερο κίνδυνο κατάρρευσης της βάσης του αθλητισμού μας, του Σωματείου που πλέον δεν θα μπορεί να συντηρεί σωματειακούς προπονητές και να μετάσχει σε αγώνες, εφόσον θα πληγεί πρώτο από την έλλειψη χρημάτων.

Ο Κώστας Παναγόπουλος, σε συνεχή ραντεβού με την αθλητική και πολιτική ηγεσία προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί. Η αλήθεια είναι ότι έχει καταφέρει να ξοφλήσει μέσα σε ένα δίμηνο το σύνολο σχεδόν των οφειλών της Ομοσπονδίας, έχει πείσει τον Ιωαννίδη να αυξήσει τους πόρους του ΣΕΓΑΣ, αλλά το μνημόνιο που επιβάλλει ποσό 21 εκατομ. ευρώ για το σύνολο των ομοσπονδιών και αθλημάτων καθιστά απαγορευτική κάθε σκέψη για προϋπολογισμούς, έστω, αξιοπρέπειας. Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αξιοποιεί επίσης, στο έπακρο τη γνώση της αγοράς και θεωρεί ότι μπορεί να διπλασιάσει τους πόρους από χορηγίες και διαφημίσεις, αλλά και πάλι το ποσό που στην καλύτερη θα αγγίξει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ, είναι πολύ λίγο για τις ανάγκες του αθλητισμού μας.

Άρα τι κάνουμε! Νοικοκύρεμα ναι, συμπίεση εξόδων ναι, αλλά φτάνει; Κουράγιο κάνει όλη η Ελληνική κοινωνία, αλλά ο αθλητισμός στίβου είναι παιδεία και πολιτισμός. Ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τον στίβο ως το οποιοδήποτε άθλημα, αλλά ως τον πραγματικό αθλητισμό και ο Υπουργός Αθλητισμού με τις μπασκετικές επαγγελματικές καταβολές δείχνει να ξέρει ότι η μελλοντική ανάπτυξη όλων των σπορ στη χώρα θα περάσει από το πρωτογενές κύτταρο που ονομάζεται σωματείο και αθλητισμός στίβου. Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει ενημερωθεί πλήρως για τις ανάγκες του ΣΕΓΑΣ, αυτά που απαιτούνται να καλύψει στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις του!

Η οικογένεια του στίβου σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να είναι συμπαγής! Ενωμένη, διεκδικητική, αξιοπρεπής! Να ξεπεράσει τον σκόπελο με τις λιγότερες απώλειες, να μπορέσει να συντηρήσει τα κεκτημένα, να επαναπροσδιορίσει κόστη και δράσεις, να έχει διαύγεια και όραμα. Οι περικοπές είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν περισσότερο απ΄ όλους τους εργαζόμενους στον ΣΕΓΑΣ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας . Ο αθλητισμός πρέπει να προστατευθεί γιατί για να ξαναπάρουμε τον ανήφορο πρωταγωνιστές, οδηγοί στην κόντρα θα είναι οι αθλητές. Οι επιτυχίες τους θα δείξουν τον δρόμο, επιβάλλεται λοιπόν, οι περικοπές να πλήξουν όσο το δυνατόν λιγότερο το κομμάτι της βάσης και του υψηλού αθλητισμού…

Σχολιάστε