My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Ουμπ. Έκο, oι δικτατορίες…

…των τανκς κι η τηλεόραση.

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε φέτος ότι όσοι έχουν δυσανεξία στην επέτειο του Πολυτεχνείου, είναι όσοι στις 17 Νοέμβρη του 1973 ήταν με τη μεριά του τανκ.

Είναι οι ίδιοι που σήμερα επιστρατεύουν ένοπλες αστυνομικές μονάδες για να καταστείλουν την ελεύθερη έκφραση των νέων. Είναι αυτοί που υλοποιούν την παγκοσμίως πρωτότυπη ιδέα της πανεπιστημιακής αστυνομίας για να φιμώνει κάθε ελεύθερη και διαφορετική φωνή. Μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε φυλακές και τη χώρα σε τριτοκοσμικήμπανανία.

Είναι οι ίδιοι που σήμερα αντί να πάρουν μέτρα κατά της ακρίβειας και υπέρ της κοινωνίας, όπως κάνουν όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, εκείνοι διαχειρίζονται την ενεργειακή κρίση απροκάλυπτα υπέρ των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας. Μεταφέροντας δημόσιο χρήμα, μέσω των επιδοτήσεων, από το υστέρημα των εκατομμυρίων Ελλήνων που φτωχοποιούνται και υποφέρουν, στα ολιγοπώλια της ενέργειας που αποκομίζουνδισεκατομμύρια αφορολόγητων υπερκερδών.

Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν δημόσια ότι δείκτης του πλούτου της Ελλάδας είναι ότι υπάρχουνπλούσιοι άνθρωποι. Έστω κι αν έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να μη βγάζει το μήνα.

Είναι αυτοί που συγκάλυψαν το σκάνδαλο της Siemens και μετέτρεψαν το σκάνδαλο της Novartisσε σκευωρία. Αυτοί που κατάφεραν να χαρακτηριστούν σαν… αδιευκρίνιστα τα αδικαιολόγητα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς των υπουργών που ενέχονταν στο σκάνδαλο που συγκάλυψαν.

Είναι οι ίδιοι που δικάζουν σε Ειδικά Δικαστήρια όχι τους πολιτικούς που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον, συμμετέχοντας σε αναγνωρισμένα διεθνώς σκάνδαλα, αλλά εκείνους που ζημίωσαν τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών. Υποχρεώνοντας δια νόμου τους τζαμπατζήδες, για πρώτη φορά στην ιστορία, να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι οι ίδιοι που έριξαν την Ελλάδα στις διεθνείς αξιολογήσεις της ελευθεροτυπίας και του πλουραλισμού περισσότερο από 40 θέσεις, καθιστώντας την ουραγό στην 108η θέση στον κόσμο, δίπλα σε ολοκληρωτικά καθεστώτα της Αφρικής.

Είναι οι ίδιοι που ιδιωτικοποίησαν και έβγαλαν προς πώληση κάθε σπιθαμή δημόσιας γης που μέχρι πρότινος προστατεύονταν από ευρωπαϊκές οδηγίες ως ευαίσθητο οικοσύστημα.

Είναι αυτοί που, για να μην ενισχύσουν εν μέσω πανδημίας το δημόσιο ΕΣΥ, του οποίου επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση, ισχυρίστηκαν αντιεπιστημονικές και αντικοινωνικές θεωρίες, οι οποίες διαψεύστηκαν από επιστημονικές μελέτες και κόστισαν σε άδικες απώλειες ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

Αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε θανάτους ανά πληθυσμό κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Είναι οι ίδιοι που δεν ντρέπονται να ισχυρίζονται ότι η θεσμική εκτροπή του παρακράτους των παρακολουθήσεων, την οποία πάντως αναγνωρίζουν ότι υπάρχει, δεν επηρεάζει την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών. Και συνεπώς, ανεξαρτήτως από το αν την οργάνωσαν οι ίδιοι ή αν την ανέχονται να συμβαίνει δίπλα τους, συνεχίζουν ανενόχλητοι να κυβερνούν με το μισό υπουργικό συμβούλιο να παρακολουθείται από ένα σκοτεινό παρακράτος.Αδιαφορώντας για τον όρκο που έδωσαν ότι θα προστατεύουν το πολίτευμα της χώρας.

Είναι οι ίδιοι που κυβερνούν, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.

Είναι οι ίδιοι που στην κυβέρνησή τους έχουν υπουργούς σε ευαίσθητα για τη Δημοκρατία υπουργεία, οι οποίοι διετέλεσαν στα νιάτα τους πρόεδροι της νεολαίας του χουντικού Παπαδόπουλου.

Είναι αυτοί για τους οποίους ο Ουμπέρτο Έκο είπε το περίφημο: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς από τη στιγμή που υπάρχει τηλεόραση». Και αυτοί που ήταν με το τανκ τη βραδιά του Πολυτεχνείου, εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, μόνο ηλίθιοι δεν είναι…

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε