My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ομάδες δουλειάς από “ΑλλάΖΩ”

allazo-kilkis1

Φωτό αρχείου

Σχετικά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με μεγάλη επιτυχία και σ’ ένα ιδιαίτερα δημιουργικό κλίμα, ολοκληρώθηκε άλλη μία συνάντηση της δημοτικής κίνησης του Δήμου Κιλκίς «Αλλά…ΖΩ – Πρωτοβουλία Ευθύνης και συμμετοχής».

 

Η συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 27/12 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, είχε στόχο την οργάνωση ομάδων εργασίας και δράσης, που θα ασχοληθούν με θέματα σε διάφορους τομείς που αφορούν τον Δήμο μας.

 

Παλιά αλλά και νέα μέλη της δημοτικής κίνησης «Αλλά…ΖΩ – Πρωτοβουλία Ευθύνης και συμμετοχής» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με μεγάλη προθυμία. Έτσι μέσα σε ένα περιβάλλον “ευθύνης και συμμετοχής”, συζητήσαμε, προτείναμε, αποφασίσαμε και θέσαμε τους στόχους μας.

 

Οι ομάδες εργασίας δημιουργήθηκαν μετά από γόνιμο διάλογο, αφού το μεράκι, το ενδιαφέρον και η διάθεση του κόσμου για προσφορά στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου, ήταν μεγάλο. Έγιναν εγγραφές νέων μελών τα οποία και ενεργοποιήθηκαν άμεσα, δηλώνοντας συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και δράσης.

 

Στόχος των ομάδων αυτών είναι να επικοινωνήσουν με τους δημότες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, να συζητήσουν μαζί τους, να ακούσουν τους προβληματισμούς τους, αναζητώντας από κοινού ρεαλιστικές λύσεις, για θέματα καθημερινότητας του Δήμου.

 

Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν αφορούν:

  • Ποιότητα ζωής (υγεία, παιδεία, περιβάλλον, πρόνοια, πολεοδομία, πολιτισμός)
  • Επικοινωνία
  • Απασχόληση (γεωργία, κτηνοτροφία, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι κτλ)
  • Δράσεις και εργασίες δημοτικών και τοπικών συμβουλίων
  • Νεολαίας

 

Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι η πρωτοβουλία, η ευθύνη και προπαντός η συμμετοχή του Δημότη, είναι παράγοντες που οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα. Η παράταξη, με σταθερά βήματα και σχέδιο κάνει πράξη τα βασικά σημεία της διακήρυξής της. Την άμεση δημοκρατία και τη συμμετοχή.”

Σχόλια
2 Σχόλια to “Ομάδες δουλειάς από “ΑλλάΖΩ””
  1. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

    Μου θυμιζει τις πρωτες μερες του ΓΑΠ στο Πασοκ εφτιαχνε παρομοιες κινησεις για να δειξει διαφορετικος και διαφορετικο το κομμα του, καλο το περιτυλιγμα αλλα ουσια καμια. Τελικως λοιπον ειδατε που πηγε το πραγμα και που κατεληξε, να φυτευει δεντρακια με γλαστρες στην Τουρκια. Ο λογος λοιπον για το κινημα εδω το ΑΛΛΑΖΩ ειναι το τι μπορει να δωσει, να προτεινει γιατι απο εκδηλωσεις και φρου φρου και αρωματα το Κιλκις ειδε και γνωρισε μαυρες μερες επι 12 χρονια + 3,5 τωρα με αποτελεσμα τραγικο:το κιλκις να ειναι η πλεον τελευταια πολη με διαφορα στην Ελλαδα. Μια πολη απο … αλλο πλανητη, χωρις ταυτοτητα, χωρις καιμα αισθητικη προσεγγιση, χωρις την παραμικρη ομορφια. Ημαρτον που λεει και Ο γεωργιου.

  2. Ο/Η sittingbull λέει:

    Αυτό λοιπόν που το “Αλλά…ζω” μπορεί να δώσει είναι ένα άλλο παράδειγμα όπου το κοινωνικό συναντάει το πολιτικό και όπου ο πολίτης αποκτά την πραγματική του έννοια, αυτή του ενεργού υποκειμένου που αποφασίζει να πάρει την ζωή του στα χέρια του και να μην αναθέσει αυτήν (την ίδια την ζωή του) σε τρίτους. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος γιατί πέρα από το ίδιο καθεαυτό το εγχείρημα, που είναι κάτι πρωτόγνωρο για πολλούς, έχουμε να δώσουμε και την μάχη των εννοιών και των συμβόλων.
    Και έχεις δίκιο να είσαι δύσπιστος “σχολιαστή” γιατί αυτή ακριβώς η δυσπιστία, όπως και ο ίδιος παραδέχεσαι, εκπορεύεται απο την χρήση των λέξεων απο τον κυρίαρχο πολιτικό λόγο (εδώ απο τον ΓΑΠ). Έτσι οι πολιτικοί με την ισοπεδωτική χρήση των “μεγάλων” λέξεων πχ δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη κ.α. που οδηγεί στην ισοπέδωση των εννοιών και των νοημάτων, έχουν αφαιρέσει απο αυτές όλη την βαρύνουσα σημασία τους οδηγώντας παράλληλα και σε δυσκολία έκφρασης και νοηματοδότησης τους ίδιους τους πολίτες! Αν μάλιστα επεκτείνουμε λίγο ακόμη την σκέψη μας, όπου σύμφωνα με τον Βιτγκενστάιν τα όρια της γλώσσας είναι και τα όρια της σκέψης, τότε μιλάμε για τον απόλυτο μηχανισμό χειραγώγησης δλδ αυτόν του Λόγου.
    Στο χέρι μας είναι να δώσουμε αυτή την μάχη τόσο στο πεδίο των ιδεών όσο και των πράξεων. Σας περιμένουμε στην επόμενη συνέλευση της κίνησης για να σας ακούσουμε και φυσικά για ανάληψη πρωτοβουλίας.

Σχολιάστε