My Twitter Feed

15 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ με Ν. Παππά -

Παρασκευή, 15 Μάρτιος, 2019

Με Δ. Τσαντάκη ο Φ. Γεωργιάδης -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Στήριξη σε Μηνά και Κυριακίδη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

«Φτωχός συγγενής ο ν. Κιλκίς» -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Νέος συνδυασμός στην Αξιούπολη -

Πέμπτη, 14 Μάρτιος, 2019

Βρέχει χρήμα γι` αντιπλημμυρικά -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Το 40% γυναικών φέρνει αλλαγές -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Δωδώνη:Πήρε 45% της Unismack -

Τετάρτη, 13 Μάρτιος, 2019

Ο «Αγ. Ευγένιος» στον μητροπολίτη

Syllogos-Karkinopathon-Kilkis_Kopi- BasilopitasΤην Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ», Κολεσιώτου Γεωργία, συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ.Εμμανουήλ προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την αγορά από μέρους της ΙΜΠΚ βιβλίων του συγγραφέα Χρήστου Ίντου με τίτλο «Από το Κιλκίς στη Δοϊράνη και στη Στρώμνιτσα», τα έσοδα των οποίων όπως είναι γνωστό ενισχύουν το έργο του Συλλόγου.

Το βιβλίο αυτό το οποίο αναφέρεται στη μάχη του Κιλκίς κατά τον Ιούνιο του 1913 ο κ.κ. Εμμανουήλ επέλεξε να το δωρίσει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο καθώς και στους Μητροπολίτες που επισκέφτηκαν την πόλη κατά τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της από τους Βουλγάρους και με τη χειρονομία αυτή τα γεγονότα της πολύνεκρης μάχης που ήταν ύψιστης σημασίας για όλη την Ελλάδα έγιναν γνωστά και εκτός συνόρων του νομού Κιλκίς.

Στη συνάντηση τονίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς του νομού τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε θέματα υγείας αλλά επεκτείνονται και σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Με την υποβάθμιση των τοπικών νοσοκομείων  οι ασθενείς στρέφονται σε γειτονικά νοσοκομεία και η δαιδαλώδης γραφειοκρατία στη λειτουργία των ΚΕΠΑ «δοκιμάζει» τις αντοχές και την υπομονή τους.

Αναφορά και από τους δύο έγινε στην από κοινού συνεργασία όλων των φορέων, ιδιαίτερα των τοπικών, «οι οποίοι μόνο εάν αφήσουν τους μικροεγωϊσμούς θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους και να προσφέρουν στους υπόλοιπους (αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός τους)» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικώς.

Κατά την επίσκεψή της η Πρόεδρος των Καρκινοπαθών εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί από πλευράς του Συλλόγου μία εκδρομή στη γενέτειρα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ.Εμμανουήλ, στο νησί της Αμοργού, η οποία θα είναι ταυτόχρονα και ένα προσκύνημα στο γνωστό Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που είναι χτισμένο σε απότομη – αλίμενη ακτή. Ο Μητροπολίτης, γέννημα θρέμμα της Αμοργού, την ενημέρωσε  για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο κυκλαδίτικο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ήδη δρομολογείται εκδρομή μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Σχολιάστε