My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Ούτε δυο δράμια μυαλό;

Του Τάσου Παππά.


pΔυο δράμια μυαλό. Οχι παραπάνω. Τόσα είναι αρκετά για να εκτιμήσεις εγκαίρως πότε μια επιλογή σου είναι σωστή και οφείλεις να την υπερασπιστείς και πότε είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε σένα και στο σύστημα που υπηρετείς και επιβάλλεται να μετακινηθείς από την αρχική θέση σου.

Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος -κάποιες φορές αυτά πάνε μαζί και φτιάχνουν φονικό συνδυασμό- για να μην καταλαβαίνεις ότι δεν σε συμφέρει πολιτικά να αφήσεις έναν ορκισμένο εχθρό σου να πεθάνει. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να μην καταλαβαίνεις ότι με τη στάση σου είναι σαν να επαναφέρεις από την πίσω πόρτα την ποινή του θανάτου η οποία έχει καταργηθεί.

Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να μην καταλαβαίνεις ότι έχεις την ευκαιρία να δείξεις στην πράξη ότι έχεις διαφορετικό κώδικα αξιών απ’ αυτόν που σε πολέμησε με ένοπλα μέσα. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να μην καταλαβαίνεις ότι αν δεν αποτρέψεις το μοιραίο για τον αντίπαλό σου δικαιώνεις αναδρομικά τις πράξεις του και ενισχύεις τις απόψεις όλων εκείνων που πιστεύουν ότι η δημοκρατία σου είναι μια απάτη, είναι μνησίκακη και εκδικητική.

Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να χαρακτηρίζεις ομοϊδεάτες όλους αυτούς που ζητούν να εφαρμόσεις τον νόμο που εσύ ψήφισες. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να τους αποκαλείς πληρεξούσιους συνηγόρους του καταδικασμένου επειδή σου λένε να πράξεις το αυτονόητο. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να μιλάς για σουίτες και μονόκλινα όταν ξέρεις λόγω των νομικών αποσκευών που κουβαλάς ότι εσύ έχεις παραβιάσει τον νόμο και αυτός που οδηγείς στον θάνατο έχει το δίκιο με το μέρος του στο συγκεκριμένο θέμα.

Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να μην παίρνεις υπόψη σου τις εκκλήσεις εκατοντάδων νομικών, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, εμβληματικών προσωπικοτήτων που τιμούν τη χώρα στο εξωτερικό, που σε παροτρύνουν να συμπεριφερθείς καταπώς προβλέπουν οι κανονισμοί.

Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να αγνοείς τις δηλώσεις συγγενών των θυμάτων και τις εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις νομικών που κάθε άλλο παρά οπαδοί της ένοπλης βίας είναι, θεωρητικών του δικαίου που είναι φιλελεύθεροι και πολιτικών που ανήκουν στην παράταξή σου. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να θέλεις να αντιγράψεις την πρακτική της Θάτσερ και του Ερντογάν. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να θέλεις να συνδέσεις το όνομά σου και την ιστορία του κόμματός σου με τον θάνατο του πρώτου απεργού πείνας σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να μην καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν θα είναι παράσημο τιμής, αλλά μια ντροπή που θα σε συνοδεύει.

Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος για να μη θεωρήσεις σκόπιμο να ξαναδιαβάσεις τη δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή τη μέρα της «πολιτικής δολοφονίας» (ο χαρακτηρισμός δικός του) του Παύλου Μπακογιάννη. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός ή πολύ ηλίθιος. Εκτός αν δεν είσαι ούτε πολύ φανατικός ούτε πολύ ηλίθιος και είσαι απλώς τελείως ανήμπορος. Ενα άθυρμα στα χέρια των πολύ φανατικών και των πολύ ηλιθίων που σε πλαισιώνουν.

Ανάγωγα

Οι 31 συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο ΑΠΘ ύστερα από πρόσκληση του πρύτανη προκάλεσαν τη μαζική διαμαρτυρία φοιτητών. Καλά το πάει η κυβέρνηση, καλά το πάνε και ορισμένοι πρυτάνεις που γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Συνεχίστε έτσι παιδιά και σύντομα θα τραβάτε τα μαλλιά σας που με τις επιλογές σας θα έχετε αναστήσει το φοιτητικό κίνημα. Να βγει και κάτι ελπιδοφόρο. Ετερογονία των σκοπών λέγεται αυτό. Το περιγράφουν η Φιλοσοφία και η Κοινωνιολογία που είναι οι επιστήμες των αριστερών. Ακόμη να τις καταργήσετε;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε