My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ANKI: Γαστρονομία και τουρισμός -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Λ. Καχριμάκη -

Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Οι Ευρωεκλογές που μπορούν…

…να τα αλλάξουν όλα.

Του Πέτρου Παππά.


Πριν από έναν χρόνο κανείς δεν φανταζόταν, στην Ελλάδα, ότι οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, θα είχαν μια τόσο καταλυτική σημασία και δυναμική για το πολιτικό σκηνικό στην χώρα.

Στον χρόνο που μεσολάβησε, όμως, συνέβησαν πολλά. Η Νέα Δημοκρατία, παρά την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας του Covid19 (η Ελλάδα είχε από τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού παγκοσμίως) , το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα των Τεμπών, κέρδισε πανηγυρικά τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023. Την ίδια ώρα, στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ένας νέος, δυναμικός άνθρωπος, που σε τίποτα δεν θυμίζει την στερεοτυπική εικόνα πολιτικού αρχηγού στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Με την αποχώρηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , ενός στελεχιακού δυναμικού το οποίο εν πολλοίς εξέφραζε τον παλιό κομματικό πυρήνα του 3%, ενώ παράλληλα κουβαλούσε μαζί του παρωχημένες πολίτικες πρακτικές και μια αριστερή ρητορική της δεκαετίας του ’70, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετασχηματίστηκε σε έναν κεντροαριστερό πολιτικό φορέα του 21ου αιώνα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρεί, με σύγχρονους όρους και προβληματικές, να εκφράσει μεγάλες κοινωνικές ομάδες, με νέα αιτήματα και ανησυχίες.

Παράλληλα, όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ανυποχώρητή ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι νέοι άδικοι φόροι, η κατάρρευση του Ε.Σ.Υ, το οξύ στεγαστικό πρόβλημα, αλλά και η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, φαινεται να αφύπνισαν σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων για το δυστύχημα των Τεμπών και την διαχείριση του, αλλά και την ισχυρή οσμή σκανδάλου που αποπνέει τόσο η διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην διερεύνηση των παρακολουθήσεων του μισού στελεχιακού δυναμικού της χώρας, από το Επιτελικό Κράτος, οι πολίτες φαίνεται να βγαίνουν από τον λήθαργο των προηγούμενων ετών και να διεκδικούν το δικαίωμα τους για μια καλύτερη ζωή.

Από την άλλη μεριά, η άνοδος της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται να ακολουθείται από μια παράλληλη, διαφαινόμενη, ενίσχυση αντίστοιχων ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα. Κόμματα που τρέφονται από τον φόβο και την απόγνωση τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, φέρονται να διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες, σημαντική αθροιστικά εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για κόμματα των οποίων η μεσαιωνική ρητορική δεν αντέχει στην κοινή λογική. Υπό κανονικές συνθήκες τα κόμματά αυτά θα αντιμετωπίζονταν με χλεύη από τους πολίτες καθώς εμπορεύονται την Πίστη, την Θρησκεία διαδίδοντας τις ανυπόστατες θεωρίες τους με τρόπο φοβικό και παράλογο.

Οι υπόλοιπες εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις , αποτελούνται από ένα ΠΑΣΟΚ ιδεολογικά θολό, κουρασμένο και βαρετό, το οποίο έχοντας απωλέσει την ιδεολογική του ενότητα αλλά και τον πολιτικό του στόχο, φαίνεται να μην ελκύει τα δυναμικά τμήματα της κοινωνίας.

Ακόμη παρακολουθούμε ένα ΚΚΕ εγκλωβισμένο σε έναν ακραίο κι ανεφάρμοστο πολιτικό λόγο, ο οποίος οδήγησε σε υστέρηση και καταπίεση την μισή Ευρώπη για 40 και πλέον χρόνια.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, Η Ελληνική Κυβέρνηση, στερούμενη οράματος, έχει πάψει πλέον να εμπνέει τον Ελληνικό λαό. Στις 9 Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, συμμετέχοντας στην εκλογική διαδικασία, έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ψηφίσουν για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην χώρα και στην Ευρώπη, εμπιστευόμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το νέο όραμα του αρχηγού του, του Στέφανου Κασσελακη, για μια καλύτερη ζωή για όλους.

Άρθρο στο TheOpinion

Σχολιάστε