My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Οι εκδηλώσεις τιμής για Αντ. Καμπάνη

Στον Καμπάνη Κιλκίς βρέθηκε στις 22 Ιουνίου αντιπροσωπεία της «Ένωσις Ανδρίων» με αφορμή την 106η επέτειο της μάχης Κιλκίς-Λαχανά, στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων 1912-13, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις και να τιμήσει τον συνταγματάρχη Αντώνιο Καμπάνη, ενώ παράλληλα να συνυπογράψει πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη. 

Η «Ένωσις Ανδρίων» με επικεφαλής τον πρόεδρος της κ.Μιχάλη Καψαμπέλη και ο Δήμαρχος της Άνδρου κ.Θεοδόσης Σουσούδης, που φιλοξενήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμπάνης-Κιλκίς και από τον Δήμο Κιλκίς παρέστησαν σε διάφορες εκδηλώσεις ενώ ξεναγήθηκαν στο Κιλκίς και στον Καμπάνη . 

Συγκεκριμένα: 

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου παρακολούθησαν την εξαιρετική εκδήλωση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ¨Ο Πόντος¨. 

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου το πρωί έγινε ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο της Άνδρου στο Μνημείο της Μάχης. Έπειτα παρακολούθησαν την παρέλαση για την απελευθέρωση του Κιλκίς, στην οποία συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αποστολή ξεναγήθηκε σε αξιοθέατα και τοπικές οικογενειακές επιχειρήσεις του Καμπάνη. 

Το βράδυ της Παρασκευής, ακολούθησε γλέντι που παρέθεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνης Κιλκίς με τοπικά εδέσματα και παραδοσιακά ακούσματα, ενώ την βραδιά επιμελήθηκε ο μουσικός Δρόσος Κουτσοκώστας με ομάδα νέων μουσικών. 

Ο ίδιος τιμώντας την παρουσία της αποστολής, έγραψε τραγούδι βασισμένο σε γνωστή αιγαιοπελαγίτικη μελωδία που αναφέρεται στην αντρειοσύνη του συνταγματάρχη από την Άνδρο, Αντωνίου Καμπάνη που ενέπνευσε τους στρατιώτες του και άφησε την τελευταία του πνοή στο χωριό Καμπάνης, το οποίο και για το λόγο αυτό φέρει το όνομά του. Στους Ανδριώτες αλλά και σε εκπροσώπους από τα Λατσιά, την ποντιακή μουσική σύστησε ο τραγουδιστής Βασίλειος Τοπαλίδης με τον λυράρη Γιώργο Παπαδόπουλο. 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου και τελευταία ημέρα της επίσκεψης, τα φιλοξενούμενα μέλη της αποστολής από την Άνδρο συμμετείχαν στις επίσημες εκδηλώσεις στον Καμπάνη που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπίκας, ο Εφημέριος της ενορίας Καμπάνη πάτερ-Ιωάννης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ.Σισμανίδης, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Κιλκίς κ.Κυριακίδης, ο βουλευτής κ.Γεωργαντάς, ο βουλευτής κ.Χατζησάββας, ο Αντισυνταγματάρχης κ.Ηλιάδης, η πρόεδρος του Δ.Σ. Κιλκίς και υποψήφια βουλευτής κα.Ανανιάδου, η αντιδήμαρχος κα.Δημάκη, ο αντιδήμαρχος κ.Πιπερίδης,ο υποψήφιος βουλευτής κ.Κιλτίδης, ο υποψήφιος βουλευτής κ.Φραγγίδης, η υποψήφια βουλευτής κα.Σαββίδου, ο υποψήφιος βουλευτής κ.Τσιλιγιάννης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καμπάνη κ.Παπαντόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Ζώτος, πλήθος φορέων και κατοίκων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος Αποστράτων Αξιωματικών κ.Μαυρογόνατος. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπεγράφη σύμφωνο αδελφοποίησης ανάμεσα στους δύο φορείς πολιτισμού. Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ανδρίων κ.Μιχάλης Καψαμπέλης και ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη κ.Παν/της Προδρομίδης. 

Η αποστολή της «Ένωσις Ανδρίων» αποχώρησε αμέσως μετά τις επίσημες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό πάρκο του χωριού του οποίου και δόθηκε το όνομα “Πάρκο Ανδριωτών”.

Δελτίο τύπου Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη Κιλκίς 

Σχολιάστε