My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ομιλία Φραγγίδη στο συνέδριο ΔΗΣΥ

Ομιλία στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο στην Αθήνα, εκφώνησε ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης, λέγοντας τα εξής:

“Φίλες και φίλοι,

Όλο και περισσότερο στους  Έλληνες πολίτες  γίνεται φανερό πως η χρεοκοπημένη κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου-μια κυβέρνηση βυθισμένη στις ιδεοληψίες της και στο πελατειακό κράτος, έχει αποδείξει ότι δε μπορεί σε καμία περίπτωση  να μας βγάλει από την κρίση.  Όλοι πια συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν καταστρέφει μόνο το σήμερα, αλλά υποθηκεύει και το αύριο.

Ποιος θα έρθει στη θέση τους όμως όταν φύγουν; Η ΝΔ; Οι άνθρωποι και οι πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού; Οι συντηρητικές δυνάμεις που  έχουν αποδείξει ότι δε μπορούν να φέρουν τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος; Επτά χρόνια τώρα κρατούν σιγή ιχθύος για την τραγική πενταετία 2004-2009 της διακυβέρνησής  τους.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Πολλοί με ρωτούν και μας ρωτούν θα έλεγα, εσείς τι λέτε; Χρειάζεται λύσεις η χώρα. Προοδευτικές λύσεις. Μη καθυστερείτε άλλο μας λένε..

Κατά τη γνώμη μου πέντε  θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες  του σχεδίου εξόδου απο την κρίση:

Προτεραιότητα πρώτη. Όχι άλλη λιτότητα.

Η κοινωνία, οι Έλληνες πολίτες  δεν αντέχουν άλλη λιτότητα.

Προτεραιότητα δεύτερη. Ανάπτυξη με δίκαιη πολιτική.

Υπάρχουν στην Ελλάδα υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να πάρουν στα χέρια τους και να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Αρκεί να δημιουργηθούν από την πλευρά της πολιτείας οι κατάλληλες συνθήκες: Σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, ανοιχτές αγορές, στήριξη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, κίνητρα για κάθε νέα προσπάθεια, σωστή χρηματοδότηση, κράτος φιλικό στον Έλληνα επιχειρηματία.

Προτεραιότητα τρίτη. Εργασία.

Είναι χρέος μας να δώσουμε προοπτική στους άνεργους και ειδικά στουςμακροχρόνια άνεργους που βυθίζονται στην απελπισία και στην ανασφάλεια.

Προτεραιότητα τέταρτη. Ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου.

Από την περιοχή μου, το Κιλκίς και από όλη τη Β. Ελλάδα, μεταφέρω την αγωνία των αγροτών. Μόνο η ανάπτυξη της υπαίθρου θα δώσει σταθερότητα στην ανάπτυξη της χώρας  με εφαρμογή συγκριμένων μέτρων.

Με δωρεάν διανομή δημόσιας γης, με  απαλλαγή ασφαλιστικών εισφορών για τα πρώτα πέντε χρόνια, με πρόσβαση στο χρηματοδοτικό ταμείο για επενδύσεις που προωθούν την καινοτομία και την έξυπνη επιχειρηματικότητα, με τα προγράμματα στήριξης των εξαγωγών. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της αγροτικής φορολογίας ακόμα και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Πέμπτη προτεραιότητα. Κοινωνικό κράτος.

Ανάμεσα το δίπολο της υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών της Ν.Δ, υπάρχει η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για βιώσιμο κοινωνικό κράτος.

Τα μεσαία στρώματα που υπέστησαν τις συνέπειες της κρίσης και σήμερα φτωχοποιούνται από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με τους φόρους, την ανεργία, την περικοπή των συντάξεων, την απειλή των πλειστηριασμών.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σ’ αυτούς, να δώσουμε ευκαιρίες και δυνατότητες να ξαναζωντανέψουν. Να σταθούμε δίπλα στους οικονομικά ασθενέστερους, που χρειάζονται την έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη.

Η χώρα χρειάζεται Αλλαγή Πολιτικής και άλλη Κυβέρνηση.

Με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούμε να πετύχουμε την  αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, για να επιβληθεί η Εθνική Συνεννόηση που αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση.

Φίλες και φίλοι,

Η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ όμως  δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της Αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση.

Εναλλακτική λύση για τα προβλήματα της χώρας δε μπορεί να αποτελέσουν  οι συντηρητικές πολιτικές  που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Η χώρα χρειάζεται  μεγάλες προοδευτικές ανατροπές και αυτές μόνοι οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να τις φέρουν.

Το Συνέδριό μας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ρεύματος πλειοψηφίας που θα εκφράσει ο νέος ενιαίος φορέας  της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Να αποτελέσει ένα ξεκίνημα ενότητας του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος του κατακερματισμού και της εσωστρέφειας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξανασυναντήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες και να χτίσουμε μια νέα άμεση σχέση με την κοινωνική μας βάση σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι μαζί να κάνουμε τα επόμενα αποφασιστικά βήματα.

Να οριοθετήσουμε με σαφήνεια το πολιτικό- προγραμματικό πλαίσιο για μια προοδευτική Διακυβέρνηση.

Αυτό είναι  το μεγάλο στοίχημα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Να διαμορφώσουμε μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση. Μέσα από το σχέδιο «Ελλάδα» θέλουμε και επιδιώκουμε  να συναντηθούμε με τα εκατομμύρια των ξεχασμένων Ελλήνων.

Με τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης που πνίγονται από τα χρέη και τους φόρους.

Με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αγωνίζονται καθημερινά να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο.

Με τους φτωχούς και τους άνεργους που πλήττονται από την κρίση,

Με τους μικρομεσαίους που δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης,

Με τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα τους.

Χρειαζόμαστε μια νέα Εθνική αυτοπεποίθηση και αυτή όλοι μαζί θα τη χτίσουμε.

Ενότητα-Αλλαγή- Ανανέωση-Διεύρυνση πρέπει να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία μας για να προχωρήσουμε σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο σύντομα οφείλουμε να φτάσουμε.

 Αυτό είναι το στοίχημά μας. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα βγει από αυτό το Συνέδριο και που θα φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.Και αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε.Και για τον μεγάλο προοδευτικό χώρο και για την Ελλάδα.”

Σχολιάστε