My Twitter Feed

22 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αυξήσεις μισθών για κοινωφελή εργασία -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Κοινή δήλωση Σιωνίδη – Τζούρτζου -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Δωρεάν εξοπλισμός για λήψη TV -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η Λ.Σ. για 13ο και 14ο μισθό -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Μπλογκ Λαϊκής Συσπείρωσης -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Η σχέση Εργατικού Κέντρου-ΑΝΚΙ -

Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος, 2019

Εκδήλωση ΚΙΝΑΛ με Χριστοδουλάκη -

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος, 2019

Σούλης: Τέλος στο «τσιμεντόπαρκο» -

Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος, 2019

Οι εκλογές προ των πυλών

mosxouta-001Της Δέσποινας Μοσχούτα.


Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, εξοργισμένοι αμήχανοι πολλές φορές τις συζητήσεις των αρχηγών και των υποψηφίων στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στο Internet.

Tραγέλαφος, κωμωδία και αρχαία τραγωδία σμίγουν σ’ ένα συνδυασμό μοναδικό ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά spots.

O πρωθυπουργός, η μπάλα και οι έφηβοι, ο πρωθυπουργός και η οικογένεια.- Θεέ μου τι κατανόηση που δείχνει τι πατερναλιστικό ύφος, σχεδόν τον πιστεύω,ή μάλλον θα τον πίστευα αν δεν έβλεπα τι έχει κάνει στην ελληνική οικογένεια!

Να και το σποτάκι με τους αγρότες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αχ και να ξερες Αλέξη πώς είναι να σκάβεις τη γη, τι ιδρώτας χρειάζεται για να μαζέψεις τις ελιές…

Όμως το τρενάκι των ΑΝΕΛ είναι όλα τα λεφτά, τρυφερό βιντεάκι, ωραίος ο μικρούλης, ωραίος και ο Πάνος στο ρόλο του πατέρα, καλή και η μαμά που στέλνει το μήνυμα. Οι Πόντιοι όμως Πάνο μου λένε τα εξής: »φτου και απόθεν εξέβα…» Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι κακό να αλλάζεις σελίδα και να προχωράς.

Εσείς σύντροφοι του ΚΚΕ, κλασικά με το λαϊκό τραγούδι, τη λαϊκή οικογένεια, τα λαϊκά νοικοκυριά απέναντι στο αδηφάγο κεφάλαιο και στην πλουτοκρατία…μονίμως στην αντιπολίτευση και στη μοναξιά.

Αμ το λυρικό τραγούδι τι σας λέει; Eίδατε το σποτάκι της »Ελλάδας» δέστε το έχει γέλιο.

Βρε παιδιά εσείς στη Χρυσή Αυγή προσέξτε λίγο να κλέβετε το σύνθημα του Αντρέα » Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» έλεος!

Όσο για τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου ουδέν σχόλιο εδώ σταματάει η λογική…

Ο Ευάγγελος νίπτει τα χείρας του, δεν ήξερε τώρα ξέρει, θα τα κάνει καλύτερα…τι θράσος…

Προς φίλους υποψηφίους του Κιλκίς

Φτάνει με τα μηνύματα και τα διλήμματα, δε μας πείθετε δε μας φοβίζετε και δε μπορείτε να μας εκβιάζετε ψυχολογικά. Σας αφιερώνω το τραγούδι »μες στη ζωή δρόμοι ανοίγονται πολλοί»

Κατά τ’ άλλα οι άστεγοι περίσσεψαν, τους βλέπαμε παλιά στο σταθμό της Μοναστηρίου, τώρα βρίσκονται στις εσοχές των κλειστών μαγαζιών της Τσιμισκή και Μητροπόλεως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τους είδα πριν λίγες ημέρες όταν βρέθηκα εκεί, και το μόνο που έκανα ήταν να κλείσω σφιχτά τα μάτια και να προσπεράσω. Σκέφτομαι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό, το να συνηθίζουμε δηλαδή στην εξαθλίωση. Παρεμπιπτόντως, δεν άκουσα αυτό το διάστημα, κανέναν πολιτικό να αναφέρει τι θα κάνει σχετικά, το μόνο που έχω να πω είναι »καλομελέτα κι έρχεται».

Όσο για τους προσερχόμενους στα κοινωνικά παντοπωλεία και στη διανομή τροφίμων από την εκκλησία θέτω το ερώτημα: » Φάγατε τα Χριστούγεννα, θέλετε να τρώτε κάθε μέρα;»

Θυμήθηκα τώρα κάτι που μου είπε ένας φίλος σε ανύποπτο χρόνο: ήταν τότε που οι αγρότες ψώνιζαν με το τεφτέρι από τα παντοπωλεία του Κιλκίς, και έδιναν τα χρέη τους όταν πουλούσαν τα καπνά. Πάει λοιπόν ο μικρός τότε φίλος, να ψωνίσει για λογαριασμό του παππού του από γνωστό παντοπωλείο της πόλης μας: μεταξύ των άλλων αναγκαίων ζήτησε και ένα σαλάμι, και τότε ο Πόντιος παντοπώλης βγήκε από τα ρούχα του » Είναι ανάγκη να τρώτεν και σαλάμ;»

Σου λέει μέχρι το καλοκαίρι που θα πουληθούν τα καπνά, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, έτσι έκανε κούρεμα στα ψώνια και στο χρέος. Το αναφέρω γιατί θεωρώ ότι είναι σχετικό με αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Κλείνοντας μια τελευταία κουβέντα σε όλους τους φίλους που μας διαβάζουν, ψηφίστε με ψυχραιμία με το χέρι στην καρδιά, και το βλέμμα στραμμένο στην πραγματικότητα, την καθημερινότητα, τη ζωή των παιδιών σας.

Σχολιάστε