My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οψεις κανονικότητας

floridis panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Μετά τη σύσκεψη με Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι κλπ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η διαπραγμάτευση ξαναμπήκε στις ράγες». Ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος για το αίσιο τέλος της διαπραγμάτευσης γενικώς. «Οπότε”, όπως είπε, «η χώρα θα ξαναγυρίσει στην κανονικότητα».

Καλή, η αισιοδοξία, καλή κι η επιμονή στο σχέδιο. Το ερώτημα όμως είναι: Πότε υπήρξε κανονικότητα σ’ αυτήν τη χώρα; Η προηγούμενη κυβέρνηση επιδίωκε μετά την μεγάλη περιπέτεια, η Ελλάδα να γίνει «μια κανονική χώρα». Αρα δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο.

Εκτός κι αν θεωρούμε «κανονική» όλη εκείνη την αισιοδοξία που επικρατούσε τις τελευταίες δεκαετίες πριν την «κρίση». Με το Χρηματιστήριο να πλησιάζει τις 6.000 μονάδες(!), τις κάρτες του ψεύτικου χρήματος να έρχονται στους πολίτες με κούριερ (χωρίς φυσικά αντίκρισμα κατάθεσης και εισοδήματος), τα μπουζουξίδικα να μην κλείνουν ποτέ, τα ουίσκι και τα λοιπά «ευγενή ποτά», να ρέουν μέρα νύχτα.

Εκτός κι αν θεωρούμε κανονικότητα το να επιδοτούνται οι αγρότες του Κιλκίς, σύμφωνα με τα στρέμματα, και όχι με την παραγωγή. Τους κτηνοτρόφους να μην μπορούν να κρατήσουν τις μονάδες τους λόγω κόστους, και τη χώρα να καταναλώνει το δεύτερο μεγαλύτερο κονδύλιο μετά το πετρέλαιο, για εισαγωγή κρέατος(!).

Εκτός κι αν θεωρούμε κανονικότητα τη μαζική φυγή της βιοτεχνίας του Κιλκίς προς τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, αφού εδώ το κόστος (ενέργεια και Εφορία κυρίως) ήταν απαγορευτικό. Και την ώρα που από τις βιοτεχνίες του νομού με τα εκατοντάδες φασόν, κάθε εβδομάδα έφευγαν νταλίκες με εξαγώγιμα προϊόντα ποιότητας.

Εκτός κι αν εθεωρείτο κανονικότητα η καταβολή επιδομάτων στο Δημόσιο, που σήμερα έχουν καταντήσει ανέκδοτα και κάνουν τους Ευρωπαίους να μην πιστεύουν στα μάτια και τα αυτιά τους (Επίδομα εγκαίρου προσελεύσεως, Επίδομα αλλαγής ορόφου, Επίδομα Μοναξιάς (!) κλπ).

Εκτός κι αν εθεωρείτο κανονικότητα η απαίτηση χρόνου 240 (!) ημερών για να ιδρυθεί μια μικρομεσαία επιχείρηση, και κάποιων ετών για μια βιομηχανική μονάδα στις ΒΙ.ΠΕ. του νομού.

Εκτός κι αν εθεωρείτο κανονικότητα η λειτουργία του περίφημου Ασύλου στα Πανεπιστήμια, όπου αντί για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, είχε εγκαθιδρυθεί μια δικτατορία ενάντια σε κάθε διαφορετική άποψη και κάθε ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων. (Εδώ θα πρέπει να σταθεί κανείς στο λεγόμενο «κρατίδιο των Εξαρχείων, που το τελευταίο διάστημα ζει και πάλι μέρες «ανάτασης» με την κατάληψη της Νομικής Αθηνών, και την καταστροφή του Ιστορικού Ι.Ναού στο κέντρο της Αθήνας. Προκαλεί απορία η δήλωση του υπουργού Δημ. Τάξης, Πανεπιστημιακού Ποινικολόγου Γ.Πανούση ότι «το ζήτημα των Εξαρχείων είναι πολιτικό. Και πρέπει να λυθεί με πολιτική συμφωνία»). Συμφωνία μεταξύ ποιών;  Προφανώς των 7-8 που κατέλαβαν τη Νομική, προκάλεσαν τις καταστροφές, και αποχώρησαν ανενόχλητοι από τη μια μεριά, και της Πολιτείας από την άλλη.

Αυτές είναι μερικές όψεις, της Ελληνικής Κανονικότητας. Του «Υπαρκτού Ελληνισμού», που λέει κι ο Στεφ. Κασιμάτης.

Είναι προφανές ότι πρέπει να αναζητήσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Για το οποίο η «πρώτη φορά Αριστερά» δεν έχει καταθέσει κάτι πρωτότυπο και ρεαλιστικό. Και τα θηριώδη ποσοστά αποδοχής από το 82% κατρακυλούν επικίνδυνα.

Ελπίζουμε πάντως.

Άρθρο στην ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε