My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Οι εντιμότατοι φίλοι του ζεύγους

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Το νήμα της Ιστορίας είναι έτοιμος να πιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με όσα είπε στο συνέδριο του κόμματος. Καλό θα ήταν ωστόσο να απαντήσει για τα νήματα που κλώθει η εταιρεία της γυναίκας του και τα ξέφτια που υπάρχουν δεξιά αριστερά στο οικογενειακό πόθεν έσχες.

Mία είναι η αδιαμφισβήτητη επιτυχία του αρχηγού της ΝΔ. Έχει καταφέρει να κάνει όλη τη ΝΔ, (και αυτή που δυσφορεί στο παρασκήνιο και αυτή που τον αποθεώνει στο προσκήνιο) συνένοχη στην προσωπική του υπόθεση.

Την ώρα που ο Κυριάκος παραληρεί ως μεταρρυθμιστής που μόλις έφτασε από κάποια επαρχία του πλανήτη Άρη, αμέτοχος όσων έχουν συμβεί , οι αποκαλύψεις που συμπεριλαμβάνουν έναν άλλο Άρη, τον μπασκετικό, ισοπεδώνουν την εικόνα της Αγίας και επιχειρηματικής οικογένειας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Η συνεταίρος της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, είναι μια κυρία καταζητούμενη για απάτη από τις ελβετικές Αρχές, η οποία στην Ελλάδα αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπεξαίρεση, απάτες και διακίνηση μαύρου χρήματος. Αφού εμφανίστηκε ως δικηγόρος Μασσαχουσέτης, Λονδίνου, Ελβετίας και ειδική στις εταιρείες των παραδείσιων νησιών, κατάφερε λέει το κατηγορητήριο, μαζί με το σύζυγό της Νίκο Λάσκαρη (Πρόεδρο του μπασκετικού Άρη) να αποσπάσει 100 εκατομμύρια ευρώ από κάποιον Λεττονό επιχειρηματία. Μέρος από αυτά τα υπεξαίρεσαν είναι με τη μορφή 917 κιλών χρυσού. Την ίδια περίοδο το ζεύγος Νίκου Λάσκαρη και της συζύγου Γεωργίας Ευσεβίου, επενδύει στην ιστορική ομάδα του Άρη, μάλλον από τα κλεμμένα λέει το θύμα Λεττονός, ο οποίος είχε κληθεί στο χλιδάτο γάμο του ζεύγους στην Τζια το 2015 για να ανακαλύψει στη συνέχεια πως τον είχε πληρώσει ο ίδιος χωρίς να το γνωρίζει. Η κυρία Ευσεβίου με τα τρίποντα στην απάτη κατά τη δικογραφία, είναι η συνέταιρος της Μαρέβας Μητσοτάκη στην εταιρεία Zeus+Dione, ενώ ο σύζυγός της Νίκος Λάσκαρης υπόσχεται ως «επενδυτής» επιτυχία στον Άρη προτάσσοντας μάλιστα τις σχέσεις τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι όμως η μοναδική αποκάλυψη αυτή, που έκανε το Documento. Απ ό,τι φαίνεται, στην εταιρεία της κυρίας Μητσοτάκη, η οποία δεν είναι και υπόδειγμα επιχειρηματικότητας με τις ζημιές που έχει, εναποθέτει ζεστό χρήμα μια offshore εταιρεία του Παναμά, με το όνομα Velvet Success. Κατά το κοινώς λεγόμενο «τα χώνει».

Η εταιρεία, είναι αγνώστου επιχειρηματία και το μόνο γνωστό είναι ότι έδωσε 800.000 ευρώ στο όνομα μιας βελούδινης σχέσης με την κυρία Γκραμπόφσκι. Ποιος είναι ο επιχειρηματίας; Γιατί έδωσε τόσα χρήματα σε μια εταιρεία με προβλήματα; Πού προσβλέπει; Γιατί δεν ανακοινώνεται το όνομα για να γνωρίζει η κοινή γνώμη ποιος ευνοεί την οικογένεια Μητσοτάκη ώστε να ελέγξει και αν ευνοείται από αυτήν;

Οι εντιμότατοι φίλοι του ζεύγους Μητσοτάκη, από τον Χριστοφοράκο και τον Παπασταύρου έως το νέο αστέρι την Ευσεβίου, προφανώς και αποτελούν και μία ακτινογραφία της ηθικής του. Είναι έτοιμη η ΝΔ να την επωμιστεί; Νομίζω πως είναι μεγάλο το βάρος ακόμη και γι αυτούς που επιθυμούν την εξουσία και το δείχνουν με την ανοχή τους στην μετατροπή του κόμματος σε Καρατζαφερική ΝΔ. Όσο αυτοί «σέβονται» τις επιλογές του αρχηγού, αυτός θα υποκλίνεται με ευσέβεια στις Ευσεβίου και τις offshore.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε