My Twitter Feed

7 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απλώνεται η vegan διατροφή -

Τετάρτη, 6 Μάρτιος, 2019

Καταγγελία κατά δασκάλου! -

Τετάρτη, 6 Μάρτιος, 2019

Ζητούν σύσκεψη για Υγεία/Παιδεία -

Τρίτη, 5 Μάρτιος, 2019

ΓΝΚ: Τι τρέχει με πυροπροστασία -

Τρίτη, 5 Μάρτιος, 2019

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς -

Τρίτη, 5 Μάρτιος, 2019

ΚΙΝΑΛ: Ικανοποίηση για εκλογές -

Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2019

Μεγάλο «διπλό» του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2019

«Τέλος εποχής» για Θ. Πασσαλίδη; -

Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2019

Οι κούκλες ψάχνουν για…λεφτά!

Ενώ τελειώνει φέτος η χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς απ` το ΕΣΠΑ, ο Δήμος Κιλκίς γνωστοποιεί ότι ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Δ. Τσαντάκης θα αναζητήσει πηγή κάλυψης των εξόδων του θεσμού από το νέο Ε.Σ.Π.Α. –  ΣΕΣ και παράλληλα θα ζητηθεί και η συνεργασία με τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

kouklotheatroΈτσι, προκειμένου «να διεκδικηθεί με αξιώσεις επιτυχίας η συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ», οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εργάζονται για την προετοιμασία του φακέλου της πρότασης και την απαραίτητη τεκμηρίωσή του, με τη συνδρομή και εξωτερικών συνεργατών.

Αυτό αναφέρει ο δήμος σε απάντησή του σε δημοσίευμα της ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, που αναρτήθηκε κι απ` το ΚΙΛΚΙΣ24, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η χρηματοδότηση και άρα κι η συνέχεια του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού του Κιλκίς, βρίσκεται ακόμα στον «αέρα».

Η απάντηση του δήμου έχει ως εξής: 

«Με αφορμή ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας σας που δημοσιεύεται στο φύλλο 1.128 και στη σελ. 3 με τίτλο »Προς… απένταξη και το Κουκλοθέατρο!» έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:

Ο τίτλος του ρεπορτάζ »Προς…απένταξη και το Κουκλοθέατρο» είναι υπερβολικός και βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα. Πρακτική απένταξης δεν υφίσταται δοθέντος ότι το έργο ουδέποτε αποσυνδέθηκε από το χρηματοδοτικό του πρόγραμμα. Συνηθέστερη αιτία απένταξης θεωρείται η η έλλειψη ανταπόκρισης και εκπλήρωσης του υπόχρεου στις  συμβατικές του δεσμεύσεις, κάτι που δε συνέβη ποτέ στις διοργανώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ με την οικονομική κάλυψη του Ε.Σ.Π.Α. 

Ούτε βεβαίως διατυπώθηκαν ποτέ έστω αρνητικά ψήγματα προθέσεων για την τύχη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας που να οδηγούν σε διασταλτική ερμηνεία περί παραίτησης της Δημοτικής Αρχής από τη συνέχιση του πολύ σημαντικού πολιτισμικού θεσμού για όλο το Δήμο Κιλκίς, με έτοιμες μάλιστα και εύπεπτες δικαιολογίες που προβάλλετε (έλλειψη χρημάτων, πετρελαίου κ.α.) για να αποφύγει δήθεν το όποιο κόστος.

Η  αλήθεια είναι ότι οι διοργανωτές, οι καλλιτεχνικοί θίασοι και όσοι εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το Φεστιβάλ εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για την υλοποίηση της 17ης διοργάνωσης η οποία για πρώτη φορά έχει μετατεθεί χρονικά από τον Οκτώβριο στο Μάιο.

 Αυτή τη χρονιά τελειώνει  η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ από το Ε.Σ.Π.Α.

Η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης μηδαμώς θέτει τη Δημοτική Αρχή σε μια παθητική θέση σε σχέση με την πορεία του θεσμού.  Σημειώνουμε ότι αφενός έχει ενεργοποιηθεί επιτυχώς στις τελευταίες δύο διοργανώσεις και αφετέρου από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή Κιλκίς διεκήρυξε σε όλους τους τόνους την πολιτική της βούληση να συνεχίσει και να βελτιώσει ει δυνατόν, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τις δομές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, στα εγκαίνια του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ, τον περασμένο Οκτώβριο, δεσμεύθηκε ενώπιον των μικρών και μεγάλων φίλων και θαυμαστών του, ότι το Φεστιβάλ θα παραμείνει στην έδρα του δηλ. στο Κιλκίς.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ανακοινώνοντας ότι θα αναζητηθεί πηγή κάλυψης των εξόδων του Διεθνούς Φεστιβάλ από το νέο Ε.Σ.Π.Α. –  ΣΕΣ και παράλληλα θα ενισχυθεί η συνεργασία σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς (τμήμα Πολιτισμού, τμήμα Προγραμματισμού) εργάζονται για την προετοιμασία του φακέλου της πρότασης και την απαραίτητη τεκμηρίωσή του με τη συνδρομή και εξωτερικών συνεργατών, που έχουν δραστηριοποιηθεί σε διάφορες εκφάνσεις του, ώστε να διεκδικηθεί με αξιώσεις επιτυχίας η συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο νέο Ε.Σ.Π.Α.

Σ’ αυτή την προσπάθεια είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι σύμμαχοι, άνθρωποι με εμπειρία, που στήριζαν και στηρίζουν το Φεστιβάλ και εμπνέονται από αυτό. Και ευχής έργον είναι να προστεθούν στην αλυσίδα των υποστηρικτών και άλλες παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας για να ωφελήσουν αλλά και να ωφεληθούν από το Φεστιβάλ.

Προαπαιτούμενο για όλα αυτά είναι μαζί με την καλή θέληση και η ενωτική διάθεση και ασφαλώς η οργανωμένη στόχευση.

Η κουλτούρα της διάσπασης ή της…απένταξης δε βοηθά.»

Σχολιάστε