My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Οι εκδηλώσεις ΑΚΡΙΤΩΝ για γενοκτονία

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκαν στο Πολύκαστρο στις 19 Μαΐου 2012 από το Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», εκδηλώσεις με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε της ημέρας μνήμης, εκπρόσωποι του Συλλόγου πραγματοποίησαν εκδηλώσεις ενημέρωσης των μαθητών της περιοχής μας με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Με τη συνεργασία των διευθυντών των σχολείων, έλαβαν χώρα τρεις εκδηλώσεις, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου και στο Ενιαίο Λύκειο Πολυκάστρου. Με την προβολή ντοκιμαντέρ για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1914-1922 και μέσα από συζήτηση με τους μαθητές, οι νέοι της περιοχής μας ενημερώθηκαν και κατανόησαν την ιστορία της συγκεκριμένης περιόδου και περιοχής, για την οποία οι αναφορές στα διδακτικά βιβλία είναι ελλιπείς. Στο Ενιαίο Λύκειο Πολυκάστρου, μαθητές-μέλη της νεολαίας των «Ακριτών» παρουσίασαν και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συνοδεία λύρας από τον λυράρη Τ. Ευτυχιάδη.

Κατά την ημέρα μνήμης, 19η Μαΐου, οι «Ακρίτες», τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, διοργάνωσαν συμβολικά έκτακτη αιμοδοσία για να τιμήσουν την ημέρα. Παράλληλα, στον αύλιο χώρο του Συλλόγου, στο μνημείο της Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο και κατάθεση στεφάνων από τους Αντιδήμαρχο Παιονίας Δ. Κουλίνα, Αντιπεριφεριάρχη Χ. Γκουντενούδη, τον Εκπρόσωπο της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας Λοχαγό Α. Μάντζαρη, το Διοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου Γ. Ντίνου και τον Πρόεδρο των «Ακριτών» Γ. Παπαδόπουλο. Στην αιμοδοσία συμμετείχαν 40 μέλη και φίλοι του συλλόγου. Το αίμα που συγκεντρώθηκε κατά την έκτακτη αυτή αιμοδοσία θα προσφερθεί στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» Θεσ/νίκης για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης μέλη και φίλοι των «Ακριτών».

Επίσης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου από μέλη της νεολαίας και του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου καθώς και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου στο Κιλκίς από τους Ποντιακούς Συλλόγους όλου του νομού, με ενεργή συμμετοχή της νεολαίας του Συλλόγου μας στο δρώμενο που παρουσιάστηκε στους παραβρισκομένους.

 Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και ειδικά τους αιμοδότες που συμμετείχαν στην έκτακτη αιμοδοσία. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα το προσωπικό του Γ.Ν. Κιλκίς που έφερε εις πέρας την αιμοδοσία (Ιατρός Ν. Κοντογιώργου, νοσηλεύτριες Α. Κοτσαρή. Χ. Χαρτοματσίδου, Φ. Κάκαρη και οδηγός Ι. Τοπουζίδης). Τέλος, πολλές ευχαριστίες στους Διευθυντές των σχολείων για τη συνεργασία τους και σε όσους στήριξαν τις εκδηλώσεις μας με τις προσφορές τους (Δήμος Παιονίας, Αρτοποιεία Χ. Τσανασίδη και Η. Χαρτοματσίδη, Μ. Παυλίδου, Α. Καρακατσανίδου, Μ. Γούλα, Σ. Αβραμίδου, Δ. Πετρίδου, Μ. Νάντσιου, Ε. Σκαλιστήρα, Μ. Αθανασιάδου και Α. Σπυρίδου).

Πηγή: Δελτίο τύπου ΑΚΡΙΤΩΝ

 

Σχολιάστε