My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ομιλία Φαχουρίδη στο Π. Αγιονέρι

Με τη μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Φαχουρίδη στο Παλιό Αγιονέρι.

Στην ομιλία παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Εκλογική Περιφέρεια Πικρολίμνης: Αδαμίδης Χαράλαμπος, Γρηγοριάδου Άννα, Σιδηρόπουλος Κώστας, Σιδηροπούλου Βαρβάρα, Στολτίδου Σοφία καθώς και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από την Εκλογική Περιφέρεια Κιλκίς Βλαχόπουλος Γιώργος.

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε ο Κώστας Σιδηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των Τοπικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι το δίλημμα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο λαός ενιαία σε όλες τις κάλπες είναι «αν θα συνεχίσει να στηρίζει τα κόμματα και τους πολιτικούς που τον έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση με την οποία δεν είναι ευχαριστημένος ή θα δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη δύναμη που βάζει στο επίκεντρο της πολιτικής του τις Σύγχρονες Λαϊκές Ανάγκες».

Σημείωσε ότι «επειδή μετά την απομάκρυνση από την κάλπη είναι αργά για δάκρυα απογοήτευσης», χρειάζεται ο λαός να σκεφτεί με κριτήριο ποιος ήταν δίπλα του όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναδείκνυε προβλήματα, αγωνιζόταν για την επίλυσή τους μέσα και έξω από τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, την Ευρωβουλή.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Φαχουρίδης, αναφέρθηκε στη στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, όλα τα προηγούμενα χρόνια και στη στάση όσων σήμερα διεκδικούν να γίνουν δήμαρχοι.

Εξήγησε ότι μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθετε θέματα για το ο συμφέρον του λαού, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι αποδέχονταν την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, την παράδοση έργων σε εργολάβους, τη μείωση του προσωπικού, τους αυξημένους φόρους, τη συρρίκνωση του δικτύου των παιδικών σταθμών, την εγκατάλειψη της σχολικής στέγης κ.ά.

Σημείωσε, ότι υποψήφιοι όπως οι κ. Τσαντάκης και Κυριακίδης έχουν σοβαρές ευθύνες για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος σήμερα, γιατί άσκησαν διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στην ίδια πλευρά βρίσκεται και ο κ. Τονικίδης ο οποίος στήριζε τις βασικές κατευθύνσεις της διοίκησης (π.χ. προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα, αποφάσεις που απέρρεαν από αυτά τα δύο κτλ).

Ενώ, σε ότι αφορά τους «νέους» υποψήφιους κ. Καζαντζίδη και κ. Αγαθόπουλο εξήγησε ότι μόλις προεκλογικά θυμήθηκαν τα προβλήματα του Δήμου και όλο το προηγούμενο διάστημα δεν άσκησαν κριτική στη διοίκηση του Δήμου.

«Οπότε», εξήγησε , «όποιος από τους υπόλοιπους υποψήφιους και αν εκλεγεί θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τη διοίκηση Σισμανίδη».

Ακόμα, ο Γιάννης Φαχουρίδης, επισήμανε ότι σε όσες προτάσεις κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς την περασμένη πενταετία, οι οποίες ήταν για το όφελος του λαού του Κιλκίς, βρήκε τείχος και άρνηση από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Τέτοιες προτάσεις ήταν:

  • Η μείωση των δημοτικών φόρων και ανταποδοτικών τελών, ειδικά για άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ, άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

  • Η προστασία των απολυμένων και μακροχρόνια άνεργων από τα εργοστάσια του Κιλκίς.

  • Η μείωση των τιμολογίων του νερού και μέτρα για την ποιότητα του νερού.

  • Η αύξηση των παιδικών σταθμών και η μείωση των τροφείων.

  • Η κατασκευή νέων σχολείων και η επισκευή των ήδη υπαρχόντων κ.ά.

Γι’ αυτό, τόνισε, χρειάζεται να δυναμώσει κι άλλο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ώστε με περισσότερους συμβούλους να μπορεί κάνει πράξη τις προτάσεις που καταθέτει, όπως έχουν γίνει πράξη εκεί που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει τη διοίκηση (π.χ. Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή, Ικαρία).

Ο λαός του Κιλκίς έχει ανάγκη από δημοτική αρχή που θα βάζει στο επίκεντρο την Ικανοποίηση των Σύγχρονων Λαϊκών Αναγκών.

Υποψήφιος κι ο Π. Κέλλνερ

Ο Πασχάλης Κέλλνερ θα είναι υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» και υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς τον Γιάννη Φαχουρίδη.

Ο Πασχάλης Κέλλνερ είναι 43 χρονών και εργάζεται ως εναερίτης στη ΔΕΗ. Γεννήθηκε στην Τσεχοσλαβακία, ως παιδί πολιτικών προσφύγων και σήμερα ζει στο χωριό Καμπάνη.

Είναι ένας ακόμα νέος εργαζόμενος, που για ακόμα μία φορά στηρίζει έμπρακτα τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με την υποψηφιότητά του, με σκοπό να εκλεγούν όσο περισσότεροι αγωνιστές δημοτικοί σύμβουλοι γίνεται, για να θέτουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πραγματικά προβλήματα του λαού του Κιλκίς και των χωριών του.

Το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη δύναμη που βρίσκεται σταθερά στο πλάι των εργατών του Δήμου, αναδεικνύει και προβάλει τα προβλήματά τους, προτείνει ρεαλιστικές και αναγκαίες λύσεις.

Τέτοιες παρεμβάσεις έκανε το ΚΚΕ στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, όταν οι εργαζόμενοι πήγαιναν για δουλειά τις Κυριακές, όταν οι υπερωρίες εναλλάσσοντας με τα υποχρεωτικά 4ήμερα, για την εντατικοποίηση της εργασίας και για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς κ.ά.

Τέτοιες παρεμβάσεις έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με προτάσεις όπως η μείωση της δημοτικής φορολογίας στις εργατικές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και στους απολυμένους εργάτες, η μείωση στα τιμολόγια του νερού, η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών ώστε να διευκολύνονται όλες οι οικογένειες και ειδικά οι εργαζόμενες μητέρες κ.ά.

Ωστόσο, όλες αυτές οι προτάσεις συναντούσαν την άρνηση των άλλων δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης, που το μόνο τους ενδιαφέρον ήταν η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, η ενίσχυση των εργολάβων και όχι οι λαϊκές ανάγκες.

Γι’ αυτό χρειάζεται σ’ αυτές τις εκλογές να γίνει ένα σημαντικό βήμα και να αυξηθεί πολύ περισσότερο η δύναμη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κιλκίς, ώστε να αυξηθεί και η δύναμη των εργατών του Κιλκίς.

Σχολιάστε