My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ιδιοκτήτες της χώρας σε πανικό

Του Τάσου Παππά.


Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος ξέρει ποιος μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας και να αντιμετωπίσει τις κακοδαιμονίες που την ταλαιπωρούν από την ίδρυση του κράτους. Ποιος μπορεί να πετύχει εκεί που απέτυχαν άλλοι. Ανάμεσα στους άλλους και εμβληματικές προσωπικότητες. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ξεκίνησε δυναμικά, αλλά άφησε τη δουλειά στη μέση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μπήκε φουριόζος στη σκηνή, έκανε βήματα, άλλαξε πράγματα, ωστόσο κι αυτός αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει. Τότε ποιος μπορεί; Η απάντηση από τον κ. Σκέρτσο μέσω της τηλεόρασης του Αντένα:

● «Αυτός που αναγνωρίζει τα προβλήματα, αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη, αυτός ο οποίος δεσμεύεται ότι θα φέρει ένα συγκροτημένο σχέδιο για να αλλάξει τα πράγματα».

● Ονομα δεν δίνει, αλλά φαντάζομαι ότι αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός είναι προϊστάμενός του, αυτόν οφείλει να αποθεώσει. Ο σύγχρονος Μωυσής, ο Τσόρτσιλ της Ελλάδας.
● «Την ευθύνη την παίρνει αυτός που επιλέγει να μείνει στη χώρα, αυτός που γνωρίζει τα προβλήματα, που τα κατονομάζει με εντιμότητα, με ειλικρίνεια, στέκεται απέναντί τους και λέει πως θα τα αλλάξει».

● Μάλιστα. Αυτός μένει στη χώρα για να δώσει τη μάχη κόντρα στις αντιξοότητες, ενώ ο Βενιζέλος, ο Καραμανλής, ο Ανδρέας είχαν φύγει. Αυτοί δραπέτες πολυτελείας, ο σημερινός πρωθυπουργός παρών και ακούραστος. Δεν τον πτοούν οι ατυχίες. Χάνει μάχες, αλλά θα κερδίσει τον πόλεμο. Ο υπουργός μάς καλεί να πιστέψουμε ότι η παράταξή του γνωρίζει τα προβλήματα. Ποιος τα δημιούργησε; Η πανούργα Ιστορία; Εξωτερικοί εχθροί που συνωμότησαν; Εσωτερικοί εχθροί που λειτούργησαν σαν πέμπτη φάλαγγα; Βολικά άλλοθι για να βγάλει από πάνω της η παράταξη τις ευθύνες. Αν πάμε πίσω στην Ιστορία, το κόμμα του θα βρούμε. Αυτό έκανε κουμάντο. Αυτό πλασάρεται σήμερα ως ο ιδιοκτήτης της χώρας.

Οι άλλοι, όλοι οι άλλοι, ήταν προσωρινοί ενοικιαστές. Συνεπώς, έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Το κόμμα του επίσης έχει δεσμευτεί αρκετές φορές ότι θα αλλάξει την κατάσταση. Μας έλεγε ότι είχε συγκροτημένο σχέδιο και επεξεργασμένες λύσεις. Για να υπάρχουν ακόμη και σήμερα τα προβλήματα σημαίνει ότι απέτυχε.

Η παράταξη του κ. Σκέρτσου δεν έπεσε από τον ουρανό. Διαχειρίστηκε τις τύχες της Ελλάδας με διάφορες ονομασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι αιφνιδιάστηκε, ότι δεν ήξερε. Επίσης δεν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2023. Κυβερνά από το 2019. Δεν παρέλαβε καμένη γη και άδεια ταμεία. Από τον Ιούλιο του 2019 που την εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια. Τι έπραξε; Βαρύγδουπες εξαγγελίες. Διακηρύξεις ότι είναι το πιο φιλελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα. Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Αξιοθρήνητους συμψηφισμούς. Κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων. Προπαγάνδα για να εξαπατήσει τους πολίτες.

Το επιτελικό κράτος είναι μαγική εικόνα. Τα πελατειακά δίκτυα ζουν και βασιλεύουν γιατί τα τροφοδοτεί η ίδια η κυβέρνηση. Τη λογοδοσία την απεχθάνεται. Η διαφάνεια είναι μια λέξη χωρίς περιεχόμενο. Η διαφθορά ανεξέλεγκτη έχει πλήξει και την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα και το κομματικό προσωπικό. Οι κουμπάροι, οι κολλητοί και οι συγγενείς, με μοναδικό προσόν την κομματική ταυτότητα, λύνουν και δένουν. Οι μεγαλοστομίες για το κράτος δικαίου σπάνε τα μούτρα τους μόλις έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα. Οι κορόνες ότι σέβεται την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας προκαλούν βροντερά γέλια. Επί της ουσίας, έκανε τα ακριβώς αντίθετα απ’ αυτά που είχε υποσχεθεί. Για να μην είμαστε όμως άδικοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει και επιτυχίες. Είναι η μοναδική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά η οποία έφτιαξε ένα πολυπλόκαμο παρακράτος που θα το ζήλευαν όλες οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις.

Ανάγωγα

Στους δρόμους στην Ελλάδα, στους δρόμους στη Γαλλία, στους δρόμους στην Αγγλία, στους δρόμους στο Ισραήλ, στους δρόμους στην Τσεχία. Κι όμως κάτι κινείται.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε