My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Οταν τα πράγματα θα ζορίσουν

Του Τάσου Παππά.


Η έκπληξη ήταν θορυβώδης. Ο πρωθυπουργός και στην πρωτομιλία του και στη δευτερομιλία του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις απέφυγε να αναφερθεί στα ζητήματα που απασχόλησαν σε έντονο βαθμό την προηγούμενη περίοδο τη Δεξιά.

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί ότι όταν θα πάρει την εξουσία, θα τα διερευνήσει σε βάθος και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να πληρώσουν οι ραδιούργοι που οργάνωσαν σκευωρίες για να συκοφαντήσουν στελέχη του κόμματος και να πλήξουν την ενάρετη συντηρητική παράταξη.

Οταν λοιπόν του δόθηκε η ευκαιρία σιώπησε. Ούτε λέξη περί εξεταστικής επιτροπής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε λέξη περί εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο πεντάμηνο του 2015. Ούτε λέξη περί εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis. Ακόμη και ο γνωστός τσιρίδας και οι άλλοι ακροδεξιοί της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν τάξει Ειδικά Δικαστήρια στο μισό υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλ. Τσίπρα, επέδειξαν μετριοπάθεια. Εμφανίστηκαν αγνώριστοι. Σε βαθμό παρεξηγήσεως.

Τη διαφορά ύφους, τόνου και ρητορικής επισήμανε και ο Αλέξης Τσίπρας: «Μακάρι, κύριοι της κυβερνώσας παράταξης, αυτή η οβιδιακή σας μεταμόρφωση να συνιστά δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας και στροφής στον πολιτικό πολιτισμό. Το βλέπω όμως δύσκολο». Τι συνέβη άραγε; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τροπάριο και από διχαστικός έγινε ήπιος και συναινετικός; Μήπως συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί από τη θέση του πρωθυπουργού να συμπεριφέρεται σαν εισαγγελέας Ειρηνοδικείου;

Απλώς πρόκειται για τακτική. Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να ανοίξει πολλά μέτωπα και να προκαλέσει την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλωστε η Ν.Δ. έχει τη φωλιά της λερωμένη. Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει κάνει μια ξεγυριστή κωλοτούμπα, οπότε δεν έχει νόημα να ψάχνει για προδοσίες. Διατρέχει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί κι αυτή για όσα καταμαρτυρούσε στον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που υπογραφόταν η συμφωνία. Στα άλλα όμως ζητήματα παίζει καθυστέρηση.

Θα καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες και θα ασκήσει αφόρητες πιέσεις ώστε οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της (Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις, κομματικά δάνεια) να καθυστερήσουν τόσο ώστε κάποια στιγμή να επέλθει παραγραφή ή στην καλύτερη περίπτωση να μπουν στο αρχείο.

Οσο για την εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο, θα πρέπει να συνυπολογίσει και τις ενστάσεις των δανειστών, εκπρόσωποι των οποίων, αν πάμε σε εξεταστική, θα κληθούν να καταθέσουν και είναι πολύ πιθανόν να αποκαλυφθούν στοιχεία που κάθε άλλο παρά θα ενοχοποιούν τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη.

Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Οταν όμως τα πράγματα θα ζορίσουν εξαιτίας των πολιτικών που θα εφαρμόζει η κυβέρνηση της Δεξιάς, θα ξεχαστούν τα βαρύγδουπα λόγια περί ενότητας, ήπιου πολιτικού κλίματος και συνεννόησης και με τη βοήθεια των φιλικών της μέσων ενημέρωσης θα ανασυρθούν από τα υπόγεια οι φάκελοι για τα «σκάνδαλα» του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία από τις παρακρατικές μονταζιέρες με προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και την πολιτική εξόντωση του αντιπάλου.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε