My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Οι ρίζες μας” στα σχολεία του Κιλκίς

Το βιβλίο τους “Οι ρίζες μας” χάρισαν σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Κιλκίς η φιλόλογος και δασκάλα ποντιακής διαλέκτου Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου και ο πατέρας της εκπαιδευτικός Νίκος Κωνσταντινίδης, προκειμένου ν` αποτελέσει εργαλείο για εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία των θεμάτων τοπικής ιστορίας και της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά ταυτόχρονα και κίνητρο για μαθητές να ανιχνεύσουν τα χνάρια των προγόνων τους.

Οι συγγραφείς επισκέφτηκαν την περασμένη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και συναντήθηκαν με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων έχοντας μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκε το περιεχόμενο του βιβλίου και οι ιστορικές μαρτυρίες για τη Γενοκτονία των Ποντίων, με τους διευθυντές να προσκαλούν τους συγγραφείς να επισκεφτούν τα σχολεία ώστε να μιλήσουν στα παιδιά για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για το βιβλίο τους.

«Ως εκπαιδευτικοί τόσο εγώ όσο και η κόρη μου θεωρήσαμε καλό να φτάσει το βιβλίο μας στα σχολεία του Κιλκίς, που είναι ένας προσφυγικός νομός με έντονο το ποντιακό στοιχείο, για να μάθουν οι μαθητές για την προέλευση των προγόνων τους, για τα ήθη και τα έθιμά τους, για την παράδοση και την ιστορία τους. Εύχομαι την πράξη μας να την μιμηθούν και άλλοι, και οι βιβλιοθήκες των σχολείων του νομού μας να γεμίσουν με βιβλία με παρόμοιο περιεχόμενο» ανέφερε ο Νίκος Κωνσταντινίδης στο pontos-news.gr.

Την επόμενη εβδομάδα οι συγγραφείς θα επισκεφτούν και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς προκειμένου να δωρίσουν το βιβλίο τους και στα γυμνάσια και λύκεια.

Σχολιάστε