My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οι Μάγιας, οι προφητείες…

paglaridis-theofilos…και το κακό συναπάντημα.

Του Θεόφιλου Παγλαρίδη (ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΡΩΙΝΗ)

Αφού διαβάζετε το κείμενο αυτό σημαίνει πως η προφητεία των Μάγιας πήγε …καλιά της.  Ο κόσμος έμεινε στα ..πόδια του και η καταστροφή του αναβάλλεται για καμιά 5-6 δισεκατομμύρια χρόνια, κατά πως οι επιστήμονες προβλέπουν.  Όχι, πως είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά υπάρχουν και οι προληπτικοί, οι μυθομανείς, οι έχοντες αστυνομική αντίληψη της ιστορίας, οι αποκρυφιστές, εν ενί λόγω οι ανορθολογιστές. Το σύνολον μια ικανή να καθορίζει και να ταλαιπωρεί τις ζωές μας ισχυρή μειοψηφία.

Και μην πείτε πως υπερβάλλουμε… Σήμερα διάβαζα σε ιστοσελίδα πως προβλέπεται, σε πείσμα των «προοδευτικών Ούννων» ο αεροψεκασμός του ν. Κιλκίς για την καταπολέμηση της λύσσας! Ναι, ο αθεόφοβος, ήταν και σίγουρος και έβριζε και όσους δεν πιστεύουν τους αεροψεκασμούς με τους οποίους οι ιμπεριαλιστές Σιωνιστές δηλητηριάζουν  και ποδηγετούν τους λαούς!

Εξτρίμ ο τύπος, θα σχολιάσετε και δεν μπορώ να άγομαι σε συμπεράσματα από το παραλήρημα κάποιου σαλεμένου. Αμ δε. Ρωτήστε σε ένα καφενείο τους θαμώνες. Θα διαπιστώσετε ότι ο ανορθολογισμός αποτελεί ισχυρή μειοψηφία και κάποτε και πλειοψηφία. Λίγοι είναι εκείνοι που παίρνουν τα βουνά αναζητώντας τους θησαυρούς των Τούρκων που άφησαν φεύγοντας το 1924 στην ανταλλαγή; Ή είναι λίγοι όσοι αναζητούν την τύχη τους σε μέντιουμ, σε αστρολόγους- σοβαρές υποτίθεται εφημερίδες και σοβαρά κανάλια έχουν ειδικές στήλες και εκπομπές με τους αριστείς του είδους. Για να μην μιλήσουμε για τον προσφιλέστατο καφέ, όπου «σε τρία τέρμινα ανοίγουν οι δρόμοι»…
Σάμπως όμως ο ανορθολογισμός κατατρύχει μόνο πτυχές της κοινωνικής μας ζωής. Μήπως στα σοβαρότερα, τα πολιτικά μας πράγματα, έχει ισχύ και κράτος ο ορθολογισμός;

Διαλύσαμε την κοινωνία μας, καταστρέψαμε την αγορά, γνωρίζοντας πως το χρήμα ήταν αλλού από εκεί που το αναζητήσαμε και το περικόψαμε. Το πολιτικό κόστος υπερισχύει της κοινής ωφέλειας.

Όλοι θεωρητικά είμαστε κατά της διαφθοράς, αλλά  είδατε κανέναν να την καταπολεμά στον χώρο του; Το παράδειγμα από το Κιλκίς για να μην μιλάμε μόνο θεωρητικά. Διαδηλώσεις έγιναν στο Νοσοκομείο Κιλκίς επειδή έλλειψε το βαμβάκι και τα γάντια, ενώ στην Τράπεζα το ίδρυμα διέθετε καταθέσεις εκατομμυρίων… Για να μην αναφερθούμε στην αφωνία επί της γάγγραινας των προμηθειών.

Υπέρτερο πάντων και απολύτως επίκαιρο το παράδειγμα ανορθολογισμού με το πετρέλαιο θέρμανσης. Να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο των καυσίμων ήθελε η κυβέρνηση. Η οποία σημειωτέον γνωρίζει με ονόματα και διευθύνσεις τους λαθρέμπορους. Κάμποσοι μάλιστα παριστάνουν και τους ευεργέτες. Και τι έκανε; Εξίσωσε τις τιμές θέρμανσης και κίνησης με αποτέλεσμα όσα κερδίζει από την πάταξη του λαθρεμπορίου να τα χάνει – και δεν φτάνουν μάλιστα- από τη μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και επιπρόσθετα αφενός να καταστρέψει την ποιότητα ζωής των πόλεων με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας με την καύση του …οικολογικού ξύλου, να διαγουμίζουν τα δάση μας κάθε λογής λαμόγια που παριστάνουν τους ξυλέμπορους – να δούμε ποιοι και πότε θα ακούσουν το κλάμα των Κρουσίων και του Μπέλλες που αφανίζονται-  και αφ’ ετέρου να παγώσει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων της Βόρειας Ελλάδας  που υφίστανται τις πολικές θερμοκρασίες.

Ο ανορθολογισμός στο μεγαλείο του. Αναζητήστε τον σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής και θα διαπιστώσετε πόσο απέχει από την κοινή λογική. Εν τέλει, σε τούτον τον ευλογημένο τόπο το πέρασμα από κλασική Ελλάδα, όπου ο νους και η ανθρώπινη δημιουργία θριάμβευσαν, στη νεότερη έγινε με ένα τεράστιο κενό. Δεν ζήσαμε την Αναγέννηση του Πνεύματος. Και υπάρχουν άφρονες δυνάμεις  που την αντιμάχονται. Υπερισχύοντας συνήθως.

Αλλά γιορτινές μέρες, μην το παρατραβήξω και με αφορίσουν ως φωταδιστή…
Δύναμη και υγεία σας εύχομαι να αντέξετε τα μελλούμενα.

Σχολιάστε