My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο “Αγ. Ευγένιος” στον μητροπολίτη

Syllogos-Karkinopathon-Kilkis_Kopi- BasilopitasΤην Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ», Κολεσιώτου Γεωργία, συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ.Εμμανουήλ προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την αγορά από μέρους της ΙΜΠΚ βιβλίων του συγγραφέα Χρήστου Ίντου με τίτλο «Από το Κιλκίς στη Δοϊράνη και στη Στρώμνιτσα», τα έσοδα των οποίων όπως είναι γνωστό ενισχύουν το έργο του Συλλόγου.

Το βιβλίο αυτό το οποίο αναφέρεται στη μάχη του Κιλκίς κατά τον Ιούνιο του 1913 ο κ.κ. Εμμανουήλ επέλεξε να το δωρίσει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο καθώς και στους Μητροπολίτες που επισκέφτηκαν την πόλη κατά τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της από τους Βουλγάρους και με τη χειρονομία αυτή τα γεγονότα της πολύνεκρης μάχης που ήταν ύψιστης σημασίας για όλη την Ελλάδα έγιναν γνωστά και εκτός συνόρων του νομού Κιλκίς.

Στη συνάντηση τονίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς του νομού τα οποία δεν περιορίζονται μόνο σε θέματα υγείας αλλά επεκτείνονται και σε κοινωνικό και οικονομικό πεδίο. Με την υποβάθμιση των τοπικών νοσοκομείων  οι ασθενείς στρέφονται σε γειτονικά νοσοκομεία και η δαιδαλώδης γραφειοκρατία στη λειτουργία των ΚΕΠΑ «δοκιμάζει» τις αντοχές και την υπομονή τους.

Αναφορά και από τους δύο έγινε στην από κοινού συνεργασία όλων των φορέων, ιδιαίτερα των τοπικών, «οι οποίοι μόνο εάν αφήσουν τους μικροεγωϊσμούς θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους και να προσφέρουν στους υπόλοιπους (αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός τους)» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικώς.

Κατά την επίσκεψή της η Πρόεδρος των Καρκινοπαθών εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί από πλευράς του Συλλόγου μία εκδρομή στη γενέτειρα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ.Εμμανουήλ, στο νησί της Αμοργού, η οποία θα είναι ταυτόχρονα και ένα προσκύνημα στο γνωστό Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που είναι χτισμένο σε απότομη – αλίμενη ακτή. Ο Μητροπολίτης, γέννημα θρέμμα της Αμοργού, την ενημέρωσε  για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο κυκλαδίτικο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ήδη δρομολογείται εκδρομή μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Σχολιάστε