My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ομιλια Κιλτιδη στη Βουλη

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του ειδικού αγορητή του ΛΑ.Ο.Σ,  Κωνσταντίνου Κιλτίδη,  κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης επί των άρθρων του Σ/Ν του Υπουργείου Εργασίας με θέμα «Κανονισμός ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις», είναι τα εξής:

 

Απώλεια Εθνικής Ανεξαρτησίας

«Δεν είναι δυνατόν και δεν αντέχω πλέον να ακούγεται από χείλη πολιτών, ότι ψηφίζονται διατάξεις νόμου κατ’ επιταγήν κάποιων εκτός της χώρας μου και εκτός της πατρίδος μου. Εδώ υπάρχουν δυο κόσμοι και ο καθένας διαλέγει το δρόμο που θα ακολουθήσει. Ή το δρόμο του προσκυνημένου ή το δρόμο του γενναίου. Βεβαίως υπάρχει διαβάθμιση και στους προσκυνημένους (κάποιοι σέρνονται μπουσουλώντας και κάποιοι προσπαθούν να γαντζωθούν από κάπου για να σηκωθούν) και στους γενναίους (κάποιοι υποκρίνονται και κάποιοι ψευδεπίγραφα εκφράζουν τη γενναιότητα)».

Ποια ανάπτυξη;

«Ακούω από τη Ν.Δ. να ομιλεί μονοσήμαντα για ανάπτυξη. Στο τέλος θα νομίσει κανείς ότι είναι κάποιο παιχνίδι αυτό. Ξέχασαν τη λέξη εξυγίανση, τη λέξη ισορροπία, τη λέξη διατήρηση, τη λέξη αναθέρμανση. Έννοιες που έχουν να κάνουν και με οικονομία και με κοινωνία. Ψάχνουμε ακόμα τον «πάτο» του πρώην Υπουργού Οικονομικών. Αντί να βρούμε τον «πάτο», κάθε μήνα πηγαίνουμε όλο και πιο χαμηλά. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στην παγκόσμια ιστορία από τότε που υπάρχει Δ.Ν.Τ. Πού είναι η διατήρηση του κεκτημένου; Κλείνουν οι επιχειρήσεις, ανάπτυξη λέει ο άλλος. Τι να την κάνω την ανάπτυξη, όταν χάνω αυτό που έχω; Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη είναι λέξεις που ακυρώθηκαν. Γιατί δεν διατηρήθηκε ο παραγωγικός ιστός, για να υπάρχει η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και να επιδειχθεί αυτή η αλληλεγγύη»

Ζητούμενο ο εξουσιασμός της χώρας

«Φοβούμαι, ότι αυτό που είπα πριν από πολλούς μήνες, και μάλιστα ενοχλήθηκαν κάποιοι, ότι δεν είναι το ζητούμενο η πτώχευση και η φτώχια των Ελλήνων πολιτών, που ούτως ή άλλως κατά πλειοψηφία έχει συντελεστεί, αλλά είναι αυτό που έχει να κάνει με τον εξουσιασμό αυτής της υπερήφανης πατρίδας, που κάποιοι μας την παρέδωσαν με αίμα και θυσίες. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά, πώς έρχονται νομοθετήματα καθ’ υποταγήν και μάλιστα με τις παλιές αρρώστιες μαζί».

Κριτική επί των άρθρων

«Το πρώτιστό μου ιδανικό έχει να κάνει με υπαιθροκεντρική πολιτική για να υπάρχει πατρίδα με σύνορο. Ο λογαριασμός Αγροτικής Εστίας να γίνει ισότιμος με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Πρέπει να επιδειχθεί μια ελαστικότητα στο θέμα των περιοδικών δηλώσεων εισφορών των επιχειρήσεων γιατί δεν αντέχουν άλλο και κινδυνεύουν με οριστικό λουκέτο. Να γίνει μια υψηλότερη βαθμίδα στον ΟΓΑ γι’ αυτούς που νοικιάζουν καταλύματα. Οι ψυχιατρικές κλινικές αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτές έχουν να πληρωθούν έως και ένα χρόνο γιατί τους χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Τροπολογίες

«Ο ΛΑ.Ο.Σ κατέθεσε τροπολογία για το χονδρεμπόριο φαρμάκων. Εάν δεν κάνετε αποδεκτή την τροπολογία, όχι γιατί το ζητάμε εμείς, τότε νομιμοποιούμαι να ομιλήσω για ατζέντηδες ξένων εταιριών.

Καταθέσαμε επίσης τροπολογία για ίση μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών της Θράκης. Δεν είναι δυνατόν με τον νέο Γ.Ο.Κ να γίνεται έκπτωση 80% μόνο στους μουσουλμάνους της Θράκης και να εξαιρούνται οι υπόλοιποι πολίτες.

Πάρτε πίσω την τροπολογία για τους λαθρομετανάστες γιατί επιχειρείτε από το παράθυρο να νομιμοποιήσετε παρανόμως εισελθόντες μετανάστες. Δεν το αντέχουν οι Έλληνες πολίτες, δεν το αντέχει πλέον η πατρίδα μας».

Σχολιάστε