My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Οι κάλπες της οργής

Οι οργισμένοι Έλληνες μετά από διαρκή μέτρα λιτότητας έστειλαν για πρώτη φορά ουσιαστικό μήνυμα αλλαγής, τιμωρώντας τον δικομματισμό

Η οργή των Ελλήνων για τα διαρκή μέτρα λιτότητας, που το περασμένο καλοκαίρι αποτυπώθηκε έντονα στους δρόμους, βρήκε και τον δρόμο της προς την κάλπη.

Για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση, συγκεντρώνοντας 13,19% και 18,87% αντίστοιχα με καταγεγραμμένο το 99,25%.

Η χαμηλότερη μέχρι πρότινος επίδοση παρουσιάστηκε το 1996, όταν και ο δικομματισμός απέσπασε το 79,6%, με το ΠΑΣΟΚ υπό την αρχηγία του Κώστα Σημίτη να συγκεντρώνει 41,88% και τη Νέα Δημοκρατία υπό τον Μιλτιάδη Έβερτ να μένει στο 38,12%.

Αν με το ποσοστό του 86,52% το 2000 έλεγε κανείς στα κομματικά επιτελεία ότι το ποσοστό τους σε δώδεκα χρόνια θα έπεφτε στο 32,06% θα τον έπαιρναν για τρελό.

Αυτή τη φορά όμως ο λαός επέλεξε για πρώτη φορά να “τιμωρήσει” τα δύο μεγάλα κόμματα ουσιαστικά. Με την ψήφο του στη Βουλή.
Ένα παιχνίδι που σίγουρα το γνωρίζουμε όλοι. Οι ψηφοφόροι και οι πολιτικοί. Ποτέ όμως οι δεύτεροι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έφτανε η στιγμή της πραγματικής τιμωρίας σε επίπεδο εθνικών εκλογών.Συνήθιζε να στέλνει το μήνυμά της αγανάκτησης ακίνδυνα μέσα από τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Πάντα όμως επέστρεφε στη “βάση” του τις κρίσιμες στιγμές.

Η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, η αδυναμία εξεύρεσης λύσης σε ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών και οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές συσσωρεύονταν από χρόνια.

Αν συνδυαστούν και τα “προστάγματα” από το διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι για τους Έλληνες πολίτες, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω για να σταλεί το μήνυμα της αντίστασης σε εγχώριο αλλά και σε εκτός συνόρων επίπεδο.

Νέοι και μεγαλύτεροι που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν δραματικά τα τελευταία χρόνια, από “φίλοι” έγιναν “ορκισμένοι εχθροί” του δικομματισμού.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι το κατά πόσο τα κόμματα εξουσίας θα κατορθώσουν να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους και το πώς θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι στις “πολιτικές Σειρήνες”…

Πηγή: news247.gr

Σχόλια
One Response to “Οι κάλπες της οργής”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Θα σταθώ για λίγο στην συμπεριφορά των γνωστών μεγαλοδημοσιογράφων των καναλιών κατα την νύχτα των εκλογών, που δεν μπόρεσαν να “χωνέψουν” το αποτέλεσμα, γιατί ασφαλώς δεν το επιθυμούσαν και ασυγκράτητοι έπεσαν πάνω στους εκπροσώπους-καλεσμένους του ΣΥΡΙΖΑ, σαν πεινασμένα τσακάλια για να τους στριμώξουν, πριν καλά καλά οι άνθρωποι χαρούν για την επιτυχία τους. Το έβλεπες στα τεντωμένα πρόσωπά τους, στα αμήχανα βλέμματα, στο επιθετικό ύφος των ερωτήσεών τους απο όπου καταλάβαινες τον πανικό, αλλά και τον θυμό τους γιατί ο δικομματισμός που τους βόλευε κατέρρευσε. Αντί να τους συγχαρούν για την επιτυχία τους και να σταθούν κυρίως σ’ αυτό, τουλάχιστο για λίγο, άρχισαν την επίθεση με προσχηματικές, υποκριτικές και υποθετικές ερωτήσεις, σαν άλλοι φαρισαίοι αρχιερείς. Αυτός ο δημοσιογραφικός καννιβαλισμός απέναντι στους καλεσμένους τους του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τόσο διάχυτος και έντονος σ΄όλα τα κανάλια, που κάποια στιγμή αναρωτήθηκα αν αυτοί οι “άνθρωποι της ενημέρωσης” είναι πληρωμένοι υπάλληλοι όχι μόνο του δικομματισμού, αλλά του ΔΝΤ και της τρόικας. Συνειδητοποίησα πλέον “τελεσίδικα”, οτι υπάρχει ένα βαθύ δημοσιογραφικό κατεστημένο που προέρχεται από την διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με την επικοινωνιακή εξουσία, και που με την μέθοδο της “πλύσης” εγκεφάλου με διλήμματα και εκφοβισμούς εργάζονται μεθοδικά για να χειραγωγήσουν την θέληση του λαού και να την εκτρέψουν εκεί που τους συμφέρει, λέγοντάς του οτι έκανε λάθος και πρέπει να το διορθώσει στις επαναληπτικές εκλογές εφόσον γίνουν. ΟΜΩΣ εμείς οι πολίτες οφείλουμε να αποφασίζουμε με γνώμονα την κοινή λογική για το μέλλον μας, απορρίπτοντας τους αυτόκλητους νταβατζήδες που προσπαθούν να πουλήσουν την ζωής μας σε τιμή ευκαιρίας. Αν λοιπόν αφήσουμε τα αλλότρια συμφέροντα να αποφασίζουν για μας, τότε θα χάσουμε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και πίστης στην δύναμή μας, που εκ των πραγμάτων είναι τεράστια. Αρκεί να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να κλείνουμε τ’ αυτιά και κάθε λογής “Σειρήνες”.

Σχολιάστε