My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Οι κοινόχρηστες σε τοπικούς”

«Με τις κοινόχρηστες εκτάσεις πρέπει να καλυφθούν οι τοπικοί καλλιεργητές» τονίζει ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, για το ζήτημα των εκμισθώσεων των εν λόγω εκτάσεων.

Το κείμενο της Επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με το από 8-10-2018 επείγον έγγραφο σας προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας ενημερώνατε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στις παλαιότερες , ισχύουσες διατάξεις για τις παραχωρήσεις χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή ανέργους. Επίσης ξεκαθαρίζατε ότι από 1-11-2018 τα αγροτικά αυτά ακίνητα που διαχειρίζεται το ΥΠΑΑΤ θα παραχωρούνται σύμφωνα με τα άρθρα 4-11 του νόμου 4061/2012.

Στο άρθρο 4 του νόμου 4061/2012 προβλέπεται η διαδικασία ανοιχτής δημοπρασίας για την εκμίσθωση κοινόχρηστων εκτάσεων, με αποτέλεσμα να κατακυρώνονται αγροτεμάχια σε καλλιεργητές που προέρχονται από άλλους νομούς. Το γεγονός αυτό έχει αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι εκτάσεις για την ικανοποίηση των αναγκών των καλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καλλιεργητές που χρόνια μίσθωναν τέτοιες κοινόχρηστες εκτάσεις, να χάσουν τα δικαιώματα τους και ταυτόχρονα το τίμημα για τις εκμισθώσεις αυτές αυξήθηκε υπέρμετρα , πρέπει να παραταθεί το προηγούμενο καθεστώς τουλάχιστον για ένα έτος. Μέσα στο διάστημα αυτό πρέπει να διερευνηθούν οι νομοθετικές εκείνες παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες, έτσι ώστε στις μισθώσεις αυτές να δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στους τοπικούς καλλιεργητές και ταυτόχρονα να μπει ένα πλαφόν στο δικαίωμα εκμίσθωσης με σκοπό να εξυπηρετηθούν κατά κύριο λόγο οι μικροί καλλιεργητές.

Κύριε Υπουργέ,

Σας έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα και από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ήδη από 3-10-2018 και ευελπιστώ στην κατανόηση και την άμεση διευθέτηση του ζητήματος».

Σχολιάστε