My Twitter Feed

15 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Παραιτήθηκε κι ο Λ. Δημητριάδης -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

«Η ΠΟΕΔΗΝ στο κυνήγι σοβάδων» -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Στη διαβούλευση το νέο ΑΕΙ -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Και σε Κιλκίς τα πλαστά δολάρια -

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2019

Ο «Αγ. Ευγένιος» για τον παιδικό καρκίνο

Έξι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον παιδικό καρκίνο και τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν σε όλον το κόσμο. Οι φορείς είναι οι εξής:

·     «Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας» (SIOP), και
·     «Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας» (ΕΕΠΑΟ)
·    «Διεθνής Οργανισμός για τον Παιδικό Καρκίνο» (CCI), και
·     ΦΛΟΓΑ «Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια» (ιδρυτικό μέλος του CCI)
·     ΛΑΜΨΗ  Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας
·    ΚΥΤΤΑΡΟ «Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία»

Ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» σήμερα 15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας» με αγάπη στα παιδιά και σεβασμό στους γονείς αναρτά το κείμενο που μας έχει σταλεί με email από τους παραπάνω φορείς:

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :

·    στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και
·    στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι γονείς για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους,  ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημά τους.

Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.  Στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες,  το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.

Όλα τα  παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας  (SIOP)

Η «Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας» ιδρύθηκε το 1969 και είναι ο κορυφαίος φορέας για την αντιμετώπιση του καρκίνου παιδιών και εφήβων  σε όλο τον κόσμο.  Τα μέλη της,  επαγγελματίες της υγείας εξειδικευμένοι στον καρκίνο παιδιών και εφήβων, ξεπερνούν τους 1500.  Το όραμα της SIOP είναι «Κανένα παιδί να μην πεθαίνει από καρκίνο»  και προκειμένου να το πετύχει, επικεντρώνει τη δράση της στους παρακάτω τομείς.
1.    Διασφάλιση ότι  όλα  τα παιδιά έχουν πρόσβαση στη σωστή ιατρική φροντίδα.
2.    Διασφάλιση ότι όλοι οι επαγγελματίες της υγείας  που ασχολούνται με τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην τελευταία ιατρική πρόοδο,  μέσω συνεδρίων και συνεχούς επαγγελματικής ενημέρωσης και εξέλιξης.
3.    Στήριξη σε όλους όσους φροντίζουν τα παιδιά και τους έφηβους,  ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους  να είναι σε θέση να δώσουν την καλύτερη δυνατή ιατρική και παρηγορητική φροντίδα στα παιδιά και τους έφηβους που νοσούν.
4.    Συνεχή παρακολούθηση στα παιδιά και τους νέους ενήλικες και μετά τη λήξη της θεραπείας.
Jose Julio Divino, MPH
Senior Adviser, Advocacy and Communications
SIOP Secretariat
1 – 3, rue de Chantepoulet, 1211 Geneva
SWITZERLAND
TEL.
+41 22 906 9123 email: advocacy@siop-online.org

 Ο ΕΕΠΑΟ είναι ο επιστημονικός φορέας των ιατρών και όλων των επιστημόνων που εργάζονται στο χώρο της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας.

Επίσης, είναι ο επίσημος επιστημονικός φορέας για τη αντίστοιχες Εθνικές και Διεθνείς Εταιρείες και φορείς, φροντίζοντας και επάγοντας την βέλτιστη εκπαίδευση και ενημέρωση των ιατρών και την καλύτερη, σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία των παιδιών μας.
Διεύθυνση: Λεβαδείας 8, Γουδί, Αθήνα Τ.Κ. 11527
Τηλέφωνο: + 30 694 5251806, +30 6932294328
Φαξ: + 30 210 6800125
contact@eepao.gr
www.eepao.gr

 Childhood Cancer International (Διεθνής Οργανισμός για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας)

Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Παιδικό Καρκίνο (πρώην ICCCPO), του οποίου η ΦΛΟΓΑ είναι ιδρυτικό μέλος, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στο είδος της στον κόσμο.  Εκπροσωπεί τους ασθενείς, τους αποθεραπευμένους ( survivors ) και τις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο από 88 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.  Στόχος της οργάνωσης είναι να προβάλει και γνωστοποιήσει στους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο, οι αποθεραπευμένοι νέοι ενήλικες και οι οικογένειές τους, στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα.
Αποστολή του CCI είναι να μοιραστεί πόρους, πληροφορίες και εμπειρίες, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα για τα παιδιά με καρκίνο σε όλο τον κόσμο.
Patty Brower, Phd
International Services Manager
CCI Head Office
c/o VOKK, Schouwstede 2B, 3431 JB Nieuwegain
NETHERLANDS
TEL.
+31 30 242 2944 email: headoffice@icccpo.org

ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982, εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και διαθέτει γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Σήμερα η Φλόγα έχει καθιερωθεί σαν βασικός πυλώνας στήριξης της λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.
Αιγίου 6-8 Γουδή
115 27 Αθήνα
τηλ. 210 7485000 email:  floga@floga.org.gr
www.floga.org.gr

  ΛΑΜΨΗ Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος

Η Λάμψη ιδρύθηκε το 1987  στη Θεσσαλονίκη από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από Νεοπλασματική ασθένεια. Στόχος του Συλλόγου είναι η ψυχολογική στήριξη των παιδιών με καρκίνο καθώς και η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση στις οικογένειές τους.

Η Λάμψη αγωνίζεται για την καλύτερη δυνατή παροχή ιατρικής φροντίδας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδοογκολογικά τμήματα καθώς και για την άρση κοινωνικών προκαταλήψεων γύρω από το θέμα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.
Κλεάνθους 5 & Παπαναστασίου
54 453  Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 943396  email: lampsi@lampsi.org
www.lampsi.org

  «ΚΥΤΤΑΡΟ»,  Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία

Το Κύτταρο είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος ενηλίκων, οι οποίοι στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία νόσησαν από καρκίνο. Η δράση του Συλλόγου εμπεριέχει τόσο τη συμπαράσταση στα παιδιά και στους εφήβους που τώρα νοσούν και στις οικογένειές τους, όσο και την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η φροντίδα μετά την ίαση του καρκίνου αποτελεί επίσης μια από τις σημαντικές του δραστηριότητες.

Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών που απαιτούνται για την κατάργηση της περιθωριοποίησης και της κοινωνικής απομόνωσης των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Αιγίου 7  Γουδή
11527  Αθήνα
Τηλ:  210 7485000  email: kyttaro.greek@gmail.com

Σχολιάστε