My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ολοκλήρωση του Φεστιβάλ ΚΝΕ

Με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά, τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο Κιλκίς, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε σε νέο χώρο, στην πλατεία Κήπου, και για δύο ημέρες.

Εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες, φτωχοί αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέα ζευγάρια και λαϊκές οικογένειες με τα παιδιά τους, μαθητές, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Την πρώτη μέρα το ενδιαφέρον κράτησε η ομιλία – συζήτηση για τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η Νάντια Κόκκαλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, τόνισε πως «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν είναι απέναντι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, της καινοτομίας ή της χρήσης του διαδικτύου. Το ζήτημα είναι σε ποιανού τα χέρια βρίσκεται αυτή η γνώση και η τεχνολογία και για ποιανού το όφελος χρησιμοποιείται». Όπως είπε, «σήμερα είναι δυνατό η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών να συμβάλλουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού, όμως το γεγονός ότι στη μέση μπαίνουν μονοπωλιακοί όμιλοι και το κέρδος απαγορεύει αυτή την αξιοποίηση».

Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκε επίσης η παιδική θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας σε νέες περιπέτειες», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ Κεν. Μακεδονίας, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με ροκ συναυλία από το Στέλιο Κοτίδη και τη μπάντα του.

Τη δεύτερη μέρα έγινε πολιτική ομιλία από την Ελένη Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η Ελ. Κυγιάκη από την αρχή της ομιλίας της τόνισε ότι «είμαστε περήφανοι για τα 100 χρόνια του Κόμματός μας και τα τιμάμε ουσιαστικά, με το να συνεχίζουμε αυτό το δύσκολο μα και όμορφο δρόμο, με το να γινόμαστε πιο ικανοί στην προώθηση των επαναστατικών ιδεών μας» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρχει 100 χρόνια αν το θέλουν μόνο τα μέλη και τα στελέχη του. Χρειάζεται να υπάρχει κάτι βαθύτερο, και αυτό είναι η σταθερή πίστη στην επαναστατική θεωρία, οι δεσμοί αίματος με το λαό, το γεγονός ότι το ΚΚΕ βρίσκεται από την ίδρυσή του δίπλα σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα του λαού».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις σημείωσε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην κανονικότητα, όμως η ίδια η ζωή των εργαζομένων αποδεικνύει το αντίθετο. Σημείωσε ότι στο Κιλκίς υπάρχουν μεγάλες και κερδοφόρες βιομηχανίες, οι οποίες, όμως, τα προηγούμενα χρόνια μείωσαν τους μισθούς, αύξησαν την εντατικοποίηση της εργασίας, αξιοποίησαν συνολικά το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο. Έτσι, παρά την ανάπτυξη και τα κέρδη των βιομηχάνων οι εργάτες δεν είδαν «άσπρη μέρα». Εξήγησε ότι οι περιπτώσεις της ΚΛΕΜΑΝ με τα συνεχόμενα 4ήμερα του τελευταίου διαστήματος και της ΑΛΟΥΜΙΛ με τις δεκάδες απολύσεις, δείχνουν ότι κανένας εργάτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά, και πως είτε με κρίση είτε με ανάπτυξη και στις δυο περιπτώσεις χαμένος βγαίνει ο λαός, όταν η οικονομία βρίσκεται στα χέρια των αστών και του κράτους τους.

Στην ομιλία της ανέφερε κι άλλα παραδείγματα, δείχνοντας ότι η «επόμενη μέρα» θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί τα προβλήματα συσσωρεύονται.

Αναφέρθηκε στα βρέφη και στα νήπια που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών και συμπλήρωσε ότι αυτός ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν κάνουν καν αίτηση, επειδή δεν υπάρχει παιδικός σταθμός στην περιοχή τους, όπως είναι, για παράδειγμα, μια ολόκληρη δημοτική ενότητα, αυτή της Πικρολίμνης.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι και η λεγόμενη δίχρονη υποχρεωτική αγωγή εφαρμόζεται χωρίς να έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό, και αυτό αποδεικνύεται και στο Κιλκίς, με τα πολυμελή νηπιακά τμήματα, καθώς και με το γεγονός ότι δεν υπάρχει δημόσιο σχολικό κτίριο για το 14ο Νηπιαγωγείο της πόλης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα σχολικά κτίρια λέγοντας η αντισεισμική τους προστασία είναι «στον αέρα» και πως ακόμα και με μικρούς σεισμούς η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη, όπως φάνηκε με τους πρόσφατους σεισμούς στο Κιλκίς.

Επιπλέον, μίλησε και για τα ζητήματα της υγείας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μιλάει για «κανονικότητα» όταν στο Νοσοκομείο του Κιλκίς χρειάζεται σήμερα το διπλάσιο ιατρικό προσωπικό, όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε 24ωρη βάση ο ένας και μοναδικός αξονικός τομογράφος στο νομό, όταν οι εργαζόμενοι πληρώνουν κάθε χρόνο περισσότερο για την υγεία τους.

Κλείνοντας την ομιλία τόνισε πως «μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αποτελέσει στήριγμα για το λαό, για να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική, για τη μόνη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» και κάλεσε το λαό του Κιλκίς να πάρει θέση πλάι στο ΚΚΕ και να συμπορευτεί του.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι με ποντιακά, θρακιώτικα, ηπειρώτικα και νησιώτικα τραγούδια από τους: Τάσο Ευτυχιάδη, Παναγιώτη Μοσχοΐδη, Τριαντάφυλλο Ασαρτζή, Χρήστο Σιταρίδη.

Δελτίο τύπου από ΚΝΕ Κιλκίς

Σχολιάστε