My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι ντουντούκες των ενάρετων

Του Τάσου Παππά.


«Πού θα βρείτε τα λεφτά για να χρηματοδοτήσετε το πρόγραμμά σας;» ρωτάει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Και συνεχίζει: «Θα βάλετε νέους φόρους, δεν έχετε άλλο δρόμο. Πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ταυτοχρόνως κοστολογούν τα οικονομικά προγράμματα των αντιπάλων τους με ακρίβεια μοιρογνωμονίου, όπως ισχυρίζονται, μόνο που αλλάζουν τα νούμερα με την ταχύτητα που αλλάζουν τα ακριβά πουκάμισά τους. Πότε μιλάνε για 20 δισεκατομμύρια ευρώ, πότε για 40 και μερικοί ανεβάζουν το κόστος στα 80. Ο,τι θέλουν κάνουν. Ο,τι θέλουν λένε. Σάμπως τους ελέγχει κανείς; Σάμπως τους ρωτάει κανείς;

Τα στελέχη της Ν.Δ. κατά κανόνα συμμετέχουν σε συζητήσεις στα κανάλια σαν να παίζουν εντός έδρας και με στημένους διαιτητές. Εξαιρέσεις ελάχιστες.

Τα μέσα ενημέρωσης που τους στηρίζουν, ανιδιοτελώς βεβαίως βεβαίως, είναι στη λογική «πετάει ο γάιδαρος» αφού το λέει ο αρχηγός της παράταξης των ενάρετων και αναλαμβάνουν να εκλαϊκεύσουν με μπόλικους εξωραϊσμούς και απίθανες απάτες το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να γελοιοποιήσουν τα προγράμματα και τις προτάσεις των άλλων με τη γνωστή τακτική της διαστρέβλωσης. Ακινδύνως και ατιμωρητί.

Οι χρήστες της μονταζιέρας θα αξιοποιηθούν καταλλήλως. Οι ντουντούκες της παράταξης θα καταλάβουν επίκαιρες θέσεις για να συνεχίσουν το έργο τους. Λεφτά υπάρχουν. Η ηγεσία της Δεξιάς δεν είναι αχάριστη.

Το συμπέρασμα που βγάζει ο πολίτης-πελάτης των δικτύων είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν φορομπηχτικές προτάσεις, ενώ το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας νοιάζεται για όλους. Και για τους έχοντες και για τους μη έχοντες. Εχει βρει τη συνταγή. Και βεβαίως είναι εναντίον των φόρων. Ολων των φόρων; Ε, μην είμαστε και υπερβολικοί.

Είναι εναντίον των φόρων που πλήττουν την εργοδοσία και ταυτοχρόνως μοιράζει βοηθήματα και επιδόματα στους αδύναμους αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη ότι είναι κόμμα όοοοολων των Ελλήνων. Δεν υπάρχει χώρος για ουσιαστική αντιπαράθεση. Για παράδειγμα, δεν εντόπισα κάποια πειστική απάντηση από την πλευρά της Δεξιάς στην κριτική Δραγασάκη: «Οι έμμεσοι φόροι, ο κυριότερος από τους οποίους είναι ο ΦΠΑ, αποτελούν το 60% των φορολογικών εσόδων.

Οι έμμεσοι φόροι είναι από τη φύση τους οι πιο άδικοι. Γι’ αυτό και μόνο εξ αυτού του λόγου το ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι από τα πιο άδικα στην Ευρώπη. Τι σκέφτηκε ο πονηρά και ταξικά σκεπτόμενος πολιτευτής (σ.σ.: εννοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη); Θα παίρνουμε, σκέφτηκε, ας πούμε 100 ευρώ, από τους πολλούς, με τους έμμεσους φόρους, και από αυτά θα κάνουμε φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και για να μη φαίνεται τόσο προκλητικό θα διαθέτουμε ένα μικρό μέρος για μικροελαφρύνσεις και για τους υπόλοιπους».

Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Γι’ αυτό και βγάζει σπυριά όταν ακούει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να τάσσονται υπέρ της αύξησης της φορολογίας στα μερίσματα, υπέρ της φορολόγησης των υπερκερδών και υπέρ της μείωσης του αφορολογήτου στις ακριβές γονικές παροχές.

Θίγονται οι δικοί της άνθρωποι, απειλούνται τα συμφέροντα που υπηρετεί με το αζημίωτο φυσικά και αν γίνει κάτι τέτοιο θα δυσκολευτούν οι… πένητες ραντιέρηδες που τη χρηματοδοτούν με τη σέσουλα να συνεχίσουν να κερδίζουν εις βάρος των πολλών και να παρκάρουν τα χρήματά τους στους φορολογικούς παραδείσους. Ομως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα περισσότερα δίκτυα. Με την υπεροπλία που διαθέτει στην περιοχή της ενημέρωσης διαμορφώνει τη δημόσια ατζέντα. Ο,τι ξεφεύγει από το αφήγημά της το συκοφαντεί.

Ανάγωγα

Χάρης Θεοχάρης (πρώην υπουργός της Ν.Δ.): «Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των έμμεσων φόρων έρχεται από την ανώτερη τάξη». Στο τσεπάκι του το Νόμπελ Οικονομίας.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε